Dagboka fredag 25. mai 2012

Sommeren er over oss og da tar A-laget ferie mens rekruttene og jentene søker ly for solskinnet i Vallhall. De krypterte meldingene i dagboka tidligere denne uka  Tikk-takk tikk-takk… og Why always his way? What’s wrong with Hemingway?  skulle liksom kulminere i et crescendo av kvalifisert tungetale i dag  i anledning pinsen, men sjelden har … Fortsett å lese «Dagboka fredag 25. mai 2012»

Sommeren er over oss og da tar A-laget ferie mens rekruttene og jentene søker ly for solskinnet i Vallhall.

De krypterte meldingene i dagboka tidligere denne uka  Tikk-takk tikk-takk… og Why always his way? What’s wrong with Hemingway?  skulle liksom kulminere i et crescendo av kvalifisert tungetale i dag  i anledning pinsen, men sjelden har vi vel talt klarere. Her er fasiten:

Klokkene ringer for deg

For Vålerenga kom sommerpausen tidlig i år. Mange supportere og medianisser har satt denne pausen som en milepæl i forhold til Martin Andresen sin framtid i klubben og mange er i ferd med å gjøre opp status. I så fall gjøres regnskapet på sviktende grunn for  vi mangler to kamper i likningen i forhold til de andre lagene. Riktignok ser ikke spillet videre oppløftende ut, og ser en kampene under ett virker det som om spillerne har slutta å virke. Om det er motivasjonsbrist, manglende evner eller organisert boikott av Martin som trener, er helt i det blå, ingen av oss er tankelesere eller synske. Med unntak av Snåsamannen, og han er jo Rosenborgsupporter.

Dersom klubben skulle finne på å dumpe mesteren i squash og bridge nå, bør de ha en feiende flott erstatter klar. En som kan videreføre grunnlaget Martin har skapt og som kan sette det ut i praksis på en måte vi har sett lite til så langt.

Mest nærliggende er å tenke en løsning hvor det rekrutteres internt. (Bergdølmo? Lomberto? Kaz?) Da blir spørsmålet: Når har sånt vært en ubetinget suksess? Joda, det finnes et par gode eksempler, men stort sett er dette en overgangsløsning som gjerne tar full fyr og faller til marken. En annen løsning er å gjøre det klart at man allerede nå offentliggjør jakten på en ny trener som tar over etter sesongen.

Da blir det neste spørsmålet hvor flott det er med en trener på oppsigelse.

Resultatene denne sesongen er det få som kritiserer, men innsatsen, spillet og energien til spillerne løftes fram som tegn på at ting ikke funker. Like fullt er det Martin som er trener nå, og det må vi rett og slett forholde oss til, og det må spillere og alle andre forholde seg til også. Det manes om å støtte spillerne, laget og klubben fra enkelte hold. Det er ikke vanskelig å slutte seg til den oppfordringen, men det skulle da også bare mangle om ikke spillere, lag og klubb støtter oss supportere òg.

En god bruk av pausen for spillerne er at hver enkelt går i seg sjøl og stiller seg spørsmålene som krever ærlige svar.

– Har jeg profesjonaliteten og viljen som skal til for å prestere i kamp hver uke?

– Er jeg mann nok til å svelge egen stolthet og gjøre det som er best for kollektivet?

– Ser jeg at jeg ikke har noen verdi som idrettsutøver om jeg ikke presterer mitt maksimale ved hver anledning jeg får?

Regnskap og resultat gjøres best opp ved årets slutt. Vi står sammen og kjemper! Spillere og supportere. Trenere og administrasjon. Prest og fant.

Hockeyprofil forlater Vålerenga
En av Vålerenga hockey store profiler de siste sesongene, Steffen Thoresen, forlater klubben for proffeventyr i hviterussisk hockey. Selv om vi ikke er de mest hockeyintresserte vil vi huske Steffen som en som alltid ga alt for VIF i den blå drakta. En stor profil forlater klubben, og vil være savnet av så vel lagkamerater som supportere. Likevel vil både lagkamerater og supportere etter det VPN erfarer ønske «Kjella» alt vel, og lykke til i det store utland. Steffen har i ett og alt vært et forbilde for alle Vålerenga-spillere når det kommer til innsatsvilje. Det setter VPN pris på, selv om vi ikke helt forstår hva ishockey er for noe.
 

Vålerenga pinseaften
Dobbel  innendørsmoro i svale Vallhall i morgen:

Kl 12 Vålerenga 2 – FK Tønsberg   Oddsenligaen
Kl 17 Vålerenga – Røa   Toppserien

Damelaget har tatt mål av seg for å sette publikumsrekord i Toppserien denne lørdagen. Derfor blir det grillfest på utsiden av Vallhall fra 15:00. Flere busser har meldt seg på, Klanen får «bortre langside» (der vi har stått under treningskampene til herrene), NRK kommer for å filme og det blir egen kiosk og mulighet for luftetur i pausen med alle mulighetene det fører med seg. Mer informasjon er tilgjengelig på Klanen sine nettsider.

Vel møtt til øst mot vest!

Legg igjen en kommentar