Dagboka mandag 11. juli, 2011

Det står ikke til å nekte for at det er morsommere å vinne kamper enn å tape dem. Vålerenga sørger for at vi får noen lykkelige sommerdager med seier 2-0 over Tromsø etter mål av Håvard Nielsen og Bojan Zajic. Tromsø glemte helt å markere og dermed fikk Håvard Nielsen løpe i ensom majestet mot … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. juli, 2011»

Det står ikke til å nekte for at det er morsommere å vinne kamper enn å tape dem. Vålerenga sørger for at vi får noen lykkelige sommerdager med seier 2-0 over Tromsø etter mål av Håvard Nielsen og Bojan Zajic.

Tromsø glemte helt å markere og dermed fikk Håvard Nielsen løpe i ensom majestet mot målets korte hjørne på et langt Freddy dos Santos innkast i går. Håvard fikk både dempet ballen og skutt den i mål før noen Trosmøspiller rakk å reagere. Dermed var kampbildet vi fryktet: lavtliggende kompakte kontrende Tromsø mot tannløst Vålerengaangrep ute av verden og vi kunne nyte en annenomgang der Vålerenga, anført av en til tider briljerende Fegor Ogude, gjorde seg stadig mer fortjent til seier. Ikke minst etter at Mohammed Fellah fant Bojan Zajic med en utsøkt pasning i et utsøkt kontringsangrep som fastsatte resultatet til 2-0 sent i omgangen. Vi som var der fikk også oppleve gleden av å se Morten Berre nærme seg kampform, en kamp eller to til så har Vålerenga enda en sårt tiltrengt streng i angrepsreportoaret. Men det var Håvard Nielsen som åpnet ballet:

– Det føltes veldig godt, og det var nok på tide med en scoring. Det bør kanskje bli flere mål fra meg også framover. Jeg må bare klare å slippe meg løs, sier han til Aftenposten. Her må vi si oss enige, den omgangen vi så Nielsens spill klarest (dvs andre) så synes vi han godt kunne prøvd seg en mot en en gang i blant i stedet for å spille tilbake til Nordvik eller Ogude. Greit nok at Vålerenga beholder ballen, men den som intet våger vinner sjelden, og vi tror Håvard har evnen til å komme seg forbi en back en gang i blant.

Også Martin Andresen var fornøyd med seier – det skulle bare mangle forresten, men han tenker framover

– Vi kan absolutt være med i toppen fremover, men det avhenger av blant annet skader, sier han til VG Nett.

Det avhenger av at Vålerenga sanker nok poeng i de to-tre neste kampene mot Tromsø, Molde og Odd er vår kommentar. Laget er ikke helt der de skal være ennå, men seks-sju poeng i disse tre, så er det mulig vi får trua tilbake.

Gamsten

Det er vel ganske godt kjent blant dem som følger med, men Morten Gamst Pedersen har et meget godt forhold til Vålerenga, og til Tromsø.

– Kampen blir spesiell. Det er to klubber jeg kjenner godt. Jeg sitter på flyet når kampen spilles, så jeg får ikke heiet på noen. Ikke vil jeg si noe om det uansett. Tromsø er et bra organisert lag, mens Vålerenga har vært gode på hjemmebane, sier Morten Gamst Pedersen til VG og røper dermed at han neppe har fulgt med så veldig godt i år. Eller at han prater på automaten. Uansett så er det helt klart at han ser for seg noen år i Vålerenga på tampen av karrieren, blant annet så har han trent med Vålerenga hver eneste sommer de siste årene.

– Jeg er Blackburn-spiller i tre år til, og forholder meg til det. Men jeg skal spille i Vålerenga en dag, sier han i VG.

Den som lever får se.

Mere fotball

Vi minner om at denne uka har ganske så mye fotball å by på, ikke minst så spiller Vålerenga e-cup på Ullevaal torsdag kveld. Følg med!

Legg igjen en kommentar