Dagboka tirsdag 29. mai, 2012

Nå har også resten av fotballnorge gått inn i EM-pausen og dermed blir det tre uker uten annet å ta seg til enn, ja, EM. Jeg er selv stor tilhenger av landslagsfotball som virkelig betyr noe, dvs avgjørende kvalik- eller mesterskaps-kamper, men allikevel skurrer det litt at den norske serien får et så enormt hull … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 29. mai, 2012»

Nå har også resten av fotballnorge gått inn i EM-pausen og dermed blir det tre uker uten annet å ta seg til enn, ja, EM.

Jeg er selv stor tilhenger av landslagsfotball som virkelig betyr noe, dvs avgjørende kvalik- eller mesterskaps-kamper, men allikevel skurrer det litt at den norske serien får et så enormt hull i midten. I den forbindelsen er det faktisk verdt å sitere Ole Gunnar Solskjær etter Moldes utrolige prestasjon mot Hønefoss.

– Man kan ikke gå rundt og være sliten etter 11-12 kamper. Det går ikke an! Er det én ting norske fotballspillere trenger å lære seg, så er det å spille flere kamper på kort tid, sier han i VG. Hør hør sier vi.

Vålerenga har i alle fall fått to kamper å tygge på, med full uttelling der så ser det ikke stygt ut tabellmessig. Det spesielt siden denne sesongen virker å være ennå mer kokos enn fjorårets. Men følelsen er allikevel langt fra god, og det kommer mer av den manglende gleden i Vålerengas spill enn den manglende poengfangsten så langt. Vi kan ikke annet enn håpe at laget bruker de kommende tre ukene fram mot neste kamp til en alvorlig skjerping av lagmoralen. Sikkert ikke dumt å trene kroppen til å tåle mer enn 11-12 kamper heller.

2. laget, med flere

Vålerengas andrelag gjorde i hvert fall sitt i helget da Tønsberg ble slått 3-0 i Vallhall på lørdag. Utrolig nok så ligger andrelaget dermed godt plassert på tabellen, på sjetteplass, i en periode av sesongen vi de siste årene har vært mer vant til bunnstrid. Det hadde vært deilig å slippe det i år. Alle tre målene ble scoret i førsteomgangen: Unge Chuma Anene og Lars Vincent Andersen scoret de første to, mens evigunge Morten Berre satt det tredje.

Omberammet

Vålerenga – Stabæk spilles søndag 24. juni kl. 16.00 på Ullevaal stadion. Denne kampen sendes på MAX.

Odd Grenland – Vålerenga spilles onsdag 11. juli kl. 18.00 i Skien.

Men før disse hengekampene møter vi som kjent Sandefjord borte på Komplett.no Arena onsdag 20. juni kl. 18.00.

Legg igjen en kommentar