Banneret ”Finn én feil”

VPN er alltid glade når vi bidrar til å skape engasjement og interesse rundt Vålerenga. Banneret i går skapte det, men kanskje et større fokus på VPN som meningsbærer enn vi strengt tatt fortjener.  VPN er ikke klanen, vi er et uavhengig nettsted som skriver om Vålerenga, men samtidig et av de aller største nettstedene … Fortsett å lese «Banneret ”Finn én feil”»

VPN er alltid glade når vi bidrar til å skape engasjement og interesse rundt Vålerenga. Banneret i går skapte det, men kanskje et større fokus på VPN som meningsbærer enn vi strengt tatt fortjener.  VPN er ikke klanen, vi er et uavhengig nettsted som skriver om Vålerenga, men samtidig et av de aller største nettstedene innen fotballen.

 

Banneret til Martin Andresen

Alle som gikk på Ullevaal i går visste hva slags kamp vi skulle få se. Vi visste hvordan Sogndal kom til å spille, Sogndal har aldri møtt oss med leken angrepsfotball hvor de gir bort mye rom i sin jakt på tre poeng. Sogndal kom som vanlig for å hente ett poeng.

 

Martin Andresen er ansvarlig for alt fra taktiske disposisjoner til laguttak, nei han kan ikke takle og løpe for gutta, men er like fult ansvarlig for den kollektive prestasjonen. En prestasjon som ikke var akseptabel. At vi da registrerer at Martin Andresen trekker seg tilbake på benken og trekker et pledd godt opp under haka, er ikke verdig de forventningene vi har til en leder av en prestasjonsgruppe. En trener i fotball vinner og taper med gutta sine, Martin Andresen gjorde ikke det i går, han reduserte seg selv til en tilskuer som så gutta sine famle rundt i blinde i 90 minutter, da han brukte siste del av kampen under et teppe på benken.

 

VPN ser at banneret i går kan leses som et krav om at Martin skal forsvinne umiddelbart, det var ikke intensjonen. Intensjonen var å synliggjøre at Martin var og er ansvarlig for prestasjonene som vi gjør, og i går var den uakseptabel. Det er Martin som har ansvaret for planen, i går så det ikke ut som vi verken hadde plan, eller reserveplan, begge deler er Martins ansvar.

I forhold til Martin, mener ingen på VPN at han skal få sparken , samtidig som det heller ikke er tvil om at Martin Andresen må levere. For å si det i bilder, om ikke i banner, det er opplest og vedtatt at klokka tikker og nærmer seg stadig mer tolv for Martin Andresens prosjekt Vålerenga.

 

Mer enn ett ydmykende tap for Sogndal

Martin Andresen skal ikke måles ut fra én uakseptabel prestasjon mot Sogndal, alene. På samme måte som han ikke skal måles bare på bakgrunn av én god prestasjon på Åråsen, alene. Skal man vurdere Martin Andresen som trener må vi se hva slags utvikling han har fått til med laget siden han kom. Kampen i går, på samme måte som lengre perioder i samtlige kamper , med unntak av kampen på Åråsen, har vist at vi så langt i sesongen ikke har tatt noe skritt videre fra en skuffende fjorårssesong.

Det skrittet må Martin synliggjøre at han har tatt med laget raskt, ellers vil Martin måtte forholde seg til tøff kritikk fra flere enn VPN.

 

Hva ønsker VPN

VPN har vel strengt tatt hatt en lang tradisjon med å være lojale mot spillere og ledere i klubben, herunder Martin når det har blåst rundt han tidligere, også nå er vårt primære ønske at Martin skal snu trenden og ta oss til seriegull. På den annen side er prestasjoner som den vi så i går mot Sogndal med på å gjøre troen på at dette ønsket er realistisk mindre.

9 kommentarer til «Banneret ”Finn én feil”»

Legg igjen en kommentar