Dagboka fredag 15. mars 2013

Vålerenga er klar. Rekdal er klar. Dagboka er klar. Steng fisketorget, nå kommer vi! En dag igjen Så er vi der. Ukas siste dagbok, og sesongens første kamp. Og Vålerenga er klar. – Ja, ut i fra den tiden vi har hatt til rådighet, er vi det, Jeg tror ikke vi kunne fått gjort så … Fortsett å lese «Dagboka fredag 15. mars 2013»

Vålerenga er klar. Rekdal er klar. Dagboka er klar. Steng fisketorget, nå kommer vi!

En dag igjen
Så er vi der. Ukas siste dagbok, og sesongens første kamp. Og Vålerenga er klar.

– Ja, ut i fra den tiden vi har hatt til rådighet, er vi det, Jeg tror ikke vi kunne fått gjort så mye mer enn vi har gjort, sier Rekdal til Aftenposten.

Han nevner seff at laget ikke er satt og så videre, men han gleder seg til match i Bergen og virker mellom linjene som fokusert og full av selvtillit. Ikke så rart, med tanke på de resultatene han har hatt i Bergen. Og vi har jo hatt et bra tak på gensera selv på deres «fryktede» stadion. Ingen tap for oss der siden 2008 er den tyngste børen for skarrepakket, la oss håpe og tro det blir enda verre for dem.

Sesongoppkjøringen og treningskampene våre har rett og slett vært for bra, kun ett tap på 7 kamper. Og blant de lagene vi har slått finner vi både Hamburger SV og CSKA Moskva. Sånt er alltid skummelt, fordi slike resultater kan skjule sannheten. Men vi har unektelig virket sterke, og med de forsterkningene som har kommet (Solli, Grindheim, Mos og Daniel) samt en Torgeir Børven som synes å ha fått en ny vår med I på plass. Kanskje er det Rekdals krav som har brakt fram det beste i laget.

– Han er kanskje litt voldsom noen ganger, men du får passet ditt påskrevet, enten du leverer eller ikke, sier Solli til Aftenposten i et intervju der det fortelles at Solli maste seg til kontrakt (det vil si maste, og så overbeviste med sitt spill) i Vålerenga.

Vi noterer også at det er alltid deilig å høre at spillere VIL til Vålerenga – sånn skal det være. Vi hater da alle, og alle hater oss (for det). Sånn er det nettopp også å være i Vålerenga, vi møter alltid lag som veldig gjerne vil slå oss.

– Alle er topp motiverte når man møter Vålerenga, det er alltid årets kamp å møte Vålerenga, sier Rekdal til samme avis på nettet.

Og det er perfekt for oss, da skal vi levere på det aller beste hver gang. Det tror denne Dagboka vi vil se i år. Først ut for avstraffelse er byen og laget som har kombinasjonen av det største egoet og den laveste selvtilliten i tippeligaen. Brenn, Bergen. Laget fra Norges eneste by kommer for å minne dere på hvem som er eier Norge.

Vi tipper Vålerenga vinner 3-1, gensera får et trøstemål de kan skryte av over et glass med det pisset de kaller Hansa.

Mer såre følelser?
Aftenposten leverer bra nå rett før seriestarten om Vålerenga. Og det liker vi. Men tidligere i uka skrev Aftenposten surrete om Fredriksens eierskap av fotballklubber. Avisen har gjort full retrett og beklaget til klubben som også tok kontakt med journalisten for å forklare hvem som egentlig eier hva. (og vi eier som sagt Norge…) Normalt sett er saken over da.

Men Dagbokas karakteristikker av Aftenpostens innsats landet ikke så godt hos dem og vi fikk spørsmålet fra avisen om hvilket grunnlag vi har for å skrive følgende: «at Aftenposten nærer kontakt med journalister uten særlig interesse av å lage gode saker og mangler enhver selvstendig evne til resonnering er rett og slett ikke bra.»

Vi har sendt vårt svar, hvor vi innrømmer at det ikke var den anklagede journalisten som var målet for vår kritikk og vi sier bla dette:

«Derimot var det ment som en bredside mot publikasjonen Aftenposten som med ujevne mellomrom er upresis i sin omtale av Vålerenga. Dette er noe som virkelig ble tydelig da avisa startet opperere med en tomteverdi på 500 millioner for det området klubben ønsker å bygge stadion på Valle. Selv etter at Aftenposten ble gjort oppmerksomme på forholdet insisterte avisen på å benytte 500 millioner som referanse i omtale av tomta i senere artikler.»

Dere husker Aftenpostens lemfeldige omgang med fakta for å svartmale vårt viktigste prosjekt? Vi tenker skapene er på rett plass igjen og at Aftenposten fortsetter å skrive om Vålerenga, med fakta som hovedingrediens. Intet er bedre enn det.

Les også: VPN avslører Aftenpostens kildebruk  (vpn.no  9.mai 2008)

Forøvrig kan vi melde at…

  • Du finner visstnok et finfint Vålerengabilag i Dagbladet i morgen. Esten Sæther har nok ikke bidratt vesentlig til det, men du skal nok finne mye lesbart der. Ikke så ofte vi anbefaler deg å kjøpe en av tabloidene
  • Det er noe spesielt med Bergen. Dagboka er overbevist om at alle andre klubber i Norge er gjenstand for vårt hat som fotballklubber, isolert sett. Til og med Trondheim, og selv Hamar kan ha noe som er verdt å like, om enn på god avstand. Men Brann og Bergen hates som en fotballklubb, en bygd, en kultur, en sosiopatisk byll på Norges samfunn som ikke har gitt nasjonen noe som helst. Dere er ikke bare en skam for Norge, dere er en skam for dere selv.
  • Om du ikke skal til Bergen rekker du en tur på Jordal lørdag kl.1600. Da tar Vålerenga hockey enda et skritt mot enda en bøtte. Offer er Sparta.

Vålerenga i dag
Fakta er fint, tre poeng i Bergen er enda finere.

 

4 kommentarer til «Dagboka fredag 15. mars 2013»

Legg igjen en kommentar