Dagboka torsdag 27. oktober 2011

I dag avgjøres det hvor stort ansvar NFF mener at Vålerenga har i forhold til at Stabæk opptrer lojalt overfor sine kreditorer. Det, en NRK skapt skandale og en bortekamp i ishockey er det som skjer.   Stormannsgale oljebønder Vålerenga spiller bortekamp mot Stavanger Oilers i kveld, kampen er vanskelig nok i år. Samtidig reiser det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. oktober 2011»

I dag avgjøres det hvor stort ansvar NFF mener at Vålerenga har i forhold til at Stabæk opptrer lojalt overfor sine kreditorer. Det, en NRK skapt skandale og en bortekamp i ishockey er det som skjer.

 

Stormannsgale oljebønder

Vålerenga spiller bortekamp mot Stavanger Oilers i kveld, kampen er vanskelig nok i år. Samtidig reiser det seg en ny ishall i Stavanger som blir det flotteste og største norsk hockey har sett. Veldig bra for norsk hockey generelt, men en hall som fort kan bidra til å gi Stavanger Oilers en  dominerende rolle i lang tid fremover og den delen har vi vanskeligere for å svelge.

 

Lillestrøm

Mens andre klubber skraper sammen penger til å investere i de som skal inn foran neste sesong er det motsatt i cowboyland. På Lillestrøm er investorene inne for å betale for de som ikke skal være med neste sesong og det er en utvikling dagboka liker. Berg må gå fordi han har kommet 2-3 plasser dårligere ut enn den tradisjonelle åttendeplassen de abonnerer på. Det eneste ønsket dagboka har er at de finner en ny trener som holder de nede i sumpa, men som samtidig er lett å hate.

 

Stengelgate

I dag avgjøres det hva påtalenemda i NFF mener er passende straff for at Stabæk etter alt å dømme har laget en økonomisk innretning som hadde til formål helt, eller delvis, å holde penger utenfor rammene av en videresalgsklausul som lå på Veigar. Det blir også avgjort om Vålerenga har noe mer enn et moralsk ansvar i forhold til at Stabæk overholdt sine forpliktelser og takket nei til en overgang basert på dette innholdet. Etter det dagboka kjenner til er ikke denne type overganger helt ukjent i norsk fotball og dagboka kjenner til at Lyn i sin tid tilbydde å selge en spiller med videresalgsklausul som en del av en pakkeløsning med en ung spiller uten slik klausul. Der den unge umerriterte spilleren skulle honoreres med hoveddelen av overgangssummen.

At innretningen har vært forsøkt brukt og trolig også har vært brukt tidligere fritar oss ikke for ansvar, men det bør i hvert fall med på å reise en debatt knyttet til moral på ledernivå i norsk Tippeliga. Prøver man å ta på seg ”norsk fotball-brillene” er kanskje det mest betente med denne saken at det på ledernivå i Stabæk sitter ledere som har og har hatt de tyngste tillitsverv i norsk fotball.

 

Adnan Haider

NRK lager sak ut av ingenting. Før NRK lagde sin reportasje i går hadde Vålerenga fått komme med en uttalelse, en uttalelse som fjernet mye av det faktiske grunnlaget reportasjen bygget på. Mens NRK mente å vite at Adnan ikke blir operert på bakgrunn av at han har utgående kontrakt, viser klubben til at man har en oppfølgning av Adnan i samråd med spilleren. Videre viser Vålerenga til at spillere som er misfornøyde med Vålerengas medisinske apparat naturligvis har rett til å benytte seg av ekstern medisinsk hjelp. En rett Adnan eventuelt i samråd med agenten sin, så langt ikke har valgt å benytte seg av. Dagboka lurer på hvor lite som egentlig er nødvendig for å lage skandale, selv på statskanalen. Er prosessen i denne saken slik Vålerenga beskriver, at NRK satt med Vålerengas redegjørelse før de gikk ut med saken, kan man lure på hva slags journalistisk integritet og hvilken agenda NRK Sporten faktisk har. Er det så enkelt at TV2 har avdekket Stengelgate, så da må NRK også ha en skandale om de så må konstruere den selv.

 

Vålerenga i dag

Hockey i Stavanger følges over det populære internettet alle snakker om. Ellers smører vi oss med tålmodighet mens vi venter på hva påtalenemda til NFF måtte finne på i løpet av dagen.

4 kommentarer til «Dagboka torsdag 27. oktober 2011»

Legg igjen en kommentar