Dagboka tirsdag 28. februar 2012

– Penga rår. Forbundet består, mens fotballen forgår. Rykter er noe faenskap. I hele vinter har snakket gått om Petter Vaagan Moen som ikke har fått det til i QPR. Så seint som i går var vi bombesikre på at han var på vei til Vålerenga. Men, nei da. Det var Lillestrøm han valgte. Pytt, … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 28. februar 2012»

– Penga rår. Forbundet består, mens fotballen forgår.
Rykter er noe faenskap. I hele vinter har snakket gått om Petter Vaagan Moen som ikke har fått det til i QPR. Så seint som i går var vi bombesikre på at han var på vei til Vålerenga. Men, nei da. Det var Lillestrøm han valgte. Pytt, pytt. Mannen var så desperat etter å få spilletid at han gikk til laget med minst konkurranse om plassene. At Lasse Kjus også er klar for klubben tar vi med knusende ro. Vi har Kjetil André Aamodt. Han er vålerengasupporter.

 

Men i dag er det er ikke feilslåtte overgangsrykter vi skal henge oss opp i, men det vi tror er et feilslått ledervalg for fotballnorge. Vi veit ikke hvorfor Yngve Hallén ble valgt som redningsmann og president i NFF for to år siden, men på den korte tida har han vist strålende evner til å lure seg unna demokratiske prosesser. Først var det salget av TV-rettighetene til Canal+ uten anbudsrunde. Nå antydes det fra NFF at investorer og aksjeselskap bør få økt innflytelse over beslutningene i fotballen og at dette vurderes gjort uten behandling på Fotballtinget. Supporternes spørsmål er nå om norsk fotball er på vei utfor stupet.

 

NSA   – Norsk Supporterallianse – holdt årsmøte fredag.  Der de kom med denne uttalelsen:

Fotballen er vår

Årsmøtet i Norsk Supporterallianse (NSA) er svært bekymret over signalene fra Norges Fotballforbund (NFF) der man antyder at investorer og aksjeselskap bør få økt innflytelse over beslutningene i fotballen. Spesielt bekymrer det årsmøtet i NSA at dette vurderes gjort uten behandling på Fotballtinget. Vi mener NFF i stedet burde utrede hvordan medlemsdemokratiet i norske toppklubber kan styrkes, og hvordan bred involvering av det norske fotballpublikum kan brukes til å sikre langsiktig og bærekraftig utvikling.

 

Norsk fotball har definitivt sine problemer. Etter NSAs syn er imidlertid ikke det grunnleggende problemet publikumssvikt eller sponsorflukt. Dette er symptomer på det virkelige problemet.

 

Det største problemet norsk fotball står overfor er en tillitskrise mellom klubber, NFF og NTF på den ene siden og publikum på den andre. Krisen er et resultat av mange års utvikling. En utvikling der TV-selskapenes interesser prioriteres foran publikums. En utvikling der årsmøtene og de valgte styrene i klubbene får stadig mindre å si, og reelle beslutninger altfor ofte tas blant investorer og i aksjeselskapenes styrer. Norsk fotball har det siste året kommet i en omdømmekrise på grunn av mulige økonomiske ulovligheter. NSA mener at dette er et resultat blant annet av kortsiktig tenkning fra aksjeselskapenes side.

 

Svaret på disse utfordringene er ikke å gi mer makt til investorene, men mer makt til publikum. Svaret er ikke en behandling bak lukkede dører i NFF, men åpenhet, demokrati og involvering. Derfor kan heller ikke økt innflytelse til investorer behandles uten at fotballens kjernetropper høres. NFFs ledelse bør bruke alle demokratiske organer dersom de vurderer å endre fotballens spilleregler.

 

Dagsavisen har plukket opp uttalsen, og har et intervju med Per Arne Flatberg i NSA. Les mer om dette her: Grasrotoppgjør mot NFF 

 

Supportercupen
På det samme møtet ble det bestemt at Saftkokeradn skal stå for supportercupen 2012. Det blir gøy å dra på epleslang i heimbygda til fotballpresidenten

 

Vålerenga i dag
Nyt vinter’n så lenge den varer. Håkki i Askerhallen kl 18.30. Frisk – Vålerenga.
Siste kamp om sølvet er på Jordal torsdag mot Lillehammer

 

 

 

 

En kommentar til «Dagboka tirsdag 28. februar 2012»

Legg igjen en kommentar