Lille Odd fra Grenland

Veit du at Odd har bytta navn? Nei, du gjorde ikke det? De er lissom ikke Vålerenga, eller Rosenborg. Odd er kun en liten, ubetydelig klubb som på samme måte som avdøde Lyn var tøffe i trynet og vant noen NM før de store gutta i norsk fotball begynte å sparke ball. Østfold har pølse … Fortsett å lese «Lille Odd fra Grenland»

Veit du at Odd har bytta navn? Nei, du gjorde ikke det? De er lissom ikke Vålerenga, eller Rosenborg. Odd er kun en liten, ubetydelig klubb som på samme måte som avdøde Lyn var tøffe i trynet og vant noen NM før de store gutta i norsk fotball begynte å sparke ball.

Østfold har pølse i vaffel, Tromsø har nordlys
Nesten alle steder vi reiser til har et eller annet å by de tilreisende ut over det å støtte laget sitt. Odd, Skien og Grenland har ingen ting. Ta deg gjerne tid til å sjekke ut TripAdvisor og se hva langveisfarende turister fra eksotiske steder som Stokke, Drammen, Porsgrunn og Skien mener om byens sandkasser, svømmebasseng og andre tilsvarende attraksjoner. På Romerike har dem i det minste vett til å juge på seg at dem er en del av hovedstaden, i Skien har dem absolutt ingen ting. Fra Wikitravel  tar vi med denne sjarmerende passasjen:

– If you are tired of the congested «big city» life in Skien, go to the nearby cosy small town of Porsgrunn.

Selvironi har dem muligens, men mer sannsynlig er det vel at det er en spøkefugl fra Porsgrunn som har vært på ferde.

At folk aldri har brydd seg om disse folka, kommer til syne allerede i middelalderen. Mens absolutt alle andre norske middelalderbyer ble grunnlagt av en konge, var det en lokal ukjent bonde som grunnla Skien. Det må være bittert aldri å bli verdsatt, aldri bli sett og aldri å bli huska i noen sammenhenger.

Odd er hu tykke lille dama som satt stille på første rad, nærmest døra i klasserommet, hun uten pupper og med kommunegrått hår. Hun som aldri blir bedt på gjenforeningsfestene, ikke fordi man ikke vil, men rett og slett fordi ingen husker at hun var der. De ser a på klassebildet, men ingen husker hva hun het og ingen bryr seg.

Henrik Ibsen
Dere har vel fått med oss at Ibsen er fra Skien, nikker den trauste grenlending. Jada, vi veit det. Men vi veit også at han rømte Skien som tenåring og dro til sørlandsidyllen Grimstad. Det eneste Henrik Ibsen skrev i Skien var «farvel!», hadde han levd i dag ville han trolig skrevet «farvel, bønder!».
Ibsen begynte å skrible på papir først i Grimstad, men det var møtet med det intellektuelle miljøet i hovedstaden som skapte forfatterskapet en hel verden har trykket til sitt bryst.

He’s a poet and he didn’t know it

He’s a poet and he didn’t know it
He’s a poet and he didn’t know it

Inspirert av det han tror er kunstnerånden til Ibsen har Jone Samuelsen (ukjent fotballspiller, 20-30 år, Odd) skrevet et langt dikt. Det er nesten bare trist, men all den tid Odd ikke har valgt å beskytte Jone mot seg selv, men lagt ut diktet hans, gir vi deg linken til garderobepoesien Det rasler i fotballtrusen.

Diktet er skrevet av en voksen mann, hadde dette vært sønnen min på ni år sitt verk, hadde jeg gitt han en verbal ørefik og bedt skolen gi han spesialtimer. «Ta med mann og kone, hilsen Jone». I andre klubber kommer slike dikt fra den 70-årige mopedkjørende raringen som henger rundt stadion og snakker med seg selv, i Odd blir du offisiell huspoet og a-lagsspiller etter slikt søppel på papir. Verden er virkelig rar i bygdenorge.

Pol-turisten Hjalmar Johansen
Denne mannen har fått et navn både i Skien og i nærområdet rundt fordi han fikk være med på polfart med Oslo-guttene Nansen og Amundsen. Det å få bære pakkenellikene til to av verdens største eventyrere gjør deg altså berømt i Skien, i Oslo tjener du 120 kroner i timen og kalles pikkolo om du har tilsvarende funksjon.

Logotrøbbel
Ingen bryr, eller har noen sinne brydd seg om Odd. Ett av mange eksempler var da de ansvarlige for Branns kampprogram henvendte seg til Odd og ba om å få logoen før kampen der borte. Etter å ha fått logoen sendte de ny mail og lurte på om de kunne få den i farger. Hvis Odd trengte en bekreftelse på at de var en ubetydelig og kjedelig drittklubb, så fikk de det da. Jo, historien er naturligvis trist nok og faktisk helt sann.

Sjekker du i anerkjente norske leksikon vil du trolig finne Odd Fotball sammen med kristent nær-TV og Vibeke Løkkebergs filmer under oppslagsordet kjedelig. Klubben burde egentlig tatt tegninga og spilt i grå drakter. Odd er faktisk så kjedelige at om du følger med på logoen deres så vil du se at tallet under Odd endrer seg hele tiden. Tallet har ikke noe med stiftelsesår å gjøre, nei tallet viser hvor mange som sovna under siste hjemmekamp.

[rev_slider oddvif2013]

Du veit du spiller i ODD Fotball når…

 • selv venna dine spør om du har lagt opp
 • du bare blir stoppa på gata av folk som lurer på veien
 • du veit det er en bølletelefon når du hører at du er tatt ut på landsen
 • den siste autografen du skrev var på selvangivelsen
 • de kampene du spiller som avgjør seriegullet, aldri gjelder dine egne sjanser
 • treneren din tror at karismatisk betyr det samme som usympatisk
 • du har egentrening i filming og drøying
 • dagens spiller på hjemmelaget alltid blir han som får bytte drakt med han mest kjente hos motstanderne
 • proffdrømmen er knust
 • du drømmer om en 9 til 4 jobb

Kampen på fredag
Forrige gang vi var i Skien med I. Jeg tror egentlig det sier nok til at du tar turen nedover!

Muligens får du også se debuten til våre to siste nykommere som har det til felles at de heller aldri har hørt om Odd Grenland, Odd Fotball, eller hva pokker dem måtte hete på fredag.

Støtt gutta og vær så høyrøsta at selv hjemmelagets tilskuere klarer å holde seg våkne. På fredag får lille Odd litt etterlengtet oppmerksomhet, for dem er det mer verdt enn de tre poengene vi tar med til hovedstaden.

7 kommentarer til «Lille Odd fra Grenland»

 1. Ja dette var jo veldig flott skrevet av en gjeng med mongiser fra «Oslo». Du som skriver er vel mest sannsynlig en potet bonde fra Hamar eller noe? 2/3 av denne klanen er jo bønder. Dere er noen lavpanna idioter som tror dere eier fotball Norge. Der tar dere feil. Sist gang dere gjorde en bra sesong begynner vel å bli noen år siden nå. Litt selvinnsikt bør dere ha før dere lirer av dere masse dritt. Odd supporter.

 2. Den gode følelsen man får når folk som TROR de er blant de store gutta som spiller fotball er svære i kjeften og går på trynet.
  Senket av et fossil fra Skotfoss…. hahahahahahahahahahahahahaha

  Og det er vel ingen i Norge som synes Oslo er så veldig stas lenger, i beste fall føler vel folk litt medlidelse med folk som må bo der. Oslo er stedet hvis du er glad i kebab med uidentifiserbart kjøtt, nark i alle verdens varianter eller norges dårligste luft. For ikke å snakke om de sjarmerende folka der som tror de kommer fra en verdensmetropol som i virkeligheten er for landsby å regne i europeisk målestokk. Noen av dere som skjønner hva en L på panna betyr? Trodde ikke det nei….

 3. Haha, utrolig bra skrevet, artig lesing 🙂 Litt ironi får vi håpe det var der, men det må da være lov å slenge litt «dr*tt» om motstanderlaget før kamp??

  Nå vant heldigvis Odd kampen helt fortjent, takk for poengene vaalerengen.. ikke verst å gruse en klubb som er «Best i Norge innen 2010, best i Norden innen 2013, unike i Europa»..

 4. Nei faktisk så syns jeg det var veldig bra skrivd og masse humor. Jeg selv har ingenting imot litt dritt slenging før og etter kamp. Men dere Vif supporterer har ingenting å være så kjepphøye for.(enda) Jeg har trua på Reka som trener igjen, men tror kanskje det vil ta tid å bygge opp et nytt lag. Og dere mongiser eier ikke tålmodigehet. Det smakte med 3 poeng mot Colour line.Farger har du rett i. Det er det nye navnet til enga.

 5. Flott dagbok og flott kamp!
  Det ble merkelig stille i fjøset etter hvert og ekkoet av «Gøy på landet» kan ennå høres over nordre del av alle kjempers fødeby.

  Ellers betryggende å kunne konstatere at dere allerede har lært Reka litt folkeskikk, altså hvordan man ikke skal oppføre seg. Akkurat der er han som kjent særdeles rik på erfaringer………

Legg igjen en kommentar