Dagboka tirsdag 8. januar, 2013

Nå som vi vet hvem den nye treneren blir prøver vi å vri fokuset litt. Det skrives mye om Vålerenga og vi gjør hva vi kan for å henge med. I er sjef! Nå som vi vet at det er Rekdal som skal ta over klubben er det bare å glede seg til seriestart. Forhåpentligvis … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. januar, 2013»

Nå som vi vet hvem den nye treneren blir prøver vi å vri fokuset litt. Det skrives mye om Vålerenga og vi gjør hva vi kan for å henge med.

I er sjef!

Nå som vi vet at det er Rekdal som skal ta over klubben er det bare å glede seg til seriestart. Forhåpentligvis får han på plass noen nye spillere, orden på det defensive og sørger for gull på første forsøk.

Nytt møte mellom Vålerenga og Kjetil Rekdal ble gjennomført igår, noe TV2 selvfølgelig fant ut av. Mest sannsynlig blir han presentert i løpet av dagen på Valle og VPN vil selvfølgelig følge utviklingen videre.

Jan Jönsson, som nå var eneste alternativ til Rekdal, valgte å signere for Aalesund i går noe som bare bekreftet at Rekdal er den som tar over.

TV2 ekspertene kritiske til prosessen

TV2 Sporten hadde en sak på at deres eksperter er kritiske til måten prosessen har vært i Vålerenga rundt ansettelse av ny trener. VPN er enige i at saken havnet for mye i media, men på den annen side så er det typisk Vålerenga at man ikke klarer å holde noe som helst hemmelig.

På den annen side registrerer vi at de såkalte ekspertene er Lars Bohinen og Petter Myhre, begge har jobbet i Vålerenga når Kjetil Rekdal var her sist. Etter det har ingen av dem hatt særlig suksess og er i dag ikke ønsket av noen andre enn bergenskanalen.

Berre på landslaget

Neida, Morten Berre er ikke tatt ut på landslaget, men nå får vi synge sangen hans et år til. Unge herr Berre har signert en ny ettårskontrakt med Vålerenga.

Vi gleder oss til flere elegante driblinger og flotte mål i 2013.

Hovedsponsor

I 2010 signerte Nordea en avtale med Vålerenga om å få navnet sitt på vår kongeblå drakt. Avtalen skal ha vært 2-årig, men med opsjon på 2 år ekstra. Nordea skal nå visstnok ha valgt å droppe opsjonen og er dermed ferdig. Dette ble først lagt ut på Nordea sitt intranett, som selvfølgelig lakk som en sil, men nå har også VG hatt en sak som bekrefter historien.

Vi må få lov til å si at det er litt snodig å trekke seg før jubileumssesongen og vi velger å ta med et sitat fra forumet:

«Mark Twain sa at en bankmann er en som låner deg en paraply når sola skinner, men som vil ha den tilbake når det begynner å regne. Dette lever Nordea godt opp til. De burde i stedet ha hatt en dialog med klubben på hvordan man kan utvikle samarbeidet så begge parter får mye igjen for samarbeidet. I stedet kommer de med kritikk gjennom avisene. Tydelig at Nordea heller ikke er noen god partner for Vålerenga.»

Stadionsaken

Aftenposten kunne i går melde at det er sendt inn nye forslag til høring i stadionsaken, denne gangen fire forslag. Totalt er det nå blitt sendt inn hele ti forslag til hvordan dette kan gjøres. Som vanlig er det Plan- og bygningsetaten(PBE) som prøver å ødelegge saken.

Nytt siden sist er at Vålerenga sliter med å få endene til å møtes så de har sett på muligheter for litt flere leiligheter på tomta. Da sliter selvfølgelig byråkratene som mener at man tar for mye grøntarealer. Som en erstatning for flere bygde leiligheter ønsker PBE at skøytestadion legges under fotballstadion for å frigjøre arealer, noe de fleste realistiske mennesker skjønner er helt uaktuelt med tanke på kostnader.

Som en positiv overraskelse er byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) ute og forsvarer Vålerenga sine forslag (!!). Som de fleste sikkert har fått med seg er det Høyre, og da gjerne ved Folke Fredriksen, som har vært mest negative til stadionbygging. Forhåpentligvis har det nå snudd.

Videre fremdrift i saken nå er at alternativene skal ligge på høring ut februar. Hvis ingen statlige instanser har innsigelser, noe som vil føre til megling og mer trenering, så vil Folke Fredriksen og hans avdeling legge saken frem for byrådet som skal behandle saken.

Vi venter i spenning på å se hvor dette ender, men at dette er det absolutt viktigste som må gjennomføres i jubileumsåret er det ingen tvil om.

Fellah flekser muskler

Mohammed Fellah er for tiden med landslaget til Sør-Afrika og fikk i går en tur inn i en Township i landet. På det ene bildet blabladet publiserte i går ser det ut som at Fellah har trent litt styrke i det siste. Fellah skal visstnok ha blitt sjokkert over at musklene var såpass store og vi sitere fra intervjuet:

– Jeg har trent en del styrke i vinter. Det var et mål jeg hadde. Jeg følte jeg måtte det. Overkroppen, mageregionen, det å bedre balansen, er viktig for en fotballspiller, sier Fellah videre.

– Jeg har forsåvidt trent styrke helt siden beinbruddet mitt i 2007. Etter sesongen har jeg økt mengden. Men ikke så mye som det virker av bildet, sier Fellah, og legger til:

– Det var nok noen sprøyter jeg fikk i slummen der!

Stoor ferdig

Mer spillernyheter kom i går, Vålerenga og Fredrik Stoor har avtalt å avslutte kontrakten hans med klubben.

Sikkert ganske lurt, med tanke på at han har en relativt stor lønningspose, men også litt snodig at man ikke venter til en ny trener er på plass.

45 minutter etter at nyheten nyhetsmeldingene fra Vålerenga signerte Stoor for LSK.

Vålerenga i dag

Har du skaffet deg sesongkort? Nei? Da er det kanskje på tide å få ordnet det. Velger du å kjøpe med deg en drakt mens du er i Sjappa, så husk at Nordea allerede er utdatert. Er sesongkortet allerede i boks kan du sende et brev til en politiker fra det partiet du stemmer på og legge litt press på dem i stadionsaken.

4 kommentarer til «Dagboka tirsdag 8. januar, 2013»

Legg igjen en kommentar