Dagboka tirsdag 12. juli, 2011

Vi er egentlig midt i, eller i hvert fall i nærheten av, sesongens indrefilet. Men i og med at vi også er på ferie alle mann, så er det ikke all verdens krusninger i media. Faktum er at VG bruker atskillig flere tegn på f.eks. Luka Modrics mulige overgang til Chelsea enn på den norske … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 12. juli, 2011»

Vi er egentlig midt i, eller i hvert fall i nærheten av, sesongens indrefilet. Men i og med at vi også er på ferie alle mann, så er det ikke all verdens krusninger i media.

Faktum er at VG bruker atskillig flere tegn på f.eks. Luka Modrics mulige overgang til Chelsea enn på den norske serien. Slik virker det i alle fall, men ser man etter så er det ett og annet som kan være av interesse også for de av oss som er interessert i norsk fotball.

For det første så leser vi at Pape Paté Diouf er klar for FCK. En naturlig overgang javel, men det er unektelig litt trist å konstatere at så snart en bakgårdsklubb som Tromsø eller Molde har ligget på topp et par tre uker så forsvinner de beste spillerene. Hvordan i all verden skal man få til en kvalitetsheving av norsk fotball dersom de gode spillerene forsvinner til konkurrende klubber i det nære og fjerne utland så snart de slår gjennom?

Så leser vi videre at vår gamle helt – måtte han brenne i helvete – Ardian Gashi gjør det bra og scorer for Helsingborg, som for tiden leder Allsvenskan. Og at Tore André Flo sonderer mulighetene for et come back i Sogndal.

Norsk Toppfotballs mottrekk mot norsk klubbtristesse er å øse noen millioner utover de klubbene som skal spille i e-cupen i år: én million til RBK i champions league, to millioner på deling til Vålerenga, Godset, Tromsø og Ålesund.

– Vi får en halv million kroner hver, og på sikt er dette midler som hjelper mye. Pengene skal først gjøre det mulig for de norske europacupdeltagerene å være best mulig forberedt til kampene i Europa, men tiltakenene kan være mange. For eksempel kan man investere i en ekstra treningsleir, hvor man får muligheten til å møte kvalifisert motstand fra andre europeiske ligaer, sier Pål Breen til Aftenposten.

Kjetil Rekdal er også godt fornøyd med ordningen:

– Man kan ikke kjøpe seg til bedre resultater, men dette gjør det mulig med bedre forberedelser. Sånn sett kan det gjøre oss noen prosent bedre, noe som igjen kan påvirke resultatene i vår favør, sier han samme sted.

Dersom et lag skulle være så heldig å kvalifisere seg til gruppespill så skal pengene tilbakebetales Norsk Toppfotball. Men det burde være greit: – Rosenborg tjente om lag 56 millioner på sitt europacupspill i fjor, så da blir slike summer bare småpenger, supplerer Pål Breen.

Hmm, 56 millioner får selv selveste Liverpoolkampen til å virke ubetydelig økonomisk sett, er vår tanke.

Lars Iver Strand

I avdelingen «det var faen meg på tide» leser vi i Dagbladet at Lars Iver Strand er på prøvespill i Stabæk.

– Vi skal ha Lars Iver Strand på prøvespill til uken som kommer, det gjør vi for å sondere terrenget i eliteserien. Vi har tidligere hatt ti andre spillere på tilsvarende opplegg. Det er helt naturlig at vi gjør det, sier sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk til TV 2.

Strand har kun et halvt år igjen av kontrakten. Men uansett: kryss fingrene.

Legg igjen en kommentar