Dagboka mandag 27. juni, 2011

Hjulene er fortsatt firkanta, men Vålerengabussen ruller videre, og i årets bingoserie så ser det ut som om det nesten er nok til å være medaljekandidat. Jepp, det ble 2-0 borteseier mot Start etter to(!!) dødballsmål av André Muri. Seier i Kristiansand Når det er sagt så vil vi gjerne poengtere at det fortsatt er … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27. juni, 2011»

Hjulene er fortsatt firkanta, men Vålerengabussen ruller videre, og i årets bingoserie så ser det ut som om det nesten er nok til å være medaljekandidat. Jepp, det ble 2-0 borteseier mot Start etter to(!!) dødballsmål av André Muri.

Seier i Kristiansand

Når det er sagt så vil vi gjerne poengtere at det fortsatt er svært svært langt til det Vålerengalaget vi ønsker å se. Spesielt presisjonen i pasningsspillet på topp er tildels grusomt dårlig: hadde det vært bedre hadde Vålerenga vunnet 5-0, for Start etterlot seg enorme rom der Luton Shelton kunne boltret seg dersom ballen hadde kommet oftere. Og vi synes fortsatt både Harmeet Singh og Mohammed Fellah har litt igjen når det gjelder å gjøre kloke valg med ballen framover: les gi fra seg ballen til riktig medspiller i riktig tid. Men det kommer seg vel.

Dagens store helter var André Muri, Stefan Strandberg, og Lars Hirschfeld. Ikke slik å forstå at Start hadde mange sjanser, men de som kom ble kontant stoppet, reddet, eller i verste fall feid unna mållinjen. Kampbildet kunne fort blitt et annet dersom en av disse angrepene hadde gått inn og gitt Start blod på tann.

– Ganske jevnt med noen farlige sjanser til begge lagene. Vi klarte å sette dem, og det er vi glad for. Vi har også en dyktig keeper, men det var heldig at de ikke fikk 1-2-scoring mot slutten, var Martin Andresens kommentar til TV2.

Heller ikke André Muri var 100% fornøyd, på tross av at det var første gang han scoret to i en kamp på aldri så lenge.

– Vi har jo fremdeles mye å gå på i spillet. Vi er fremdeles langt unna der vi ønsker å være i banespillet, men vi lykkes bedre i 16-meterne, både i vår egen og motstandernes. Det er selvfølgelig viktig, sier han til vif-fotball.no.

Kampreferat kommer på disse sider, sikkert i løpet av dagen.

André Muris kontrakt

Muri ja. En god kamp, og sjumilssteg som spiller de siste årene gjør sitt til at Aftenpostens beskrivelse av kampen starter «VIF-helten kan forsvinne». Slik vi leser artikkelen er dette en del av Muris forhandlingsutgangspunkt i kontraktsamtalene som kommer i og med at hans kontrakt går ut ved årsslutt. Hverken Truls Haakonsen -André er veldig viktig for oss, og jeg er ikke redd for at han skal forsvinne, Martin Andresen – Muri vil forbli VIF-spiller, der er vi trygge på i Vålerenga, eller hovedpersonen selv – Jeg regner med at det ordner seg. Jeg må bare passe på å få målbonus i neste kontrakt, etterlater noen tvil om hvilken vei vinden blåser.

Løgn, forbanna løgn, og…

…statistikk. Dersom Vålerenga tar gjennomsnittlig med poeng i de to hengekampene blir det (17/11)x2=1.54545×2 som vi runder ned til 3. Vi kan med andre ord relativt trygt regne med at per i dag så ligger Vålerenga og vaker rundt 4.-5. plass med 3 poeng eller så opp til tabelledelse. Det er egentlig usedvanlig godt betalt for en sesongstart stort sett spilt på bortebane og langt under pari spillemessig.

Hvordan skal det da se ut dersom laget faktisk begynner å spille fotball det går an å vedkjenne seg?

Vi gleder oss til fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar