Godset – Vålerenga 3-2

Vålerenga tjuvstarta den globale folkeaksjonen Earth Hour lørdag kveld og skrudde av lyset etter pause. Forsvaret var svakere enn gjerdet som kollapsa på klansfeltet. På overtid strandet vi på eget vrakgods.   Strømsgodset – Vålerenga  3-2 (1-2) Tippeligaens 2. runde – Marienlyst stadion 31. mars 2012 – 7.451 tilskuere   Det dummeste uttrykket som er funnet … Fortsett å lese «Godset – Vålerenga 3-2»

Vålerenga tjuvstarta den globale folkeaksjonen Earth Hour lørdag kveld og skrudde av lyset etter pause. Forsvaret var svakere enn gjerdet som kollapsa på klansfeltet. På overtid strandet vi på eget vrakgods.

 

Strømsgodset – Vålerenga  3-2 (1-2)
Tippeligaens 2. runde – Marienlyst stadion 31. mars 2012 – 7.451 tilskuere

 

Det dummeste uttrykket som er funnet opp rundt spillet vi elsker, er «fortjent» seier eller tap, men for dem som velger å snakke sånn, var resultatet i Drammen palmelørdag rettferdig. Det er nok av dem som tjener til livets opphold i media med å telle pasninger eller prosentregne ballbesittelse for å kåre fortjente vinnere og tapere.

 

Vi med mindre hjerne, men med desto større hjerte,  er ikke helt enige.

 

Denne kampen hadde Vålerenga i sin hule hånd. Det ble ikke bare kasta bort ett poeng på overtid, det ble kasta bort tre etter pause. I garderoben bestemte laget seg for at de hadde taket på det hele og at kampen allerede var vunnet. Derfor var det godt å hvile seg litt gjennom transportetappen etter pause. Sånt lønner seg sjelden.

 

Eller ble laget jinxa av VPN som spådde nederlaget i Drammen før sesongstart?

 

 

1. omgang

Hirschfeld holder Vålerenga inne i kampen sekunder etter avspark. Dagens dommerjævel velger å overse en svært aktiv godset-skulder som åpner høyresida for langt løp og pasning innover der en  godset-type slenger i vei  noe knallhardt fra tjue meter.  Vålerenga svarer  med et par halvfarlige Marcus Pedersen-løp, men det løsner ikke før hovmester Singh serverer perfekt fra høyre hjørne av seksten til pannebrasken til Pedersen som henger høyt og åpner målkontoen for Vålerenga etter halvspilt omgang. 0-1.

 

Det svinger. Godset har ballen mest, men Vålerenga er farligst. Mange gode kombinasjoner Pusic-Nielsen-Singh-Pedersen.

 

Nordvik virrer solblind rundt i motlyset, Hirschfeld på bærtur utenfor seksten ser ikke Godset-spilleren som kommer bakfra og stjæler ball, men reddes av Moen som for en kort periode får status som dommer-engel.

 

Muri beiner mer eller mindre tilfeldig et par skudd ut over dødlinja før han har en elendig klarering rett til Storflor som skrur inn den ferdigskåra utlikningen ti minutter før pause. 1-1.

 

Pytt, pytt!

 

Vålerenga stormer i angrep umiddelbart. Dawda sender i vei en lang, presis ball mot Pedersen. Han nikker ned til Hæstad som løfter over keeper og header i  åpent mål. Hæstad stormer mot Klanen uten Jesus-budskap, derfor bryter et lite helvete løs. Gjerdet knekker sammen i tribuneraset, noen får det  vondt og ei jente med ankelskade bæres hjem på båre. Og vi får ikke med oss mer av det som skjer i den underholdende førsteomgangen, men Godset er visst  farlig frampå.

 

2. omgang
Glem den!

 

Spillerne
Det halta bakerst i første omgang, men Nordvik kom seg litt da han slapp unna sola etter pause. Bortsett fra Ogude falt samtlige ti utespillere et par hakk. Dawda hadde en lovende førsteomgang, men frykten for å lage ny straffe førte til overdreven passivitet ved Godsets utlikning rett etter pause, der Dioumande stormet fram mot en retur fra stolpen. Muri glodde på Dawda, Dawda glodde på Muri, og Dioumande fikk gjøre hva han ville, og det gjorde han. 2-2.

 

Håvard Nielsen, Harmeet Singh og ikke minst Marcus Pedersen, var våre beste før pause, men fikk ikke flyten i andre omgang der Godset overtok uten å imponere. Bak kunne det gått veldig galt uten Fegor Ogude som kompromissløs midtstopper som ordna opp der resten av forsvaret svikta.  Benken venter på André Muri og Andreas Nordvik, vi venter på Simon Larsen og Joachim Thomassen.  Ibba fikk ikke gjort mye annet minneverdig enn å pådra seg et katastrofalt frispark på overtid som bare linjemannen så. Etter at corneren som Hirschfeld hadde boksa mesterlig ut, og dermed så ut til å redde det ene poenget, ble det unødvendige frisparket slått inn forbi en uvant passiv Muri i kamp med vrakgodset fra Valle, Lars Iver Strand, som dermed sikra tre poeng til sin nye klubb etter et perfekt hodestøt. 3-2.

 

Gratulerer til Nicolai Næss med Tippeliga-debuten og rekordraskt gult kort for å omfavne ballen han alltid har vært så glad i !

 

Tribunen
Tribunen i svingen var ikke overfylt. KST ordna med å omplassere folk som ikke ville hoppe  med Ikaros, fekte med flagg eller på annen måte være med på trøkket.

– Gjerdet var festa med tannpirkere, sa talsmann Kjellsen til en avis. Om det hadde vært bolta fast kunne det gått verre. Hadde det ikke holdt med snøhaugen i stedet for gjerdet?  Folk lå strødd. Jenta som skada ankelen sto langt fra sentrum av kaoset, men sånn som gjerdet bretta og bukta seg mens folk glei på de smale tribunetrinna og savnet flere bølgebrytere å holde seg i, kan vi ikke skjønne annet enn at Forbundet må ta et oppgjør med Strømsgodset om Tippeligaens desidert dårligste tribunekonstruksjon.

For øvrig holdt de fleste seg i skinnet, men det var lørdags kveld og alkohol fører ikke bare til god stemning. Hvem som vant slåsskampen og hvorfor veit vi ingenting om.

 

Strømsgodset hadde satt av et felt nærmest klanssvingen på langsida til såkalte uorganiserte vålerengatilhengere. (Hvordan legitimerer man at man IKKE er medlem av Klanen?) En grei ordning for dem som vil se det de har betalt for på en sikker måte, tribuneras er merkelig nok ikke like morsomt for alle, men det var dårlig informasjon om ordninga på forhånd.

 

  Flere bilder fra  Strømsgodset – Vålerenga finner du på grydis.no

Spillerbørs

 

Lars Hirschfeld – 5

Dawda Leigh – 4

André Muri – 3

Fegor Ogude – 7 BB

Andreas Nordvik – 3

Kristofer Hæstad – 5

Harmeet Singh – 6

Morten Berre – 5

Marcus Pedersen – 6

Håvard Nielsen – 6

Martin Pusic – 6

 

Innbyttere:

Abdurahim Laajab – 4

Nicolai Næss – for kort tid

Chuma Anene – for kort tid

 

 

 

Kampfakta

 

Mål:

1-0   Marcus Pedersen 22’

1-1 Øyvind Storflor 35’

1-2 Kristofer Hæstad 36’

2-2 Adama Diomande 47’

3-2 Lars Iver Strand tilleggstid 90+1’

 

Gult kort: Nicolai Næss i 78’

 

Vålerenga:  Lars Hirschfeld – Dawda Leigh, André Muri, Fegor Ogude, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad (Nicolai Næss fra 75’), Harmeet Singh – Håvard Nielsen – Morten Berre (Ibba fra 55’), Marcus Pedersen (Chuma Anene fra 87’),  Martin Pusic

 

Strømsgodset:  Adam Larsen Kwarasey – Razak Nuhu, Kim André Madsen, Lars Sætra, Lars Christopher Vilsvik – Mohammed Abu, Anders Ågnes Konradsen (Lars iver Strand fra 66’), Alfred Sankoh – Muhamed Keita (Adama Diomande fra 46’), Øyvind Storflor, Peter Kovacs (Ola Kamara fra 59’).

 

Dommertrio:  Svein Oddvar Moen, Haugar –  Kim Tomas Haglund, Navestad IF og Frank Andås, SK Gjøvik-Lyn

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar til «Godset – Vålerenga 3-2»

  1. Vålerenga tjuvstarta den globale folkeaksjonen Earth Hour lørdag kveld og skrudde av lyset etter pause. Haha! Genial kommentar, men desverre sann.

    Når det gjelder tribunen, så er det skremmende at det er tillatt. At noen ikke ble alvorlig skadet i går, var bare flaks. 2 omgangen får avskrives, og så har vi lært til Viking kommer… ÆRE VÆRE!!

Legg igjen en kommentar