Kort og grått: Odd

Hengekamp står vel for noe sånt som at vi har heng på medaljer  eller at lille Odd henger i en tynn tråd. Eller betyr det rett og slett at forhåndsomtalen vår ikke henger på greip? Til å høre hjemme i Grenland, i et av landets mest forurensete strøk, er fotballaget fra Skien påfallende lite giftig. I fjorden … Fortsett å lese «Kort og grått: Odd»

Hengekamp står vel for noe sånt som at vi har heng på medaljer  eller at lille Odd henger i en tynn tråd. Eller betyr det rett og slett at forhåndsomtalen vår ikke henger på greip?

Til å høre hjemme i Grenland, i et av landets mest forurensete strøk, er fotballaget fra Skien påfallende lite giftig. I fjorden spreller havets kvikksølv uten risiko for å gå i garn som folk med livet kjært ikke setter ut.  Lufta forpestes av Hydro, og på landjorda strever lille Odd så godt han kan for å gjøre livet surt for alle som liker fotball. 

I Telemark skulle dem holdt seg til sånt dem kan. Rosemaling og bunad. Ikke idrett.

Skisportens vugge er forlengst forlatt. Og det er over to århundreskifter siden alle de elleve sportsinteresserte i fylket ville prøve seg på fotball, så skisporten sovna inn for godt.

Telemarknedslaget holder fremdeles liv i et slags toppidretts-image for denne mørke og glemte delen av fedrelandet. Og lille Odd holder fremdeles liv i mytene om at han er landets beste fotballspiller gjennom tidene. De som teller NM-titler har lett for å gi småen rett, ingen andre overgår Odd sitt dusin bøtter, hvorav elleve er tatt i steinalderen.

Men hvem de vant dem mot, er det mindre snakk om.

Det var mot lag som var svakere enn Odd, og det sier jo egentlig alt om norsk fotballnivå før krigen. 

Navnevalget kom på grunn av de heltemodige krigereventyrene om den norske kjempen Orvar Odd (Pile-Odd) som reiste rundt i Nord-Europa. Han skulle blant annet visstnok hatt tre magiske piler som alltid traff blink, for så å vende tilbake til eieren, leser vi på Odds hjemmeside

Hvorfor ikke heller velge boomerang siden det er så om å gjøre å få en i fleisen etter et blinkskudd? Merkelig. You are really Odd. Du traff blink mot Fredrikstad søndag. Det tar vi som et godt tegn. 

Til å være så  kjedelig som Odd har vi ofte hatt  det moro med ham, eller rettere sagt hatt ham til moro. Cupen i 2002 og Semifinalen 2008 var kjempedårlig underholdning, det va’kke vår feil. Odd lokker alltid det dårligste ut av folk og er ikke så veldig gøy å leike med. 6-1 på Ullevål var et av fjorårets høydepunkter. Vår mann på VPN-børsen skrev det sånn:

– Når man vinner 6-1 og påfører motstander så mye rævkjøring at de ender opp med en rektal prolaps så bør det komme noen 8-ere

Noe som førte til umiddelbar spontanlyrikk før hengekampen på Ullevål onsdag kveld:

 

Når du går av banen
rævkjørt og klådd,
da er’u fra Grenland
og speller for Odd

Vif-fotball stiller med Odd-statistikken til Vålerenga her

Legg igjen en kommentar