Dagboka onsdag 9. januar, 2013

Gratulerer med dagen kjære leser. Det er fortsatt noen måneder igjen til vi runder hundre år, men partyfikseren er på plass allerede. Vi merker det på forumet, vi merker det på lesertalla på vpn.no, vi merker det på oppslagene i media, men mest av alt merker du det når du ser deg selv i speilet, gløden er tilbake. … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 9. januar, 2013»

Gratulerer med dagen kjære leser. Det er fortsatt noen måneder igjen til vi runder hundre år, men partyfikseren er på plass allerede. Vi merker det på forumet, vi merker det på lesertalla på vpn.no, vi merker det på oppslagene i media, men mest av alt merker du det når du ser deg selv i speilet, gløden er tilbake. Rekdal kom og med han kom livsgnisten til vålerengadyret også.

Tør du annet enn å kjøpe sesongkort

Seriegull, Kongepokal, seriesølv, seriebronse, opprykk fra Adecco som serievinner og fornyet tippeligakontrakt gjennom tidenes kvalifiseringsdrama. Legg til at vi bare var en straffesparkkonkurranse fra gruppespill i Champions League. Det høres ut som hele klubbhistorien til en god Tippeligaklubb, men er bare en kort oppsummering av fem sesonger med Kjetil Rekdal i Vålerenga. Med historien til Rekdal, ikke glem at han faktisk har tatt to kongepokaler med ett lass med møkk fra Ålesund mens han var borte, så er det ren dumskap dersom du ikke kjøper deg cupfinaleprioriteten som ligger i et sesongkortet allerede nå. Rekdal kan ikke garantere verken kongepokal, eller medaljer, men statistikken hans er så rå at du vil ikke ta sjansen på å avslutte jubileumsåret med å se Vålerenga ta Kongepokalen på en kneipe i sentrum. Du vil være der og leve opplevelsen med venna dine, med klubben og Rekdal.

Full skjerfings!

Rekdal er tilbake.
Full skjerfings

Etter å ha hatt en prosess som er til å gremmes over i trenerjakten, ender vi opp med å ta noen telefoner å ansette trener på fire-fem dager. Selv om resultatet av trenerjakten ble mer enn bra, så må vi ta lærdom både i forholdet til media og hvordan vi som klubb blir oppfattet. Fra utsiden ser det ut som styreformannen med skjerfet, Åge Petter Christiansen, har kjørt prosessen helt alene og fått klubben til å fremstå klovnete. Når klubben har investert i medieavdeling og administrasjon så kan det være en ide å bruke den kompetansen som ligger der, i denne saken virker det ikke som om det er andre enn Åge som har vært involvert og det har ikke vært bra nok.

Vi kunne endt opp med en trener som egentlig hadde mest lyst til å være student og ville ha med seg støtteapparatet til suksessrike Hønefoss, vi endte opp med en trener med et brennende engasjement for klubben og løfter om svære investorsjekker til sportslig satsning. Av og til er heldigvis lykken bedre enn forstanden også i Vålerenga.

Rekdal på godt og vondt

Selv dagboka her i RPN.NO (Rekdal på nett) husker hvordan det var å ha Rekdal i klubben. Vi kommer til å være i media mer, eller mindre konstant fremover. Mange av utspillene fra Rekdal har hatt en tendens til å være av den mer pinlige sorten og spesielt forsøkene på å ro seg i land etter en medieblemme. På den annen side, med Rekdal er det vanskelig å være likegyldig, vi vil bli elsket og hatet. Selv grandtante Olga vil titte opp fra strikketøyet å ha en mening om Vålerenga og Rekdal.

Rekdal har en overgangshistorikk som ikke bare er dekket med laurbær. Ikke bli overasket om vi handler inn en spiller fra Usbekistan, usett og på overgangsvinduets siste dag. På den annen side så har pengefolket tillit til Rekdal og det er kanskje ikke så rart. Hvor mange landslagsspillere og utenlandsproffer hadde Aalesund produsert før Rekdal inntok kunstgresset der oppe? Under Rekdal har sunnmøringene produsert begge deler.

Det er nå det begynner

pressen på plass Hvis du tror det roer seg i med spekulasjoner media med Rekdal på plass er jeg stygt redd du tar feil. Det er nå det begynner. Rekdal vil sette sitt preg på spillerstallen 2013 og det betyr at noen må ut når nye spillere skal inn. Vi må regne med både spekulasjoner rundt, og kanskje salg av, publikumsfavoritter og tilsvarende spekulasjoner rundt store navn på veg inn. For oss supportere vil det være en berg- og dalbane av følelser, men det er en konsekvens av å få inn en trener som vil lykkes og lykkes fort. Dagboka håper på Daniel Braathen eller Morten Gamst Pedersen, selv om det ikke er unge spennende talenter, så er det i det minste spillere som kan gå rett inn i en kantrolle. Ellers er spillere som Stengel, Barantes og Nation naturligvis spennende navn som vi tror også fremover vil bli linket til. Rekdal har garantert laget en lang liste med navn allerede, nå handler det bare om at sjekker og kontrakter skrives.

Vålerenga i dag

Ett stort jævla smil!

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 9. januar, 2013»

Legg igjen en kommentar