Dagboka torsdag 3. mai 2012

Dagens hovedoppslag har ikke noe med oss å gjøre. Det dreier seg om Lillestrøm. De tapte i 1935 og gjør det fremdeles.   Sommeren nærmer seg, og med den fotballferien. Juni er reservert EM. Dårlige fotballnasjoner som ikke er kvalifisert, som Norge, straffes og nektes eliteseriespill i en av de få månedene tippeligafotball kan nytes … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3. mai 2012»

Dagens hovedoppslag har ikke noe med oss å gjøre. Det dreier seg om Lillestrøm. De tapte i 1935 og gjør det fremdeles.

 

Sommeren nærmer seg, og med den fotballferien. Juni er reservert EM. Dårlige fotballnasjoner som ikke er kvalifisert, som Norge, straffes og nektes eliteseriespill i en av de få månedene tippeligafotball kan nytes her til lands. Det blir litt sånn EU-direktiv som nei-nasjonen Norge likevel må rette seg etter. Men i følge Drillo går vi ikke glipp av særlig mye nytelse, i går slaktet han nivået i Norge i Nettavisen og der er vi dønn enig: nivået i Nettavisen er ikke mye å skryte av. Når det gjelder nivået i norsk fotball er vi derimot litt mer i tvil.

 

– I den hjemlige serien har det vært liten forskjell på topp og bunn så langt i 2012. Enn så lenge har ingen lag utmerket seg som klare gullfavoritter i den øverste divisjonen, skriver Nettavisen

 

Hørt det før?  Det som liksom skal være det sterke argumentet for at fotballnivået er dårlig, er at vi ikke lenger har 10-15 lag som er så dårlige at for eksempel Rosenborg kan trone aleine på toppen. Da først er det bra nok. Da slo vi Brasil. Da var det fotballnivå, da. Det er ingen som snakker om at internasjonalt fotballnivå var på bånn når tredjerangs lag som Norge yppa seg.

 

Drillo finner det bekymringsfullt at to eliteserielag er slått ut av cupen. Hallo! Det dreier seg om Ulf og Sogndal!  Og så er det et sjukdomstegn at lag som Vålerenga er nær ved å ryke for et tredjedivisjonslag. – Det skal ikke være mulig med tanke på hvor profesjonalisert norsk toppfotball er, sier Drillo, helt uten tanke for at han kanskje motsier seg selv. (Nå fikk dere noe å tygge på)

 

Hvorfor snakkes det ikke om at arbeidet nedover i rekkene bærer frukter? Hvorfor er det alltid de antatt beste lagene som speller rævva når de går på en smell mot lillebror og ikke lillebror som spiller godt? Var det bare Vålerenga som spilte dårlig, eller kan det tenkes at Sogndal spilte klokt? La oss ikke bli helt RævBK i de små fotballhuene våre. Eller er virkelig fotballnorge tjent med å ha én konge på haugen år etter år?

 

Tilbake til utgangspunktet: fotballferien. Vi veit ikke om spillerne blir overlatt til seg selv og familien med egentrening i Legoland, Tusenfryd og Dyreparken, eller om de blir slitende på Valle. En ting er i alle fall sikkert, fire av dem skal mætsjes internasjonalt i feriemåneden:

 

Joachim Thomassen – Mohammed Fellah – Marcus Pedersen – Harmeet Singh

 

De to førstnevnte er tatt ut i U23-troppen der   Norge møter Wales på Mjøndalen stadion tirsdag 5. juni kl. 18.00. International Challenge Trophy heter greia. Pedersen og Singh har muligheter til to kamper hver når U21 skal kvalifisere for EM mot Aserbajdsjan og Island på Marienlyst Stadion i Drammen henholdsvis 1. og 12. juni klokka 18.

 

I tillegg til disse fire blir det forhåpentligvis litt fotball på resten av A-laget også, men det forutsetter at Vålerenga slår seg fram til tredje runde i cupen som spilles onsdag 20. eller torsdag 21. juni. Før det skal andre runde spilles tirsdag/onsdag/torsdag i neste uke og kampoppsettet fra NFF kommer i morgen klokka 12. På NFFs sider ser du hvilke lag som er klare for andre runde.

 

Du trenger ikke være i slekt med Einstein, snarere tvert i mot med tanke på hodeskadene som florerer i miljøet vårt, for å skjønne at alternativene for Vålerenga er Kjelsås, Skeid, Bærum, Lørenskog eller KFUM. Vi holder en knapp på Kåffa som vi for øvrig øvde oss på å banke 3-1 i Vallhall i slutten av januar, men det hadde vært mest ålreit med Skeid på Bislett, nostalgisk sus lissom.

 SISTE :  NFF kom med oppsettet nå kl14. Vålerenga møter Skeid i andre runde onsdag 9. mai klokka 18 på Bislett

Men før Vålerenga for en gangs skyld skal lykkes i å komme seg helskinna gjennom den vanskelige andrerunden, er det seriekamp mot Fredrikstad på Ullevål søndag.

Statistikk på vif-fotball.no og mer forhåndsstoff om de stakkars Aristokattene her

 

Vålerenga i dag
Vålerenga har fått 620 billetter til kampen mot Hønefoss lørdag 19. mai kl 18.
Billettene selges i Sjappa fra i dag og er er forbeholdt sesongkortinnehavere. Kr 180
Sjappa har også fått inn noen billetter på felt A sittetribune (familietribune) Pris kr 210,-

 

 

Legg igjen en kommentar