Dagboka onsdag 29. juni 2011

Det er en overdrivelse å si at Vålerenga – Molde er en klassiker i norsk fotball, men i kveld er dette et ordentlig toppoppgjør. Mer om dette og om Vålerengas tette kampprogram i slutten av juli får du i dagens dagbok. Eller som VG skriver: I kveld møtes to av lagene som setter såkalt offensiv … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 29. juni 2011»

Det er en overdrivelse å si at Vålerenga – Molde er en klassiker i norsk fotball, men i kveld er dette et ordentlig toppoppgjør. Mer om dette og om Vålerengas tette kampprogram i slutten av juli får du i dagens dagbok.

Eller som VG skriver: I kveld møtes to av lagene som setter såkalt offensiv fotball høyest av alle i eliteserien – og også to menn som går for å være de største trenertalentene.

Ole Gunnar Solskjær fortsetter Molde-strategien med å legge presset på Vålerenga:

– Jeg har hele tiden sagt at VIF og RBK er favoritter, så hvis Tromsø kommer over de to lagene, vinner de serien. Det er opp til oss litt mindre klubbene med færre ressurser å ta den oppgaven, sier Solskjær til VG Nett.

Han mener nøkkelen for å slå VIF er å fremstå like defensivt solide som man har gjort de siste kampene, i tillegg til at Molde må skru opp tempoet fremover i banen.

Martin om kampen
Martin Andresen er også i det diplomatiske hjørnet, og sier han tror på en god fotballkamp mot serietoeren.

– Det blir forhåpentligvis en god fotballkamp mellom to lag som ønsker å angripe og spille bra fotball. Jeg tror disse to lagene vil være med der oppe mot slutten av ligaen i år og det er en fin test for oss hvordan vi ligger an formmessig. Det er ting å gå på, men det begynner å nærme seg nå, sier Martin Andresen til vif-fotball.no.

– Samtidig har vi god statistikk her på Ullevaal, så hvis vi spiller opp mot vårt beste så vinner vi kampen, sier han. I Dagbladet kjører Martin samme taktikk som Ole Gunnar:

– Jeg regner Molde som en liten favoritt. De hadde te godt lag allerede i fjor, men underpresterte voldsomt. Når de i tillegg har forsterket laget før sesongen, er de åpenbart en gullfavoritt, sier han, og fortsetter:

– Dette er en stor og viktig kamp, ingen tvil om det. Men vi kommer ikke til å forandre noe i forhold til andre kamper. Vi skal angripe som alltid, lover Martin i avisen som har valgt oppslagssaken: Åpenhjertig Jahn og Anita: Snakker ut om livet sammen.

Statistikk om kampen
Få ting er så meningsfylt som kombinasjonen fotball og statistikk. Vi siterer derfor fra Romsdals Budstikke som kan opplyse følgende:

• Lagene har møttes 52 ganger på øverste nivå i Norge. Molde har vunnet 24, Vålerenga 19 og det har endt uavgjort 9 ganger.
• I Oslo er statistikken helt jevn, 11-4-11 på 26 oppgjør.
• Vålerenga har vunnet 6 av de 7 siste TL-møtene hjemme med Molde. Eneste borteseier på de siste 7 var 4. mai 2008, 1-2.
• Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-1 til VIF den 12. april. Mohammed Fellah (19’) og Morten Berre (68’) scoret for hjemmelaget, mens Baye Djiby Fall (34’) nettet for Molde.
• Vålerenga har vunnet sine 3 siste kamper i Tippeligaen. Laget har heller ikke sluppet inn mål på disse 3 kampene. Sist VIF gikk 3 kamper på rad uten baklengs i TL var fra 24. september til 15. oktober 2006. Sist laget gikk 4 kamper uten baklengs var 20. april til 5. mai 2002. Klubbrekorden på 5 kamper uten innsluppet mål i én og samme sesong er fra mai 1983.
• VIF har sluppet inn kun 10 mål denne sesongen, det er færrest i TL, foran Tromsø som har 13 baklengs.
• Av VIFs 10 baklengs, så har 7 kommet før pause.
• Martin Andresen spilte 9 kamper og scoret 1 mål for Molde i 2000.
• Freddy Dos Santos spilte 64 kamper for Molde 1998-2000.
• Harmeet Singh, Mohammed Fellah, Bojan Zajic og Fredrik Stoor har alle 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
• Molde har ikke spilt uavgjort på 10 kamper i Tippeligaen, siden 2-2 borte mot Viking den 11. april.
• Magne Hoseth spilte 20 kamper og scoret 1 mål for Vålerenga 2005-2006.
• Thomas Holm spilte 96 kamper / 2 mål for Vålerenga i perioden 2002-2007.

Enga i Europa
Torsdag 28. juli spilles tredje kval runde i UEFA Europa League, og sannsynligheten for at Vålerenga fremdeles henger med i Europa, er stor. Det får vi vite etter andrerunde 14. og 21. juli. Men uansett: Dersom Vålerenga kommer til tredje runde, blir kampprogrammet tøft.

Torsdag 28. juli: Europa League 3. kval runde, kamp 1
Lørdag 30. juli: Tippeliga Molde – Vålerenga
Mandag 1. august: Treningskamp Vålerenga – Liverpool
Torsdag 4. august Europa League 3. kval runde, kamp 2

VPN spurte derfor Svein Graff i fotballforbundet om de vil flytte kampen mellom Molde – Vålerenga slik at vi får mer enn to døgn mellom kampene. Svaret overrasket oss:

Det er VIFs eget ønske å spille lørdag pga LFC-kampen, skriver infosjefen i en e-post til oss.

Svaret får oss til å lure: Gir vi blaffen i Europa?

Eller enda verre:
Bryr vi oss ikke om seriegull i Tippeligaen? Er det bare penga som rår, og hvor viktig er egentlig en treningskamp mot Liverpool?

Kan noen fra klubben forklare ønsket om å spille på lørdag?

Et lite apropos
Vi har ikke fått med oss resultatet tidligere, men da denne artikkelen ble publisert i Østkantavisa, følte vi for å ta med ingressen:
Vålerenga Trolls knuste stakkars Lillestrøm Starfighters i NM-finalen i U16 på Frogner stadion og vant 59-0.

Vålerenga i dag
Det starter med øl og shuffleboard og fortsetter med Vålerenga – Molde kl 20.00.

Legg igjen en kommentar