Dagboka tirsdag 5. mars 2013

Det er deilig å vinne hockeykamper når til og med dommeren vil at du skal tape. Sånn var det i Fredrikstad i går. 2-0 i kamper, og møt opp på Jordal i morgen. Ellers er det fotball for 13-åringer og Klanen Airways som er dagens dagbokbeholdning. Klanen har et utmerket referat fra hva som skjedde … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 5. mars 2013»

Det er deilig å vinne hockeykamper når til og med dommeren vil at du skal tape. Sånn var det i Fredrikstad i går. 2-0 i kamper, og møt opp på Jordal i morgen. Ellers er det fotball for 13-åringer og Klanen Airways som er dagens dagbokbeholdning.

Klanen har et utmerket referat fra hva som skjedde da Vålerenga havnet under 0-4, men likevel vant 6-5 i sudden death. Vi klipper og lenker:

Andre periode var en eneste lang dommerskandale. Vi slutter etterhvert å telle minutter. Stjernen setter tre mål, mens vi har vært vitne til en aldeles skandaløs dømming av Tysland/Hansen. Våre venner i KWR raste, og krevde blod på isen. Det er INGEN TVIL om hvor partiske dommerne er  denne perioden, de overser helt klare utvisninger til Stjernen, og blåser som om en naken Tone Damli hadde bedd dem om det om de ser noe tilsvarende fra Vålerenga-leieren.

Spesielt ille var det å overse at Tyler Donati smekkes over knærne med ei kølle mens vi venter på en dropp i Stjernens sone. Hva dommerene holdt på med da, var det mange som lurte på – også de med rar dialekt.

I tredje periode bestemte Vålerenga seg for å gi f**n i alt, spesielt dømmingen. Stjernen fikk en leksjon i lagmoral. På under fire minutter står det 4-3, og kampen er plutselig vidåpen igjen.

Neste kamp er i Jordal i morgen – faktisk med de samme dommerne.

Klanen Airways

Det er kommet melding fra Sjappesjefen om at det er billetter igjen til Bergen. Seriestart nærmer seg med stormskritt, nå er det faktisk bare en drøy uke til Brann skal få deng, altså lørdag 16. mars. Klanen Airways har tur til Bergen samme dag for kr 1850,- + billettgebyr

Billetter kan kjøpes i Sjappa eller på Billettservice

Det er 30 plasser tilgjengelig.

13-åringer på stor bane?

Hva er det egentlig med Norge? Hvorfor kan ikke 13-åringer få spille fotball på stor bane? Trenger vi regler for alt mulig, eller for å spørre annerledes: Er vi i ferd med å teoretisere fotballen ihjæl?

Dagboka spør fordi Osloby (et Aftenposten-produkt) har en artikkel om at Oslo Fotballkrets i dag skal ta stilling til om 13-åringer ikke skal få spille på stor bane, men heller få obligatorisk 7-er fotball. Altså ett år til med 7-er fotball sammenlignet med i dag.

Kjetil Rekdal er tydelig på hva han mener om saken:

– Denne saken har selvsagt to sider, men om man tenker å utvikle flere elitespillere her i byen, er begrensningen helt håpløs. Det er, etter min mening, altfor sent å begynne og spille fotball på stor bane først når man er 14 år. Selv spilte jeg kamper på stor bane som 8-åring, og tok ikke spesielt stor skade av det, sier Reka til Osloby.

– Slik jeg har fått forslaget referert vil det ikke bli noe mulighet for 13-åringer å spille kamper på stor bane. Jeg synes det virker drastisk, det burde vært mulig å spille serier på både store og små baner, avhengig av satsing og ambisjonsnivået, sier Rekdal.

Og det er selvsagt fornuftige tanker fra Reka. Hvorfor må det forbys, hvorfor kan man ikke bare foreslå at klubbene kan velge selv. Nå blir det nok i stedet mange 13-års lag som må meldes på i klassen over.

Forslaget fra styret i Oslo fotballkrets er for øvrig i tråd med fotballforbundets handlingsprogram.

Fotballkretsen begrunner forslaget med at fotball på mindre baner og med færre spillere, har mange fordeler. Beregninger viser at en spiller er borti ballen fire til fem ganger så mange ganger i hver kamp, om kampen spilles på liten bane.

Vålerenga i dag

Er du kvinne? Ta noe stort i munnen. Er du mann? Gjør en kvinne glad.

En kommentar til «Dagboka tirsdag 5. mars 2013»

Legg igjen en kommentar