Dagsavisboka onsdag 29. februar 2012

Skuddpremie på fotballpamper eller ekstra skuddtrening på Valle i anledning dagen?     – I dag finnes et regelverk som regulerer investorenes og aksjeselskapenes innflytelse i klubbene. Et utspill fra Vålerenga ønsker å myke opp i dette regelverket Dagsavisen 28. februar 2012   Dagsavisen ser ut til å være den eneste avisa som gir spalteplass … Fortsett å lese «Dagsavisboka onsdag 29. februar 2012»

Skuddpremie på fotballpamper eller ekstra skuddtrening på Valle i anledning dagen?  

 

– I dag finnes et regelverk som regulerer investorenes og aksjeselskapenes innflytelse i klubbene. Et utspill fra Vålerenga ønsker å myke opp i dette regelverket

Dagsavisen 28. februar 2012

 

Dagsavisen ser ut til å være den eneste avisa som gir spalteplass til en gryende konflikt mellom supporterne og fotballforbundet der NSA er bekymret for signalene fra NFF om at investorer og aksjeselskap bør få økt innflytelse over beslutningene i fotballen. Vi viser til gårsdagens sak Grasrotopprør mot NFF og dagens sak der generalsekretær Kjetil Siem vil gi investorene innflytelse   

 

(Et lite tips før du går videre: Dagsavisen tar seg betalt for å lese disse sakene, men du får tilgang ved å trykke på «Registrer deg» uten å gå videre med registreringen. Eller du kan fullføre registreringen og få 30 dagers gratis prøveabonnement.)

 

I dagens artikkel i Dagsavisen sier Kjetil Siem at han ikke nærer de samme bekymringene som supporterne. Tvert om ønsker han å gå inn i en dialog med investorene slik at man kan få et regulert samarbeid, skriver avisen. Han avviser at det er snakk om å gi investorene makt. I stedet handler det om innflytelse. Det dreier seg om å regulere forholdet mellom klubb og investor, sier Siem til Dagsavisen:

– Nå kan en investor plutselig trekke seg ut mens det ennå er forpliktelser igjen for klubben

I gårsdagens Dagsavis sa styremedlem i NSA, Per Arne Flatberg, at det er farlig når eierne får for mye makt på bekostning av medlemmene. Han trakk fram eksemplet Lyn:

– I Lyn hadde man en investor, Atle Brynestad, som gikk inn med masser av penger. Hvert år forlangte han høyere budsjetter. Så trakk han seg plutselig ut, og da var det ingen igjen til å betale regningen.

 

Jepp! Da ser det ut til at NSA og NFF i hvert fall er enige om den saken.

 

 

Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner kaster seg også inn i debatten. Han synes det er riktig det som kommer fra supporterne:

– Jeg synes det er riktig det som kommer fra supporterne. Å åpne for at investorer og selskaper skal få større innflytelse, er et frisk utspill, sier han til Dagsavisen.

– Jeg mener at dette rører ved grunnprinsippene i norsk idrett. For det er noen grunnleggende prinsipper man har vært enig om. Norsk idrett skal være medlemsbasert og medlemsstyrt.

Kjenner sier også at endringer i NIFs lovverk kun kan gjøres på et idrettsting, og at Siems syn derfor må drøftes på et fotballting. Juristen avslutter med denne oppfordringen til supporterne:

Svaret er at supporterne melder seg inn i klubbene og velger det styret som støtter deres saker.

 

Meld deg inn i Vålerenga

Klanen minner om at vi som supportere eksisterer for klubben i vårt hjerte og at det er naturlig at klansmedlemmer melder seg inn i klubben. Medlemskontigenten er en fin måte å støtte klubben på. Samtidig vil du som medlem kunne påvirke utviklingen i foreninga eller en av foreningas mange klubber, deriblant Vålerenga Fotball, gjennom stemmeretten du har på årsmøtet.

Innmelding: Følg denne linken. Skjemaet er gyldig selv om punkt 16 er mildt tvetydig:  

 

Vålerenga i dag

Glede seg til gratis hockey i morgen og over at Vålerenga slo Frisk 4-0 i går

 

 

 

 

 

En kommentar til «Dagsavisboka onsdag 29. februar 2012»

Legg igjen en kommentar