– Minner ikke om Barcelona

Lillestrøm-supporter og fotballreporter i TV2, Morten Stokstad, er rimelig klar på at Vålerenga aldri har minnet noe særlig om Barcelona.   VPN får svar på e-post fra den tidligere VG- og NRK-reporteren mens han er på jobbreise i USA. Hvilke muligheter har Martin og Vålerenga for å lykkes i 2012 hvis de også i år … Fortsett å lese «– Minner ikke om Barcelona»

Lillestrøm-supporter og fotballreporter i TV2, Morten Stokstad, er rimelig klar på at Vålerenga aldri har minnet noe særlig om Barcelona.

 

VPN får svar på e-post fra den tidligere VG- og NRK-reporteren mens han er på jobbreise i USA.

Hvilke muligheter har Martin og Vålerenga for å lykkes i 2012 hvis de
også i år satser på å spille som «Norges Barcelona»?

– I løpet av de fire årene Martin har ledet Vålerenga kan jeg ikke huske å ha sett noe særlig som minner om Barcelona. Var gode i 2010, men hverken stillestående backer eller splitting av midtstopper i oppspillfasen er klassisk Barcelona. De andre årene har laget underprestert kraftig – og spilt en fotball som ligner på alt annet enn Barcelona. Tipper Vålerenga ender et sted mellom 4 og 7 (selv om det egentlig er meningsløst å tippe to måneder før seriestart).

Hvorfor lykkes han/hvorfor lykkes han ikke?

– Han har pr definisjon ikke lykkes som VIF-trener til nå – målt ut fra resultater. Mislyktes en del på transfermarkedet, og laget har i store trekk fremstått ustabilt. Litt vanskelig å se hva VIF egentlig prøver på.

Er det vanskeligere å vinne frem med denne ballinnehavende spillestilen i Norge enn andre steder på grunn av en rådende Drillo-filosofi, eller er det andre grunner til at Vålerenga ikke har lykkes over tid?

– Nei. De beste lagene i Norge de siste årene (RBK), Brann (2007) og Stabæk (2009) spilte stort sett ut motstanderen.

Hvilke spillere/spilletyper bør Vålerenga satse på for å lykkes med denne stilen?

– Messi, Iniesta og Xavi.

Hånden på hjertet, hva er viktigst: Å vinne, eller å vinne med stil?

– Å vinne.

 

2 kommentarer til «– Minner ikke om Barcelona»

Legg igjen en kommentar