Dagboka fredag 5. april 2013

Vålerenga beholder litt spenning i hockeyen ved å la Oilers utligne til 1-1 i finalespillet. Spennende blir det ikke i Skien i kveld når fotballen ruller i Telemark. Ellers noterer vi oss at det er fanziner og slikt i omløp som er på høyde med kampoppsettet fremover. Sånn kan en fredagsmorgen se ut fra hovedstaden … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. april 2013»

Vålerenga beholder litt spenning i hockeyen ved å la Oilers utligne til 1-1 i finalespillet. Spennende blir det ikke i Skien i kveld når fotballen ruller i Telemark. Ellers noterer vi oss at det er fanziner og slikt i omløp som er på høyde med kampoppsettet fremover. Sånn kan en fredagsmorgen se ut fra hovedstaden hvor det veddes over en lav sko.

TV-kamper fremover

Forbundet og TV-kanaler har slått sine kloke hoder sammen og berammet tidspunkt for kampene i runde 9 til 12. For Vålerenga ser det nemlig slik ut:
Søndag 12/5 kl 15:30: Haugesund – Vålerenga
Torsdag 16/5 kl 18:00: Vålerenga – Tromsø
Tirsdag 21/5 kl 18:30: Sarpsborg 08 – Vålerenga
Lørdag 25/5 kl 18:00: Vålerenga – Rosenborg

Om du skal rekke Haugesund med fly ser det ut for at du må fly til med Norwegian og hjem med SAS. Snakker om fiffig bedriftstøtte. Alle får litt.

Hva vi ellers mener om saken? Vel, vi begynner å bli lei av å kommentere dårskap. Den vi vil vi helst stå for selv. Allikevel registrerer vi at noen av kamptidspunktene skyldes nasjonalfeiring og pinse. Eller hva det nå er som foregår 21. mai.

C more har i det minste forstått at vi ønsker fotball i helga. At de ikke synes tidspunktet betyr all verden forteller oss at manglende forstand er fullstendig avgjørende for å få arbeide med sport og fotball på TV.

Frigg i 1. runde

Når vi først er inne på kommende kamper kan vi jo glede oss til å besøke vestkanten 16. april. Da møter Vålerenga den gamle storheten Frigg, laget Vålerenga slo 9-0 på Bislett stadion 24. august 1958. Det passer med reprise i jubileumsåret siden vi allikevel skal vinne hele bøtta.

 

Perla Skien

Vi forsøker å være positive til Skien og Odd, men det føles hult. Det er hult. Et anonymt lag på en anonym plass er det som venter oss i kveld. Kampen starter 19:00. Skal du rekke den får du komme deg ut av gryta til passe tid eller satse på lite trafikk. Det er i hvert fall ikke noe poeng i å være tidlig ute til kampen, hva skal du finne på i Skien?

Om vi ser på skadelista.com ser vi at Vålerenga troner på toppen med 3 mann ute. Vi snakker fremdeles om Fellah, Holm og Oussou, det er med andre ord ikke noe nytt. Odd har Eriksen ute på grunn av operasjon. Siden vi ikke veit hvem han er antar vi ikke at det har noe å si for Odd sitt lag. For øvrig veit vi ikke hvilke som spiller for Odd over hodet, og det gjør dem vel neppe sjøl heller. Dermed skulle vi være i godt selskap.

Uansett sender Vålerenga denne gjengen på tur:

1 Lars Hirschfeld, 34 Gudmund Taksdal Kongshavn, 4 André Muri, 5 Jan Lecjaks, 6 Simon Larsen, 8 Jan Gunnar Solli, 10 Torgeir Børven, 13 Fegor Ogude, 15 Joachim Thomassen, 18 Giancarlo González, 19 Christian Grindheim, 20 Mostafa Abdellaoue, 22 Diego Calvo, 23 Kristofer Hæstad, 26 Bojan Zajic, 27 Chuma Anene, 28 Aaron Samuel, 40 Ghayas Zahid

Av disse har vi fra sikre kilder at 11 starter og vi gleder oss mest til å se Calvo. Om han leverer halvparten av hva forhåndsomtalene lover vil han være verdt turen til Skien helt på egenhånd.

Lecjaks er og klar. Om han spiller håper vi han leverer på litt høyere nivå enn dette klippet viser.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0i5okCL4a2o?rel=0]

 

Hvem kommer, hvem går?

I natt stenger overgangsvinduet. Da er det slutt på både kjøp og salg, i hvertfall slike handler som skal ha øyeblikkelig virkning. Selv om Vålerenga har gjort noen hyggelige kjøp kan vi fremdeles ønske oss en Braathen, Bolaños eller Barrantes før klokka bikker midnatt.

Uansett tror vi mest på at et par mann til er på vei ut. Klubben har allerede varslet at Suleiman er leid ut til Ull/Kisa for resten av sesongen og om vi har hatt våre konspiratoriske antenner korrekt stilt inn er det ikke umulig at vi må takke av en midtbanespiller også. Sånn sett imiterer fotballen livet; de du er mest glad i går først.

 

Hodeløst i Stavanger

Torsdag spilte Vålerenga sin andre kamp i jakten på hockeybøtta. Det begynte feiende flott, sju minutter tok det før Oilers tok pucken ut av nettet for første gang. Det skulle også bli siste, for herfra og ut skrudde Vålerenga på autopiloten og var på mange måter interesserte i å seile inn til seier. Oilers ble støttet av publikummere som hadde store skumgummifingre (gule!) og klappere. Dermed fikk de den inspirasjonen de trengte for å smadre Vålerenga på et par minutter. Riktignok skjedde det ikke før andre periode, men da skjedde det og mye på en gang. 4 mål totalt i midtperioden og av med lyset.

Fortvil ikke! Dette er for at Siddisene ikke skal være helt motløse og droppe turen til Jordal i morgen. Kampen starter 16:00 og det er nå kun ståplasser igjen. Ikke stol på at det ligger restebilletter igjen i billettluka, kjøp din allerede nå. Kjøp den her.

 

Fanzinenytt

Når Mikkel ikke mekker egne digge-sider på facebook skriver han fanziner
Når Mikkel ikke mekker egne digge-sider på facebook skriver han fanziner

 

Mikkel er på farta med nytt nummer av =Enga. Om du ikke har fått ditt nummer enda kan du kjøpe den på Bohemen, Vertshuset eller Sjappa for 20 spenn. Det ryktes og at du kan kjøpe den på en av bussene som kjører supportere fra Oslo til Skien. Og det synes vi du skal gjøre. Hvordan kan du motstå et slikt ansikt?

Ikke nok med det, du kan og vise at du digger =Enga på facebook, og det synes vi du skal gjøre sånn at Brann sin fanzine ikke digges av fler enn Vålerengas fanzine. Du vil vel ikke at Bergenserne skal vinne noe som helst?

Sjuke veddemål

Mediesjefer har gjerne slække dager på arbeid og lurer på hva de skal bruke all denne tiden til. Noen ganger går de lei av Angry birds og Ruzzle, da må de finne på noe annet. Vålerengas Lasse Vangstein og Kristian Buer Bakkene hos Lillestrøm (isj) har dermed inngått veddemål. Hvilket lag kommer høyest på tabellen? Mediesjefen for laget som kommer lavest må gå i motstanderens drakt en hel dag på arbeid. Hjemmekontor telles ikke.

Vi forstår godt Bakkenes ønske om å gå i Vålerengadrakt en hel dag offentlig og er glade for at han nå fant en unnskyldning for nettopp det. Lykke til.

 

Vålerenga i dag

Det har vi i grunn fortalt om over 900 ord. God helg.

[rev_slider oddvif2013]

[poll id=»5″]

[poll id=»4″]

7 kommentarer til «Dagboka fredag 5. april 2013»

Legg igjen en kommentar