Dagboka mandag 8. august 2011

Sesongens lavmål. Nei da, vi tenker ikke på spillerne, de har spilt svakt hele sesongen. Vi satser på en interaktiv dagbok denne blåmandagen. For eller mot piping mot våre egne, det er spørsmålet. Selvsagt var dette for dårlig. Selvsagt skulle Vålerenga banka gørra ut av lille Sogndal og vunnet en soleklar seier med mange mål. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. august 2011»

Sesongens lavmål. Nei da, vi tenker ikke på spillerne, de har spilt svakt hele sesongen. Vi satser på en interaktiv dagbok denne blåmandagen. For eller mot piping mot våre egne, det er spørsmålet.

Selvsagt var dette for dårlig. Selvsagt skulle Vålerenga banka gørra ut av lille Sogndal og vunnet en soleklar seier med mange mål. Men derfra og til å bli pepet av banen av sine egne er for drøy kost. Hvor er det blitt av det tidligere varemerket til Klanen? Hvor er det blitt av støtten i motgang? Og hvor har det blitt av humoren? Hvorfor piping? Har Vestbredden glemt «Heldig med været»? Heldigvis har vi yngre tribunekrefter enn grinebiterne på gamle konge. Benditsvingen hørtes kampen igjennom, men deltok ikke i pipekonserten etter kampen. – Alle mann til Skien!, slik reagerer Ikaros i kommentarfeltet under VPNs kampreferat. Kom an! Støtt gutta! Pipekonsert er for bønder og blaserte trøndere. Enig? Uenig? Skriv din mening i kommentarfeltet etter dagens korte dagbok.

Klart det må være lov å gi uttrykk for misnøye. Når hjelpeløse ballførere ikke ser andre muligheter enn å spille bakover fordi ingen løper i luker, er det greit å gi fra seg noen ul. Men å sende laget i vårt hjerte i garderoben med massiv buing er ikke Vålerenga verdig. At vi skulle komme dit hadde vi faktisk ikke trodd.

Vel, vel. Gjort er gjort. Budskapet fra tribunen er klokkeklart: Dette holder ikke. Om det er Martins fotballfilosofi eller spillernes forståelse av den som har ført oss inn i elendigheten, er et annet spørsmål, men at ballbesittinga har blitt en tvangstrøye er i hvert fall hevet over enhver tvil. Litt nytenking og litt løssluppenhet i forhold til tversoversystemet er det Vålerenga trenger nå. Fellah viste veien gjennom muren av epleskrotter i går. Det går altså an. Det er bare å skifte retning.

Og det gjelder Vestbredden også.

Legg igjen en kommentar