Dagboka tirsdag 26. mars 2013

Det er først og fremst påske det handler om for tiden, så dagboken blir kort. Men litt Sogndal tar vi med oss. 1. april kl 19 Vålerenga er altså klar for hockeyfinale, og i fotball venter vi bare på at april skal komme. 1. april klokken 19 starter jubileumssesongen på Ullevaal, og en alle tiders … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. mars 2013»

Det er først og fremst påske det handler om for tiden, så dagboken blir kort. Men litt Sogndal tar vi med oss.

1. april kl 19

Vålerenga er altså klar for hockeyfinale, og i fotball venter vi bare på at april skal komme. 1. april klokken 19 starter jubileumssesongen på Ullevaal, og en alle tiders dumpekandidat kommer for å la seg kjøre over til fest.

SIL med 95 pasninger

Sogndal er, lik det eller ikke, det perfekte offer. Alle medier som ikke har fast adresse på Vestlandet har tippet landets største innavl-lag på nedrykksplass, eller til nød kvalik. Og helt objektivt sett er ikke det noe dårlig tips. 2-2 i serieåpningen hjemme mot et Tromsø-lag som bør være på hell, er et tydelig tegn på nettopp det. Dette skal være overkommelig motstand.

Men Vålerenga har klart å tryne mot Sogndal mange ganger tidligere. Vi trenger ikke å gå tilbake til den ulykkelige kampen i regnværet hvor vi spilte flipper innafor Sogndals 16-meter i flere minutter uten å få den nødvendige scoringen for å overleve i Tippeligaen, men for mindre enn ett år siden vant Sogndal 2-0 på Ullevaal. I en kamp hvor Sogndal hadde tafatte 95 vellykkede pasninger. De hadde 23 prosent ballbesittelse. Bare så det er nevnt: Vi hadde 483 vellykkede pasninger, i følge VG Nett.

Det er ingen grunn til å forvente at Sogndal kommer til Oslo for å underholde mer enn hva Drillo klarer å få ut av eget landslag i mars. Det er i det hele tatt rimelig sikkert at du får se en skikkelig møkkakamp på 1. april, for Sogndal er beryktet for ikke å bidra til spillet fotball. Så la oss håpe at vi får en tidlig scoring eller to slik at kampen “åpner seg opp” og vi kan cruise hjem årets tre første poeng. Det er tross alt et tettsted i Sogn og Fjordane med 7.000 innbyggere vi skal spille mot.

Dette skjer i april

Ellers vil denne dagboken kun henvise til ypperlige avsnitt på Klanens sider om hva som venter oss i april. Nyt mars i fulle drag og samle krefter, for vi siterer:

1. april braker det løs med årets første hjemmekamp i fotball. Da er det fulle tribuner på Ullevål og full samling på Vestbredden. Klanen blir igjen til en diger knyttet neve som lapper til motstanderlagets supportere så de lurer på hva som egentlig skjedde. Våre spillere støttes ubetinga og fullt ut uansett hva som skjer på banen. Vi vinner jo selvsagt!

2. april starter hockeyfinalene på Jordal. Motstander blir oljerike vestlendinger eller kjøpelaget fra Lørenskauen. Vi driter egentlig i hvem det blir, for hockey er vår sport. Vi har mange motstandere, men ingen motstand.

4. april er det bortekamp i hockey – enten i Stavanger eller på Lørenskauen. Det er jævlig hyggelig om folk tar turen.

5. april skal vi besøke lille Odd fra Grenland (nå heter de faktisk Odds Ballklubb) for å hente tre poeng med fotballaget. Det er fredagskamp så husk å be deg fri noen timer fra jobben.

6. april er det på ny finale på Jordal Amfi. Hockeylaget skal ta sin tredje strake seier i finalespillet med deg på tribunen. Du kjenner allerede at du gleder deg!

Her er lenken:

http://www.klanen.no/blog/2013/03/bruk-pasken-godt-april-blir-travel/

Vålerenga i dag

Det nærmeste vi kommer Vålerenga i dag får bli foppall på Bohemen mellom Frankrike – Spania kl 21.

Legg igjen en kommentar