Dagboka mandag 7. januar, 2013

Mens Kjetil Rekdal på sett og vis bekreftes å være nye trener for Vålerenga dukker meldingen opp om at Ståle Solbakken fikk forespørsel om å ta trenerjobben samme dagen han fikk sparken i England. Samtidig har Jan Jönsson vært på intervju hos Christiansen. Lekkasjene fra Vålerenga er i ferd med å nå historiske proposjoner. Heldigvis … Fortsett å lese «Dagboka mandag 7. januar, 2013»

Mens Kjetil Rekdal på sett og vis bekreftes å være nye trener for Vålerenga dukker meldingen opp om at Ståle Solbakken fikk forespørsel om å ta trenerjobben samme dagen han fikk sparken i England. Samtidig har Jan Jönsson vært på intervju hos Christiansen. Lekkasjene fra Vålerenga er i ferd med å nå historiske proposjoner. Heldigvis har vi et hockeylag som slo Lørenskog og en spiller som er nominert til GET Rookie of the year. 

Trenerfarsen

I går la VPN ut en liten sak om hvordan prosessen med å ansette Martin Andresens erstatter kan oppfattes utenfra. Etter den tid meldte Dagbladet at Ståle Solbakken er tilbudt jobben. Det er så man nesten ikke tror det er sant. Vi har en leder for hovedstyret som inntok en slags offerrolle i media når Per-Mathias Høgmo takket nei. Så signaliseres det fra London at investorene er klare for å bli med på en løsning med Kjetil Rekdal, dette i forbindelse med møte mellom hovedstyret og Valle. Etter det har åpenbart noen (Christiansen?) kontakta Solbakken og tilbudt ham jobb. Til og med en overgangsløsning er skissert. Hva slags folk er det som ringer en fyr samme kveld han har fått sparken fra en jobb han virkelig ønsket seg?

Stemmer dette er det grunn til å betvile Christiansens sosiale antenner. Faktisk så kan man slå fast at det rett og slett er en ufin måte å gå fram på. Hva er galt med å vente to dager så Solbakken får summa seg litt?

Dette overskygger selvsagt ikke det faktum alle som har fulgt litt med på norsk fotball veit. Ståle Solbakken ser på Vålerenga som fanden sjøl og ville aldri tatt en jobb i klubben før griser med vinger har snøballkrig i helvete.

I går kunne  VG følge opp med at Jönsson har vært i samtaler med nevnte Christiansen, Boltholf, Breen og Bakken på kontoret til han med skjerfet. Det er hyggelig at noen fremdeles vil snakke med Vålerenga, men klubben stiller vel ikke akkurat sterkest i konkrete forhandlinger om dagen. Tidligere uttalelser til media har sørget for det.

Det virker som om Christiansen i jakten på trener har fått utdelt 7-2 off suite på hånda, gått inn med alt av sjetonger, hud og hår og blitt syna. Bløffen avslørt. Enhver kandidat vet nå at det begynner å bli litt varmt under føttene til motparten og kan tillate seg å ønske det mest utrolige.

Uansett, hvordan fikk VG greie på dette møtet? Er det ikke mulig for noen i Vålerenga å sleppe en liten fis uten at sidemannen skal sende ut pressemelding på saken? Dette er jo som å bo i ei lita bygd på landet hvor sladderen rår. Det holder nå, hold kjeft! Ingen får ekstrapoeng av å ringe aviser og TV-selskap hver eneste gang noen møtes til en kopp kaffe.

 

Hvem vil VPNs lesere ha som trener?

Skjermbilde 2013-01-07 kl. 07.17.47 Via våre sider på facebook har vi foretatt en liten poll for å lodde stemninga til våre følgere.  Her har 190 personer sett sitt snitt til å mene noe. Helt på topp ønskes Morten Wiegerhorst med 78 stemmer mens Kjetil Rekdal følger tett bak med 60 stemmer. Hva med Jan Jönsson? Han har fått 4 stemmer, en stemme mindre enn alternativet «Jeg gir blaffen, heia Odd». En skikkelig publikumsvinner altså.

 

Sjakk-matt

Når det gjelder trenersjakta er Christiansen nå fullstendig uten mulighet til å få på plass egnet kandidat. Ethvert firma setter opp en prioritert liste over kandidater og det er ikke problem å takke positivt til en jobb selv om du er nummer to eller tre på lista. Det kan være mange grunner til at førstevalget ble valgt før deg og det kan være mange grunner til at førstevalget ikke ble ansatt allikevel. Problemet er om din potensielt nye arbeidsgiver innkaller deg på et møte og beklager seg over at de nå må prate med deg siden man ikke ble enig med førstevalget.

Ville du da blitt sittende eller reist deg og gått? Akkurat…

Hele denne prosessen, som kan ha startet allerede i sommer og helt sikkert i november, har blitt helt håpløst håndtert. Til Aftenposten har han med skjerfet tidligere uttalt

– Vi kan ikke bare binde oss til én kandidat

Vi hører hva du sier Christiansen, men vi ser hva du har gjort!

I går kunne imidlertid VG fortelle at Jönsson har vært i samtaler med nevnte Christiansen, Boltholf, Breen og Bakken på kontoret til han med skjerfet. Det er hyggelig at noen fremdeles vil snakke med Vålerenga, men klubben stiller vel ikke akkurat sterkest i konkrete forhandlinger om dagen. Tidligere uttalelser til media har sørget for det.

Det virker som om Christiansen i jakten på trener har fått utdelt 7-2 off suite på hånda, gått inn med alt av sjetonger, hud og hår og blitt syna. Bløffen avslørt. Enhver kandidat vet nå at det begynner å bli litt varmt under føttene til motparten og kan tillate seg å ønske det mest utrolige.

Uansett, hvordan fikk VG greie på dette møtet? Er det ikke mulig for noen i Vålerenga å sleppe en liten fis uten at sidemannen skal sende ut pressemelding på saken? Dette er jo som å bo i ei lita bygd på landet hvor sladderen rår. Det holder nå, hold kjeft! Ingen får ekstrapoeng av å ringe aviser og TV-selskap hver eneste gang noen møtes til en kopp kaffe.

Verdens tregeste mann med skjerf?

18. desember ble styrelederen med skjerfet sitert på følgende i Dagsavisen:

– Nei, jeg vil ikke si noe tidspunkt. Gjør jeg det, kan det bare slå tilbake på oss selv.

Akkurat det samme sa han om stadionsaken:

– Jeg vil ikke lenger binde meg til en dato. Da kommer dere bare til å lure på hvorfor den eventuelt er utsatt.

Dette skremmer vannet av denne Dagboka. Er det virkelig denne mannen som har fått tillit til å lede Vålerenga inn i fremtiden? En mann som ikke er så opptatt av når varene leveres? Eller hvilken vare som leveres, det var samme mann som fikk jobben med å finne kandidat til stillingen som Kringkastingssjef i NRK. Heller ikke det foregikk uten trøbbel.

Leder av hovedstyret i Vålerenga fotball er et frivillig verv og lederen velges av generalforsamlingen. Generalforsamlingen de medlemmene av klubben som kommer på årsmøtet. Dermed har vi alle mulighet til å påvirke galskapen ved å melde oss inn i foreninga.

Lenge leve demokratiet!

 

Olden nominert til årets nykommer

Sondre Olden mottar nominasjon for "GET Rookie of the year".
Sondre Olden mottar nominasjon for «GET Rookie of the year».

Heldigvis har vi ishockey. I går slo Vålerenga erkerival Lørenskog avslappende 5-1. Sondre Olden startet kvelden med å motta nominasjon til GET Rookie of the year, eller årets nykommer som det heter på norsk. I alt fire stykker får nominasjonen så kåres vinneren, altså årets nykommer, i forbindelse med sluttspillet.

Deretter scora den samme nykommeren det første og det siste målet på Jordal. For en type! For en stil!

 

Sondre Olden kysser drakta etter 5-1 scoringa.
Sondre Olden kysser drakta etter 5-1 scoringa.

Kampen foregikk på sedvanlig vis. Lørenskogs tidligere Vålerengaspillere ble gretne og grinete, Vålerengas nåværende spillere scora mål. Klanen har minuttreferat, klubben har litt om kampen, og Grydis leverer bildene.

Dermed får du slått ihjel den neste halvtimen.

 

Vålerenga i dag

Vi forventer nye lekkasjer på Valle, nye kryptiske uttalelser fra han med skjerfet og generelt frustrerende stemning. Best å stikke til Kjell G på Bohemen eller Mona på Vertshuset for en øl etter jobb.

2 kommentarer til «Dagboka mandag 7. januar, 2013»

Legg igjen en kommentar