Vålerenga – Rosenborg 1-0

  Med tanke på årets sesong der vi har vært på en nesten endeløs vandring fra den ene skuffelsen større enn den andre, så er dette en kamp vi etter alle solemerker skal tape. Nå kan vi gjøre et byks oppover siden vi møter Bart City og LSK, Brann, Tromsø, Molde og Stabæk alle gikk … Fortsett å lese «Vålerenga – Rosenborg 1-0»

 

Med tanke på årets sesong der vi har vært på en nesten endeløs vandring fra den ene skuffelsen større enn den andre, så er dette en kamp vi etter alle solemerker skal tape. Nå kan vi gjøre et byks oppover siden vi møter Bart City og LSK, Brann, Tromsø, Molde og Stabæk alle gikk på til dels stygge poengtap. Hver gang jeg har sett oppover på tabellen har vi tapt.

Men så skjedde ikke. Vi spilte en god kamp og vant.

Kampfakta

Vålerenga – Rosenborg, Tippeligaens 24.runde, 25.09.2011

Ullevaal Stadion, tilskuertall: 18162

Mål

1-0 (35.min) Muri

Vålerengas lagoppstilling: Hirschfeld – Stoor, Muri, Strandberg, Dahl Hagen – Ogude, Singh, Zajic (87. min Sollie)– Leigh, Gunnarsson (78. min dos Santos), Berre

Innbytterbenken: Taksdal kongshavn, Solli, dos Santos, Nielsen, Fellah, Haidar og Anene.

Bøndas lagoppstilling: Örlund – Banansvensken (45. min Rønning), Høiland, Lago, Dorsin – Dockal, Henriksen, Issah, Svensson (85. Min Fredheim Holm) – Chibuike, Prica.

Gule kort

Hjemmelag: Zajic (29. min), Stoor (45. min og 78. min), Berre (86. min)

Bortelag: Issah (56.min), Dockal (90. min), Henriksen (90. min)

Røde kort:

Hjemmelag: Stoor (78.min)

Tommy Skjerven (Hoveddommer), Geir Åge Masovn Holen, Sven Erik Midtfjell, Svein Erik Edvardsen (fjerdedommer).

Kampinntrykk

Rammen før kampen var fin. Endelig var det mennesker på Ullevaal igjen og vi var vitne til litt blussing når lagene kom på banen. Herlig.

Etter noen minutter der lagene følte litt på hverandre begynte Vålerenga å tilrive seg et overtak. Dette var mye takket være at Andresen prioriterte den alltid utfordrende Dawda Leigh som venstre angriper.  Rosenborg har jo den offensive banansvensken uten defensive ferdigheter. Ved det ene tilfellet lurer han banansvensken ut i pølseboden på Bryn og har 50 meter å kose seg på. Singh lot det lave innlegget passere og Ogude fikk av gårde et skudd det ikke var særlig klem i. Men Vålerenga produserte halvfarligheter på rekke og rad etter dette. Nærmest var nok Gunnarsson som styrte et presist innlegg fra Stoor utenfor fra god posisjon.

Etter 19 minutter får vi vår største sjanse. Lago har vært en klegg på Gunnarsson hele kampen og vår mann har allerede ligget nede etter et kne i anus, og et albue/underarmsdask i halsen.  Denne gangen møter han etter å ha dratt seg vekk fra midten. Lago er ikke helt i kroppen på ham og blir vendt bort. Alene med en passiv Örlund kommer det dessverre en for enkel avslutning på Örlund.

Etter dette er det noe mer Hawai’i. Markus Henriksen får stå alene på 20, men skuddet ble blokkert, Bojan har to gode skuddmuligheter, hvor det siste ser ut til å stryke på utsiden av korset. Forskjellen på Vålerenga i denne perioden kontra de første 15 er at vi har mye større strekk i laget og er sårbare for kontringer. Midtbanen blir veldig offensiv og Bartene har 40 meter å boltre seg på mellom midtbane og forsvar – men stort sett er det vi som har ballen.

Leigh fortsetter å spille godt og jobber til seg en corner etter å ha forfulgt noe jeg trodde var en håpløs ball fra Bojan. Corner ble til ny corner og den andre corneren fra Gunnarsson er perfekt og Muri bare plasserer den ned i lengste hjørne. 1-0 til hovedstaden over den utenlandske armada fra provinsen

Etter 40 min er det nesten 1-1. RBK fikk altfor lett spilt seg ut av egen sone og møtte ingen motstand av verken midtbane eller forsvar og med en vegg var Markussen alene gjennom og fra 7 meter skjøt han svakt rett på Hirschfeld.

Omgangen renner ut med en 1-0 ledelse. Vi har vist gode tendenser offensivt, vi er tidvis aggressive og ikke så omstendelige i vårt angrepsspill, men vi har også vist ved flere anledninger at vi er sårbare bakover – spesielt på kontringer ettersom vi flytter så mange folk opp.

2. omgang starter med et mer aggressivt bortelag. Samtidig virker våre gutter ikke helt med på notene. Vi gjør enkle tekniske feil som resulterer i balltap og er ikke aggressive i dueller og på andreballer. Spesielt kvartetten Leigh, Ogude, Strandberg og Dahl Hagen kunne ved flere anledninger handlet mer resolutt og hindret at RBK kom til farligheter og halvsjanser. Blant annet har Dockal og Svensson en hver i nettveggen og Prica er alene gjennom etter en elendig involvering av Leigh, men Hirschfeld er nede og tar ballen før Prica får til et skudd. Like etter blir Dawda byttet ut til fordel for Håvard Nielsen. Dawda var stor i første omgang, men etter pause var bortimot samtlige ballinnvolveringer dårlige.

Håvard Nielsen er faktisk nære et en målgivende ca 3 minutter etter at han kom på. Gunnarsson prøvde å tråkle seg gjennom en skog av barter, mistet ballen, Bojan gjenvant den og skled den videre til en ledig Nielsen på kanten. Innlegget fra Nielsen treffer en umarkert Morten Berre som setter ballen over etter å ha blitt presset av Örlund.

Etter 78 minutter er det over og ut for Fredrik Stoor. Han kommer sent inn i en takling høyt i banen og pådrar seg sitt andre gule kort for dagen. Rett i dusjen og vi blir nødt til å omrokere. Veigar Pall Gunnarsson blir ofret og inn for å tette hullet på backen kommer dos Santos. Våre vinger blir trukket mer eller mindre ned som backer og vi spiller en del med den noe defensive

RBK var før dette det førende laget og det blir ikke noe mindre farlig etter at vi ble en mann i manko. I ca 80. minutt får Rosenborg en gedigen målsjanse. Jeg har ikke helt navnene klare, men Henriksen slår inn fra Dahl Hagen sin kant, det er litt ping pong der inne og plutselig står det en stor og stygg bart alene på 4 meter som kan bredside ballen i åpen kasse, men han setter den rett i Hirshfeld som redder med et nydelig beggerslag. En eller annen fra Vålerenga får deretter pælmet ballen langt til hælvete. Oppi alt dette får også Berre et fortjent gult kort og Bojan blir byttet ut til fordel for Alexander Sollie. Her satses det jaggu på å holde nullen. De gangene vi vinner ballen curles den ofte bare i retning av cornerflaggene for å få tiden til å gå. Det hele minner litt om Norge – Mexico fra 1994. Eneste som manglet var en frådende Arne Scheie som brølte ”Det er en ball jeg liker” hver gang vi fikk den ut og bort.

De siste minuttene av overtiden får vi flyttet spillet høyere opp og kan stå og drøye tid på deres banehalvdel. Bart City blir frustrerte og går på to unødvendige kort. Så synd lizzom.

Til slutt blåser Skjerven av og noe som må være sesongens høyeste tilskuerantall kan løfte hendene i været i pur glede. En gjennomført deilig seier som jeg overhodet ikke forventet ettersom årets lag så langt har vist kun evne til å tape slike kamper.

Skjerven gjorde forresten en god innsats i dag. Det var ingen lett kamp å dømme. Det var mange dueller og mye vilje i duellenen, men jeg synes han kom godt fra det.

Spillerbørs

Hirschfeld 8 BB

Stoor 6

Muri 7

Strandberg 6

Dahl Hagen 6

Ogude 6

Singh 6

Zajic 7

Leigh 6 (Veldig god i 1. omgang og direkte svak så lenge han spilte etter pause

Gunnarsson 4 (Fin assist, men ble godt pakket inn av Lago og fikk ikke så mye til

Berre 6

Legg igjen en kommentar