Vålerenga – Stabæk 2-0

En fartsfylt og fin kamp der Vålerenga som vanlig ga fra seg initiativet og slapp motstanderen inn i kampen. Men først og fremst var det Freddy det handlet om. Kampfakta Vålerenga – Stabæk 2-0 (1-0) Tippeligaens 30. runde – Ullevaal Stadion 27. november 2011 – 11.330 tilskuere Freddy dos Santos kaptein for Vålerenga i sin … Fortsett å lese «Vålerenga – Stabæk 2-0»

En fartsfylt og fin kamp der Vålerenga som vanlig ga fra seg initiativet og slapp motstanderen inn i kampen. Men først og fremst var det Freddy det handlet om.

Kampfakta

Vålerenga – Stabæk 2-0 (1-0)
Tippeligaens 30. runde – Ullevaal Stadion 27. november 2011 – 11.330 tilskuere

Freddy dos Santos kaptein for Vålerenga i sin 337. og siste kamp for laget.

Mål:
1-0 Chuma Anene 5’
2-0 Freddy dos Santos 67’ straffe

Hoveddommer: Anders Johansen, Brevik IL
På linja: Dag Roger Nebben, Åsa IL og Jan Erik Engan, Loddefjord IL

Gult kort Vålerenga: Freddy dos Santos 33’
Gult kort Stabæk: Johan Andersson 59’

Vålerenga:
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos (Stefan Strandberg fra 73’), André Muri, Andreas Nordvik, Benjamin Dahl Hagen – Kristofer Hæstad, Harmeet Singh (Kamer Qaka fra 84’), Chuma Anene (Veigar Páll Gunnarsson fra 60’) – Mohammed Fellah, Morten Berre, Håvard Nielsen

Stabæk:
Jon Knudsen (Jan Kjell Larsen 55’) – Vegar Eggen Hedenstad, Morten Skjønsberg, Tor-Marius Gromstad, Bjarni Ólafur Eiriksson, Pálmi Rafn Pálmason, Mikkel Diskerud, Pontus Farnerud, Alain Junior Ollé Ollé (Fredrik Brustad 76’), Johan Andersson, Gilles Mbang Ollo (Torstein Andersen Aase 67’)

Kampinntrykk

I en ellers ubetydelig kamp var det over 11 000 som møtte opp. Eller hadde billetter. Uansett, de tusenene som var der var enige om at vi var der først og fremst av en grunn: hylle legenden Freddy Dos Santos.

Og hyllet ble han, før og etter kampen – og ikke minst under kampen. Nesten alle sanger var omskrevet for Freddy, feks en by et lag en Freddy, og hans ære ble sunget. Velfortjent. Og det var poetisk rettferdig at Håvard Nielsen blir felt, dommern gir korrekt straffe og Freddy banker inn sitt første mål for sesongen, som også er Vålerengas siste i sesongen. Ære være.

Kampen ellers var preget av et Stabæk lag som hadde bedre moral enn de burde ha hatt når de hører til en klubb ingen virkelig bryr seg om lenger. De kom til flere sjanser og burde ha goalla minst en. Vålerenga var gode til tider, men samtidig en smule slappe i jobbinga bakover sentralt.Egentlig hadde vi vel ikke noen midtbane vi la merke til i denne kampen, men det driter vi i.

Kampens bestemann utenom Freddy var Håvard Nielsen. Livat, jobba hardt og skapte mye. Men bare skyt selv, Håvard!

Freddy, vi kommer til å savne deg. Akkurat nå ser vi ingen som kan ta over for deg som kulturbærer, lojalitetseksempel og ambassadør for Vålerenga. Du er på den eksklusive lista av legender som går fra Tippen, Toffa og Henger’n, til 80-talls heltene og via Ørni og Hauern til deg selv. Tusen takk, vi glemmer deg aldri.

Ikke tror vi du lar oss det heller.

Les også Dagboka mandag 28. november 2011

Spillerbørs Vålerenga

Lars Hirschfeld – 6

Freddy dos Santos – 10 BB
André Muri – 5
Andreas Nordvik – 5
Benjamin Dahl Hagen – 5

Kristofer Hæstad – 5
Harmeet Singh – 5
Mohammed Fellah – 6

Chuma Anene – 5
Morten Berre – 6
Håvard Nielsen – 7

Innbyttere:
59 min: Gunnarsson
72 min: Strandberg
83 min: Kaka

Legg igjen en kommentar