Dagboka tirsdag 2. oktober, 2012

Sånn ja! 1. omgangen mot Fredrikstad i går viser at Vålerengas lag anno 2012 har mange strenger å spille på. Det burde stått minst 3-0 til hvilen. Det gjorde det ikke, og dermed ledet kollapsen i 2. omgang til nervepirrende scener. Seier mot FFK Martin Andresen var heller ikke helt fornøyd utviklingen. – Det er … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 2. oktober, 2012»

Sånn ja! 1. omgangen mot Fredrikstad i går viser at Vålerengas lag anno 2012 har mange strenger å spille på. Det burde stått minst 3-0 til hvilen. Det gjorde det ikke, og dermed ledet kollapsen i 2. omgang til nervepirrende scener.

Seier mot FFK

Martin Andresen var heller ikke helt fornøyd utviklingen.

– Det er to svært ulike omganger. Vi er litt heldige etter pause som får med oss alle poengene herfra. Fredrikstad har ingenting å tape, og kjemper hardt. Vi burde avgjort dette før pause, sier han til Aftenposten.

Kampen, og Vålerenga, begynner først å leve etter den briljante 1-0 scoringen der Mohammed Fellah er kongen, Morten Berre eksekutøren, og Fredrikstads keeper og midtstopper hoffnarr. I perioden like etterpå burde Vålerenga gjort det slutt. Først stjeler Fellah ballen fra den stakkars hoffnarren og har fri bane mot mål, og også bra siktelinje mot Torgeir Børven. Fellah skyter og keeper redder til corner. Det blir klabb og babb etter corneren, og ballen er 95% inne, men ikke mer. Vålerenga holder trykket oppe, og litt senere blir Fellah klart felt på vei inn i 16-meteren. Børven setter ballen sikkert i mål.

Scorer Morten Berre med hodet, så skal det ikke være mulig å tape kamper, men det skal heller ikke være mulig å unngå å score når man kommer 2 mot 1 med god fart mot mål og har god tid til å tenke seg om. Børven gikk for skudd i stedet for å dytte balle til en umarkert Berre i begynnelsen av 2. omgang. Skuddet ble blokkert og kampen ble ikke punktert, men derimot litt vel spennende.

– Det går mye på valg, og det ser man (også) på tippeligaarenaene rundt omkring at det blir tatt mange dårlige valg. Det kommer sikkert med litt rutine, det er mange unge spillere som ikke har lært det ennå, sier Martin Andresen til VIF TV.

Men legger raskt til i anledning av at Vålerenga stilte et lag med mange unge egenutviklede spillere.

– Det gror veldig godt i junioravdelingen og det er mange unge spillere på vei opp, så det skal vi være veldig godt fornøyd med.

Vel, etter en alt for spennede første halvtime eller så, der Fredrikstad reduserte på corner (Jørgen Horn, første mål for FFK, hvem ellers?), fikk omsider Vålerenga en slags kontroll og greide å ta med seg alle poengene hjem.

Vi lar dagens mann Mohammed Fellah, avslutte denne bolken.

– Jeg gikk tom, og det så det ut som mange andre i Vålerenga også gjorde i 2. omgang. Jeg vet ikke helt hvorfor det ble sånn. Men 1. omgang var bra, og det var deilig med tre poeng her nede. Nå kan vi ta fjerdeplassen, sier Fellah til VG Nett.

Med seier mot Strømgodset skal Vålerenga heller ikke se helt bort fra medalje, sier VPN, selv om vi skjønner at det er lovlig utopisk og at etter årets misere skal vi være svært så fornøyde om Vålerenga ender på 4.

Fellah på landlaget?

Nei, han ble ikke tatt ut, Bjørn Helge Riise og Henning Hauger er tydeligvis alt for gode til å dankes ut av landslagstroppen.

– Han er glad i Lillestrøm-spillere, vet du, da blir det slik, sier Fellah til TV2, før han blir litt mer alvorlig. – Jeg tar litt risker. Det må man for å være kreativ. Dette er ikke liv og død, det er fotball. Jeg må være meg selv.

Og vi legger til at Drillo virker alt for glad i gamle tanker fra 90-tallet og skulle egentlig ønske at han hadde latt denne 2. perioden som landslagstrener være ugjort.

– Drillo tar ut troppen, og han velger spillere som passer den spillestilen han har tro på. Fellah får satse på å komme med neste gang. Fellah kan spille kant, han kan bekle en nummer 10-rolle, og han kan være indreløper. Fortsetter han slik har han gode muligheter for å komme med, er Martin Andresens bidrag.

Også andre har meninger om saken.

– Hadde håpet på Fellah i landslagstroppen. Tror vi kunne fått bruk for den type spiller underveis i kampene. Dessuten er han formspiller, skriver blant annet Canal Plus-ekspert Lars Tjærnås på sin Twitter-profil.

Til og med Henning Berg synes Fellah har noe på landslaget å gjøre.

– Det er vanskelig å ta ut en tropp på 21 spillere, men jeg skulle gjerne ha sett Fellah med i troppen, gjerne som innbytter. Han har en spisskompetanse som kan forandre matcher, sier han til TV 2 Sporten.

– Jeg er enig i mye av det Henning sier. For all del. Men når det gjelder Fellah så vurderte jeg ham opp mot en Magnus Wolff Eikrem, er Drillos forsvar. Han forstetter. – Men det er en vanskelig vurdering. Jeg føler at jeg har en tosifret antall indreløpere som er omtrent like gode. Det er ikke store forskjeller på dem.

Vi derimot, mener at Mohammed Fellah har spilt seg opp i høst og begynner snart å fortjene betegnelsen unik.

Vålerenga 2

Vålerenga 2 spiller i kveld mot Nybergsund. Tap er helvete, seier så er laget oppe på 7. plass. Så tett er det. Kampstart i Vallhall er kl. 18.00.

Vålerengas tropp: Gudmund Taksdal Kongshavn, Øyvind Knutsen, Joachim Thomassen, Aleksander Solli, Bojan Zajic, Suleiman Ahmed, Chad Barrett, Martin Andresen, Deniz Payasli, Shola Akinyemi, Lars Vincent Andersen, Ghayas Zahid, Moussa Nije, Marcel Wawrzynkiewicz, Mathias Blårud, Monir Benmoussa, Riki Alba, Fitim Kastrati.

Finfin blanding av gammelt og ungt der, så vidt vi kan se.

Legg igjen en kommentar