Riisnæs spent på VIF i år

Dag Riisnæs er i dag ansvarlig for trenerutdanningen i Norges fotballforbund. Han er spent på hva Vålerenga kan få til i år. Det er nå gått ti år siden Dag Riisnæs, selveste ”han speller i blått, han speller så flott, han speller så vi aldri blir slått” la opp. Han fikk ikke fornyet kontrakten med … Fortsett å lese «Riisnæs spent på VIF i år»

Dag Riisnæs er i dag ansvarlig for trenerutdanningen i Norges fotballforbund. Han er spent på hva Vålerenga kan få til i år.

Det er nå gått ti år siden Dag Riisnæs, selveste ”han speller i blått, han speller så flott, han speller så vi aldri blir slått” la opp. Han fikk ikke fornyet kontrakten med Vålerenga og takket nei til tilbud fra Hønefoss, Ham-Kam og Hønefoss og ”ga seg på topp” etter nedrykket med Vålerenga. Siden den gang har Riisnæs gått gradene i fotballforbundet, og nå leder han altså trenerutdanningen. VPN lurer på hva han mener om Martin Andresens opplegg med Vålerenga:

– Ola Bernhus mener det er ”underliggende krefter” i norsk fotball som arbeider i mot Martin Andresen og den type fotball han ønsker å få til. Hva tenker du om det? 

– Jeg vet ikke hva Bernhus mener med «underliggende krefter», men i NFFs trenerutdanning er vi opptatt av at trenere skal videreutvikle sin egen fotballfilosofi, og at det er bra med mangfold. Vi er verken kritiske eller skeptiske til Martin eller andre i norsk fotball. Det er flott at lagene spiller litt forskjellig. Det skaper utvikling og driver oss videre.

– Hva kan det komme av at han og andre i norsk fotball mener dette? 

– Det er mulig Bernhus tenker på Drillo, ikke vet jeg. Det er uansett ingen skepsis i NFF til verken VIF eller Martin Andresen, så vidt jeg vet. Hvis noen tror at en possession-orientert fotball blir motarbeidet i NFF, så er det helt feil, etter min oppfatning.

– Hvordan vurderer du Martin Andresens «prosjekt» – er det vanskeligere å få til enn hva andre norske tippeligalag forsøker på? 

– Martin og VIF ønsker å videreutvikle mye, men kanskje spesielt to ting: Gjenvinning etter at de mister ballen (her er Barcelona best i verden) og angrep mot etablert forsvar, gjennom god bevegelse og et godt pasningsspill (her er nok også Barca best i verden). Det er klart at spesielt punkt to er krevende å utvikle. Da kreves mye terping og mye coaching på treningsfeltet, over tid. VIF var veldig gode på begge deler i 2010. Så ble det et steg tilbake i fjor, og så er jeg spent på hva de kan få til i år.

Med dette går VPNs lille serie om hva noen mener om hva Ola Bernhus kaller «Martins risikoprosjekt» mot slutten, men vi håper ennå på et par flere svar.

 

Les også:

 Andresens risikoprosjekt (Esten O. Sæther)
– Minner ikke om Barcelona  (Morten Stokstad)
– For smal stall i VIF  (Davy Wathne)
– Klubben må definere spillestilen  (Vidar Davidsen)

 
Bilde: Basert på foto fra NFF/Yngve Haavik

En kommentar til «Riisnæs spent på VIF i år»

Legg igjen en kommentar