Dagboka torsdag 8. november, 2012

Rade Pricas grisetakling av Lars Hirschfeld ga Rosenborg seieren, nå viser det seg at den har videre konsekvenser. Dessuten prater vi litt om pasningssikkerhet og slikt. Hirshfeld og Hæstad ute Blant sesongens mange skuffelser står også dommerens manglende reaksjon da Rade Prica snappet opp et svakt tilbakespill fra Andreas Nordvik og satte ballen i mål, … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 8. november, 2012»

Rade Pricas grisetakling av Lars Hirschfeld ga Rosenborg seieren, nå viser det seg at den har videre konsekvenser. Dessuten prater vi litt om pasningssikkerhet og slikt.

Hirshfeld og Hæstad ute

Blant sesongens mange skuffelser står også dommerens manglende reaksjon da Rade Prica snappet opp et svakt tilbakespill fra Andreas Nordvik og satte ballen i mål, samtidig som han stemplet Lars Hirschfeld på aller nedrigste vis. Hirschfeld ble byttet ut i pausen og måtte stå over mot Hønefoss. Nå viser det seg at det var verre enn så.

– Lars har spilt med smerter siden kampen mot Rosenborg. Vi har tatt røntgen og MR. Det viser at han ikke har brudd, men han har store blødninger og irritasjoner på sener og ledd i foten, sier medisinsk koordinator Eirik Bjærke til vif-fotball.no.

Det medisinske apparatet i Vålerenga har nå bestemt at Hirschfeld står over sesongens to siste kamper. Hirschfeld selv skulle gjerne spilt, men skjønner at hvile nok er den beste løsningen med tanke på framtiden.

Heldigvis har Vålerenga en fullgod erstatter i form av Gudmund Taksdal Konsghavn. Det er også en god løsning med tanke på framtiden at han får luftet seg litt på a-lagsnivå. Det går rykter om at Gudmund muligens er på vei bort til utlån hos en annen klubb. Vi håper Vålerenga har vett til å beholde ham om de kan.

Dessuten så gjør vi oppmerksom på at Kristofer Hæstad ikke kan spille mot Lillestrøm grunnet gule kort.
Vi kommer tilbake til troppen i morgen og prøver å få fullstendig oversikt over hvem som er inne og ute.

Pasningsstatistikk

I en meget interessant artikkel, mange tall ikke så mange ord, får vi en sammenligning av pasningskvaliteten i de forskjellige lagene i tippeligaen sammenlignet med tilsvarende statistikk fra Premier League, La Liga og Serie A.

Gjennomsnittene først: Tippeligaens spillere treffer med 72.85% av sine forsøk, mens tallene for Premier League er 80.76%, La Liga 77.73% og Serie A 81.17%. OK, ikke akkurat en bombe. Hva med å se på lagnivå?

Vi finner for Norge følgende rangering av topp 5: Strømsgodset (78%), Tromsø (76.6%), Aalesund (76.4%), Vålerenga (76.1%), Molde (75.4%). Rosenborg (74.7%) finner man på 8. plass bak Brann (74.8), men foran Lillestrøm (74%). Ellers så følger tallene tabellen i store trekk, selv om Haugesund (66.4%) ligger overrraskde lavt på 15. plass på pasningstabellen, bak storlaget Sogndal (66.9%) og foran Ulf Sandnes (62.4%).

Å følge tabellen gjør også tallene for de andre, store, ligaene, men topplagene ligger ca. 10 prosentpoeng bedre an enn de norske topplagene. Denne forskjellen kan nok til en viss grad skyldes den norske spillestilen med mye «tut og kjør» eller Hawaii-fotball og tihørende pasninger med høy risikofaktor, men det skyldes nok også i høy grad kvaliteten på spillerene involvert. På den annen side så er kanskje også forsvarsspillet bedre i de utenlandske ligaene, slik at pasninger sendes og mottas under større press, så helt enkelt å trekke noen entydige konklusjoner er det ikke.

Og det er bra, for da kan man bruke tallene til å fundere litt på hvorfor enkelte lag – Haugesund, Atletico Madrid (77.6%) uten sammenligning forøvrig – greier seg relativt bra på tabellen «uten å kunne treffe medspillere», eller hvorfor lag som – Aalesund og Arsenal (87.3%), igjen uten sammenligning forøvrig – kan ligge såpass dårlig an på tabellen når «hver eneste pasning» går rett vei. Best i klassen er forøvrig og selvsagt Barcelona (89.3%), Manchester United (88.2%) og Milan (86.7%), i tillegg til nevnte Arsenal, Manchester City (86.9%) og Swansea(!) med 86%. Real Madrid (2. plass i La Liga med usle 83.7%) hadde kommet på 9. plass i Premier League bak Chelsea (85.4%), Liverpool (84.9%), Fulham (84.3%) og Tottenham (84%), og på 4. plass i Serie A, også bak Juventus (85.9%) og Fiorentina (84.7%), men såvidt foran Cagliari (83.4%).

En for ta dette for det det er verdt, men morsomt er det lell.

Legg igjen en kommentar