Dagboka fredag 18. mai 2012

Vålerengas neste motstandere avslørte hva de er lagd av. Det samme gjorde naturgraset på Lerkendal som framsto som et godt argument for kunstgras i Norge. Som vanlig når Rosenborg går på en smell, skrives og snakkes det bare om hvor dårlige Rosenborg var, ikke en døyt om hvor godt motstanderen spilte.  I andre omgang på Lerkendal … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. mai 2012»

Vålerengas neste motstandere avslørte hva de er lagd av. Det samme gjorde naturgraset på Lerkendal som framsto som et godt argument for kunstgras i Norge.

Som vanlig når Rosenborg går på en smell, skrives og snakkes det bare om hvor dårlige Rosenborg var, ikke en døyt om hvor godt motstanderen spilte.  I andre omgang på Lerkendal 16.mai viste Hønefoss at de var klart best, men TV2 fokuserte selvsagt kun på «brente» muligheter fra RBKs side. Middelmådige rosenborgspillere ser fremdeles på seg selv som gudenes gave til norsk fotball, sånt gjør noe med innsatsviljen. Der RBK-stjernene bruker energi på å løpe og kjekle med dommeren etter hver eneste avgjørelse som går dem i mot, konsentrerer Hønefoss all innsats og alle krefter på ballvinning. Hønefoss spilte med hjertet utapå trøya og høna utapå trusa. De ga alt, lå kompakt med lagdelene og hadde alltid en mann å spille til etter gjenvinning og alltid en eller to spillere klare til farlige kontringer. Hønefoss vant fordi de var best. Rosenborg tapte fordi de har en gjeng sutrete luksusspillere. 

Vålerenga har tre kamper igjen før ferien: Hønefoss, RBK og Odd.  Rosenborg er det klart mest sårbare laget og bør være en sikker trepoenger om Vålerenga skrur på turboen og ofrer seg når motgangen kommer. Lille Odd er en lumsk krabat hjemme og kan snyte oss for to poeng eller tre.  Vålerenga er uthvilt og møter tunge, sannsynligvis ikke topp restituerte hønebein etter bataljen på Lerkendal. Det blir en tøff og tett match i Hønefoss i morgen. Løp og kjøp billett i Sjappa før det er for seint.

Kunst eller natur?
På Lerkendal er det sydd inn noe kunstgras i naturgraset, men hva hjelper det? Hele matta burde vært sydd fast i grunnfjellet, det så vi tydelig 16.mai. Torvflakene føyk overalt, ikke bare i feltet rundt straffemerket som på Brann Stadion. Det var ikke så ille som i Bergen for noen år siden, og langt fra så jævlig som i Kristiansand den første sesongen Start  spilte på Sør Arena, men bra var det ikke. Men det er vel sånn vi vil ha det. Fotball skal ikke være kunst.

Ting du absolutt ikke trenger å vite om Hønefoss
Vi pleier ofte å snekre sammen  sjikanerende artikler om Vålerengas neste motstander, men etter at Hønefoss grusa Rosenborg har vi ikke hjerte til det. Dessuten er det ikke mye å si om det lille stedet Erik Foss  (derav navnet)  bare kjører forbi, men noen facts har vi klart å klore fram fra glemselen:

IL Liv  Borgerlig idrettslag stiftet 1895. Grønt og hvitt.
Fossekallen IL Arbeidervennlig idrettslag som opprinnelig ble stiftet i 1908, men som skiftet navn fra Skiklubben Halden året etter da hønseflokken fant ut at Halden var en annen norsk by.  Svart og hvitt.
L/F Irriterende betegnelse som fulgte Hønefoss-klubben før den tok det nåværende navnet  Hønefoss Ballklubb. Står for Liv/Fossekallen, sammenslåingen av to dårlige fotballklubber til en enda verre i 1987. Grønt og svart og hvitt.
Leiv  1.Lefse  2.Levning  3.Mannsnavn
Leiv Vidar  1.Pølsemann  2.Hovednæring i Hønefoss  3.Hovedsponsor
MUK  Garantert nullforekomst i Leiv Vidars pølser. Må ikke forveksles med MØKK, kortform av hønsemøkk, som ikke er hensiktsmessig gjødsel for kunstgras og som derfor brukes til noe annet. Spør Leiv Vidar.

– Med pylsa mi er du ikkje nauden, beste pylsa sidan svartedauden

Asbjørn Bjørnetun

Ellers har vi hosta opp at Hønefoss opprinnelig var en sjøfartsby. Norges første dampskip (Tyrifjordens svar på Titanic eller motsatt) , Kong Ring, ble sjøsatt her, men sank etter kort tid da tømmermenna hadde lastet skuta for full. Ble erstattet av Halvdan Svarte som også sank, selv om det var tusen år tidligere og skjedde i havet lenger nord mellom Jevnaker og Dokka. 

 

Vålerenga i dag
Hvorfor ikke prøve Vålerenga Vertshus i kveld?

Vålerenga i morgen
Vålerenga – Sandviken  Vallhall kl 14 med direkte buss til Hønefoss – Vålerenga  AKA Stadion kl 18
… og kanskje feire seks poeng på Vertshuset etterpå?

 

 Bilde av svart/grønn  hønsefugl:  Wikipedia

En kommentar til «Dagboka fredag 18. mai 2012»

Legg igjen en kommentar