Dagboka fredag 28. oktober 2011

Smækk, der smalt det i pressen igjen. Vi som har fulgt Vålerenga noen år er ikke overraska. At alt som skjer i  Vålerenga er nyheter er en del av pakka rundt Vålerenga. Denne uka er det isolert sett to tilsynelatende alvorlige saker som går på hvordan klubben oppfattes, ja som kan svekke selve merkevaren Vålerenga.  … Fortsett å lese «Dagboka fredag 28. oktober 2011»

Smækk, der smalt det i pressen igjen. Vi som har fulgt Vålerenga noen år er ikke overraska. At alt som skjer i  Vålerenga er nyheter er en del av pakka rundt Vålerenga. Denne uka er det isolert sett to tilsynelatende alvorlige saker som går på hvordan klubben oppfattes, ja som kan svekke selve merkevaren Vålerenga.  Dagboka i dag dveler litt med sakene og minner deg om det sjuke sjappesalget på Haugerud.

 

Hockey

Det ble tap borte i Stavanger i går, men fra de som var der meldes stor stolthet over den innsatsen som ble lagt for dagen i 5-4  nederlaget.

 

Adnan

Anonyme lagkamerater av Adnan er ute i media og mener han er dårlig behandlet. Altså, jeg mener kritikk er flott, men det må være kritikk fra folk som har baller nok til å kritisere under fullt navn og ikke fra folk som opptrer som ryktespredere som sprer dritt uten å måtte svare for seg. Hvordan er det egentlig med Adnan? I går var han mest opptatt av å forklare hvor frisk han er, og terminlister og lagoppstillinger viser at Adnan ikke har hatt de store skadeavbrekka i år. Ut fra omfanget saken har fått skulle man jo tro mannen var fotballinvalid etter dårlig medisinsk behandling.

På mange måter fremstår denne saken som storm i et vannglass og overivrige journalister i statskanalen som er mer opptatt av oppmerksomhet enn nyhetsformidling basert på fakta. Dagboka stusser over den åpenbare interessen Adnan har i at dette kommer ut nå. Dersom Vålerenga gir Adnan et kontraktstilbud nå, vil klubben kunne kreve rundt 500.000 i utdanningskompensasjon av en spiller som er aktuell for LSK. Adnan prøver, om vi skal dømme uttalelsene fra han og hans agent, å bruke denne saken for at Vålerenga skal la være for å slippe mer negativ oppmerksomhet.

Vi er ikke blinde Adnan, vi ser at hvis ikke klubben får 500.000 for den perioden Vålerenga har lært deg ditt relativt begrensa reportoar vil du kunne stikke av gårde med en langt gunstigere lønnspakke selv. Det hadde vært greit om du nevnte dette for å balansere din fremstilling av klubben som umoralsk gjennom denne saken.

Noen spørsmål til slutt, Adnan. Er det sånn at det som ikke er låst, ikke tilhører noen? Er det greit å gå inn og lese en kollegas private dokumenter? Er det slik at Vålerenga og eventuelle andre fremtidige klubber må investere i sikkerhet for å kunne holde folks private dokumenter private? Er det sånn at du har gått igjennom mange pc-er, og eventuelt  mailer og brev, før du  fant noe negativt, eller var dette første gang? Det kunne være greit å få en uttalelse fra deg og agenten din om dere mener at dette er innenfor hva en ansatt kan gjøre overfor en annen ansatt i samme bedrift. Men dere er muligens for travelt opptatt med å jobbe for at Vålerenga ikke skal få sin rettmessige utdanningskompensasjon.

 

Stabæk og Vålerenga er anmeldt av påtalenemnda til NFF

Dette er en svært uheldig sak for begge klubbene både overfor sponsorer og overfor fremtidige spillere og folk flest. Det er derfor  viktig å merke seg at det ikke ble tatt en avgjørelse i går, dette er kun en mening og anmodning om ileggelse av straff. Jeg merker meg at verken Vålerenga eller Stabæk går langt i realitetsdrøftingene og viser til at saken skal opp til doms. Jeg håper dette betyr at vi mener at vi har noen kort på hånda.

Ellers ser jeg at påtalenemnda blant annet har lagt stor vekt på Stabæks økonomiske situasjon ved vurderingen av om det har skjedd noe galt. Det må da være lov å spørre om det er slik at påtalenemnda mener at denne saken rundt Veigar og Stengel ville vært vurdert annerledes også for Vålerengas del om Stabæks økonomi var bedre. Dette synes litt rart, enten er det  media mener er en konstruksjon straffbart, eller så er det legalt. Økonomien til de klubbene som er involvert bør ikke ha noe å si for straffbarheten av et forhold.

Selv om påtalenemndas straffepåstand skulle bli tatt til følge, vil straffen strengt tatt bli beskjeden, en bot på 350.000,- og en  karantene for Håkonsen i forhold til tillitsverv i NFF, betyr ikke isolert sett allverden for VIF,  verre er det med hva  en domfellelse vil ha å si for klubbens omdømme.  En slik domfellelse vil trolig innebære at klubben må skille veg med Håkonsen. Men før vi kommer dit handler det om å finne ut hva som har skjedd, det vet foreløpig bare VIF, Stabæk og muligens NFF?  Svaret får vi i løpet av de neste månedene.

 

Vålerenga i dagene som kommer

Kamp mot Fredrikstad på mandag.

Sjappesalg på Haugerud fra og med i morgen.

 

Her er noen av prisene under sjappesalget og åpningstider nederst etter reklamen:

Plukk & mix hettegensre,hettejakker,gensre : 3 stk for 399,- (ca 1000 hettegensre/jakker for salg)

Plukk & mix t-skjorter/piqueskjorter 3 stk for kr 149,- (ca 600 t-skjorter/pique på salg)

Plukk & mix dametopper 3 stk for kr 199,- , Kombivogn (kun igjen 15 stk) kun kr 499,- pr stk (normalpris 2350,-)

Sykkelhjelm (kun 50 stk) kun kr 149,- (normalpris kr 499,-), Brødrister (kun 60 stk) kun kr 149,- (normalpris kr 499,-)

Hockeydrakter anno 2010 kun kr 99,- pr stk (normal pris kr 499,-)

Softshell jakke dame/herre kun kr 199,- (normal pris kr 699,-), Ryggsekk kongen kun kr 25,-

80 cm kongebamse kun kr 75,-,  40 cm kongebamse kun kr 50,-

 

Salget holdes på Haugerud Senter med følgende åpningstider:

Lørdag 29. oktober kl 10-1530

Mandag 31 oktober kl 10-16 (stenger kl 16 pga FFK-kampen på Ullevål)

Tirsdag,onsdag,torsdag fra kl 1200-1800

Fredag 4 november fra kl 1200-1600.

Lørdag 5 november fra 1000-1400

4 kommentarer til «Dagboka fredag 28. oktober 2011»

  1. Det er snodig at VIF har rotet seg så dypt inn i Veigar saken om de ikke har spesielt stor økonomisk utbytte av den. For dem skulle det jo ikke spille noen rolle hvor mye Stabæk måtte ut med videre? Det må jo ligge bak at Stabæk kun ville akseptere budet dersom det kom som en dobbelpakke, og VIF derfor var spilt opp i ett hjørne dersom de ønsket spilleren? Fordem gikk jo 5 millioner ut okke som. Litt ryggrad her så hadde de vært hele saken foruten.

Legg igjen en kommentar