Dagboka torsdag 14. mars 2013

Det er kun to dager til Tippeligaen rulles i gang for Vålerengas del. Like lenge er det igjen til Vålerenga ishockey begynner å skjære løs sin andre Østfoldskalp dette sluttspillet. Først går vi i rette med Aftenposten. Igjen. Trøim, ikke Fredriksen Aftenposten er vel den avisa i verden som har et mest avslappa forhold til … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. mars 2013»

Det er kun to dager til Tippeligaen rulles i gang for Vålerengas del. Like lenge er det igjen til Vålerenga ishockey begynner å skjære løs sin andre Østfoldskalp dette sluttspillet. Først går vi i rette med Aftenposten. Igjen.

Trøim, ikke Fredriksen

Aftenposten er vel den avisa i verden som har et mest avslappa forhold til detaljer og fakta. Denne gangen er det økonomijournalisten Øystein Aldridge som avslører sin manglende kunnskap om elementære eierstrukturer i aksjeselskaper. Han mener nemlig at John Fredriksen, som eier av Vålerenga, er blant verdens rikeste fotballklubbeiere. Riktignok kan nok Øystein skylde på magasinet Forbes, for i den late journalistånden som rir vårt land som ei mare har Øystein valgt å oversette en artikkel publisert i nettopp Forbes. At Forbes ikke helt har kontroll på norsk fotball er for såvidt greit, at Aftenposten nærer kontakt med journalister uten særlig interesse av å lage gode saker og mangler enhver selvstendig evne til resonnering er rett og slett ikke bra.

Vålerengens idrettsforening er en medlemsstyrt og frivillig organisasjon. Denne er det ingen som eier, om man ikke ser på klubbens medlemmer som eiere. Og det kan man gjerne gjøre, i så fall er samtlige av klubbens medlemmer likeverdige eiere som eier en like stor andel hver. For å unngå at foreninga, eller klubben om du vil, havner på trynet har man Vålerenga Invest AS som forvalter det kommersielle. Vålerenga invest AS får blant annet lov å benytte Vålerengas logo mot kompensasjon.

Når vi ser på eierstrukturen til Vålerenga invest AS finner vi følgende liste hos www.proff.no, dette er kun et utdrag:
Navn                                                             Ant aksjer                          Andel i %
Tor Olav Trøim                                            71873851                           65.04%
Valset Invest AS                                           6311765                              5.71%
Red Mit AS                                                    5500123                              4.98%
Haga & Berg Entreprenør AS                      4183035                              3.79%
Arctic Securities ASA                                    3519191                              3.18%
A/S Polycorp                                                 2562555                              2.32%
Rafto Consulting AS                                      2434078                              2.2%
Tore Bjark                                                     2000000                             1.81%
Stig Grimsgaard Andersen                           1923852                             1.74%

Verre er det ikke. Så lett at en relativt lat økonomijournalist i en lite troverdig avis kan klare det ved hjelp av en fotballsupporter.

 

Fyr opp i morgen

Etter modell fra land vi liker å sammenligne oss med er det kommet initiativ fra supporter-Kim om å møtes på Vålerengas siste trening før sesongstart og tenne spillerne litt.  Norges fotballforbund hater supporterinitierte aktiviteter og la derfor Vålerengas første kamp til lørdag, noe som gjør siste trening før kamp utilgjengelig for de fleste av oss. Mister vi NAVere møtetiden på vår lokale kaffe- og spillbule mister vi brått vårt faste bord også. Heldigvis forstår Rekdal at lediggang blant supportere hører faen til samtidig med at han ikke like gjerne kan flytte fredagens trening til tider mot den sene kvelden.

Kompromisset er derfor, i morgen strømmer supportere til Brakka på Valle. De besørger belysning og varme. Dit kommer også Rekdal og spillere hvor det mingles, klemmes og spres positiv energi, basiller og lovord.

Det kommer sikkert journalister også. Veldig greit om Aftenposten sender en journalist med forstand. Fotografer strømmer sikkert til også, så her får du anledning til å teste årets mote innen balaklava. Bare husk at det er greit å dekke til både ansikt og kropp.

Møt opp, ha en fin aften og kjenn på den lune stemninga som rir Vålerenga om dagen.

 

Ikke noe press på Rekdal

Lørdagens kamp foregår i skyggenes dal på vestlandet mot Brann. Det fine med Brann er at de ikke har slått oss på stadion siden 2008. Riktignok hadde de en heldig uavgjort i 2010, men det var et arbeidsuhell. Det er altså ikke meninga å legge press på Rekdal med denne statistikken, men vi forventer jo poeng. Alle tre. Vi er jo ikke smålige heller.

Pusic med blått øye
Pusic med blått øye

For nostalgikerne blant oss blir det møte med Martin Pusic. Han var i Vålerenga en gang og gjorde seg mest bemerket ved å ha misjonerende budskap under drakta samt et forhold til bekledning vi i grunn forbinder med blåfilmer fra 70-tallet. Sånn sett vil det være interessant å la ham score et mål til lørdag. Vil han dedikere scoringen til paven? All denne spenningen Brann kan by på!

For øvrig synes vi trøya til Brann kler blåveis. Vi har potensial for å skape minst 22 slike øyne til lørdag.

 

Vil restarte Vålerenga

Etter Rekdals inntogsmarsj har mediehusene kappet om å mene noe om klubben. Dette genererer selvsagt en del unødvendig støy, søppel om du vil, men fra tid til annen dukker det opp god lesing. Dagsavisen har publisert en kronikk av Reidar Sollie som tar for seg endringene Rekdal har gjort. Den er leserverdig og Dagboka synes særlig denne passasjen var sexy:

Men det er lørdagens kamp i Bergen som har vært i Rekdals hode siden han sa ja til jobben. For slik er han. Går han inn i et prosjekt, gjør han det med alt han har.

Les resten sjæl, det fortjener du.

 

Bli kulturell til rabattert pris

Oslo Nye setter opp forestillingen «Neste kamp» til høsten. Det er en forestilling om, og med, Vålerenga og livet rundt gjennom 100 år. Fordi supportere eier verden selger teateret billige billetter til alle som er medlem av Klanen. I følge klubbens forførende sider dreier det seg om 25% avslag. Ikke verst! Om du ikke er medlem av Klanen er det bare å melde seg inn.

 

Første kamp i kvartfinalen

Det er ikke bare Tippeligaen som starter lørdag. Kvartfinalespillet er også i gang. Første oppgjør starter på Jordal 16:00 og motstander er Sparta. I følge klubbens oppdaterte sider skal dette være helt etter Sparta-spiller Niklas Roest sitt hjerte:

Det blir moro å møte Vålerenga. De har et kanonbra lag. Det har imidlertid også Stavanger, og i tillegg er det lang reise ned dit. Reiseavstanden tærer på kreftene, så for oss er det utvilsomt bedre å møte Vålerenga.

Uff, det er et helvete å måtte reise litt. Ikke ofte vi opplever hockeyspillere så pjuskete, men så opplever vi jo stort sett Vålerengas hockeyspillere.

Viktig melding fra Sjappa!

Kjøpte du sesongkort før 3 mars?  Da er sesongkortet ditt klart for henting i Sjappa.  Kvitteringen du fikk når du kjøpte sesongkortet fungerer ikke som billett, den må veksles inn i kort av plast.

Til dere som har kjøpt sesongkort etter 3 mars og frem til og med i kveld kan hente ut sine kort fra tirsdag 19 mars kl 12:00

 

Vålerenga i dag

– Kjøp flybillett til Bergen, kun 5 ledige plasser

– Stikk innom Sjappa og kjøp deg noe spillerne kan signere.

– Stikk innom Sjappa og møt spillerne

– Stikk innom Sjappa og hent sesongkortet ditt. Få det signert.

Kjøp billett til første kvartfinalekamp mot Sparta

 

Legg igjen en kommentar