Dagboka fredag 14. september, 2012

Vi sitter på jobb og vipper med tæra mens vi venter på at Helga skal komme og omfavne oss. I går vant vi årets første hockeykamp og i kveld skal G16 møte Tromsø til semifinale i NM. Dette får oss riktignok ikke til å glemme kampen mot Rosenborg eller unngå å se litt på hva … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. september, 2012»

Vi sitter på jobb og vipper med tæra mens vi venter på at Helga skal komme og omfavne oss. I går vant vi årets første hockeykamp og i kveld skal G16 møte Tromsø til semifinale i NM. Dette får oss riktignok ikke til å glemme kampen mot Rosenborg eller unngå å se litt på hva slags stunt som gjøres for å få folk på  kamp i andre idretter enn fotball. 

På søndag reiser Vålerenga til Trondheim for å endre litt på tabellen. Det gjør dessverre ikke klanen. For få påmeldte gjør at Klansbussen er innstilt og påmeldte er booket om til andre alternativer. Vålerengas supportere har alltid vært reiseglade og private ordninger startet turvirksomheten. Derfor er det gledelig at de private initiativene lever i beste velgående når interessen rundt klubben i vårt hjerte nærmer seg et bunnivå i dette årtusenet.

 

 

Daniel sutrer over harde taklinger 

Dersom Vålerenga hanker inn alle poengene på søndag kan laget teoretisk innta 4. plassen på tabellen. Dette forutsetter at Tromsø, Brann og Haugesund samtidig taper sine kamper. Selvsagt er det ikke helt optimalt å forholde seg til hva andre lag må gjøre for at Vålerenga skal havne på hederlige plasseringer. Viktigst av alt er det at Vålerenga gjør sin jobb og gir trøndera en nesestyver.

I Aftenposten  går Daniel Fredheim Holm langt i å antyde at vår egen Kristoffer Hæstad er en grisespiller.

– Jeg skal IKKE fyre opp Doffen. Det har jeg gjort før, og har fått igjen på trening. Gjennom stygge taklinger, gjerne bakfra.

Når Holm sutrer over kontante, klokkeklare taklinger allerede før kamp er det ingen grunn til å tro vi får annet enn massiv furting mot dommeren fra et samlet Rosenborg på søndag. Vi har jo blitt vant til å se det fra bartebygda denne sesongen. Dette blir i høyeste grad staute karers kamp mot ballerinaer.

 

Strålende start på jubileumsesongen 

I går startet hockeysesongen. Isfolket er en merkelig gjeng som starter sesongen et år og avslutter den det neste. For Vålerenga sin del innebærer det at hockeygutta blir de første til å ta edelt metall og ære når foreninga feirer sine første 100 år. Selv om media i forhåndsomtalen ikke har særlig tro på Vålerenga har sentrale personligheter i Vålerengas hockeymiljø i lang tid fortalt oss at det er noe stort på gang. For VPN sin del har vi ikke særlig tro på media, til tross for noen artikler i forkant av ligastarten er det merkelig stille i dag.

Vi var ikke på Jordal, i likhet med media, så vi vet lite om kampen utover at Stjernen fikk fik og vi vant 3-2. Ønsker du detaljer fra kampen er vårt sikreste tips at du følger med på hockeyforumet utover dagen.

 

Pussige publikumsfrierier

Tidligere i år har Vålerenga hatt uendelig suksess med å trekke publikum til Ullevål gjennom stunt som Rimibowl og muligheten for å vinne billetter til Justin Biebers konsert. Dette har inspirert NFF til å gjøre noe tilsvarende i forbindelse med damenes landslagskamp mot Island i morgen. Ikke bare kan de som møter opp vinne konsertbilletter men også turer, baller og personlig trener. For vår del stiller vi opp i håp om å se vår egen Solveig Guldbrandsen.

Også håndballen har latt seg inspirere av Vålerenga for å få publikum på kamp, men de ser til tyskland fremfor USA. Oktoberfest klinger godt i de flestes ører, og det er nettopp konseptet Fyllingen har kommet opp med i følge VG. På utsiden av hallen blir det øl-telt og Per Tøyen i Norges idrettsforbund slutter å virke:

– Her har klubben invitert til det som helt åpenbart vil bli en drikkefest. Selve håndballkampen blir bare en parantes. Det burde vært helt omvendt.

Selv om prinsipper antagelig er noe av det teiteste som finnes er det greit nok at idretten har et fastlåst standpunkt i forhold til alkohol. Pussig blir det når argumentasjonen blir at håndballkampen havner i skyggen av et annet arrangement i invitasjonen. Hvor pokker var Per Tøyen med sin prinsippfasthet da Vålerenga klinka til med Rimibowl hvor fotballkampen kom i skyggen av et annet arrangement i invitasjonen?

 

Oppgrader garderoben

VPN har en medarbeider som er fra Oslos fineste vestkant. Med knekk i hånda og knekkebrød i navnet har han trålet vestkanten og nettet rundt i jakt på årets høstmoter. Han har kommet over denne røveren fra Skjerfboden. T-skjorta er laget i 100% bomull som er godt for huden, har frekke detaljer i lekre farger og pussig budskap gamlisa på Bohemen kan fortelle deg om. Dessuten er ikke prisen helt fastsatt, noe som alltid lukter av eksklusivitet. Anslaget ligger på 250 spenn og vil ikke komme i ordinært salg. Forhåndsbestilling er det som gjelder, men det går ikke å bestille i 3XL. Det er for tynt.

 

Viktig melding, lytt på radio

Vålerengas supportermiljø innehar mye kunnskap om mye rart. Noen har kunnskap om å sende lyd og tale over internett. De kaller det web-radio, noe som er helt teit siden det ikke er radiobølger involvert? Klanens web-radio er veletablert, nå er også =EngaRadio på banen. =Enga er som kjent den fanzina som har gjort seg mest bemerket ved å legge opp produksjonen men allikevel leverer nummer på nummer. For å høre fanzina (fint for dyslektikere) kan du klemme deg inn på Klanens sider.

 

Semifinale i cupen. I kveld!

Vålerengas a-lag synes ikke cup er så viktig. G16 derimot mener dette er liv eller død. Laget har allerede vunnet NTF U16-turneringa og ATEA-turneringa. Nå vil de ha mer metall i skapet. For å få til det må de tuppe Tromsø ut fra Valle i kveld. Kampen starter 18:00. Da har du noe å gjøre med kjerringa lager taco og forbereder TV-kvelden. Om du ikke får lov av gubben å dra er det sikkert noen som oppdaterer forumets kamptråd.

 

 

 

En kommentar til «Dagboka fredag 14. september, 2012»

  1. Det som er problemet til norsk fotball er høye priser og dårlig kvalitet. Folk som bor i Oslo har masse tilbud. Hvem ser på vif når de gjør det dårlig, utenom dere blod supportere. Hadde et Norsk lag spilt som Barcelona hadde jeg og gått på kamp.

Legg igjen en kommentar