Dagboka fredag 24. juni 2011

Nyeste nytt er at Fredrik Stoor og Vålerenga 2 er nede i knestående, så i dag foretrekker vi de gamle nyhetene om at Klanen er oppegående. Fredrik, det kunde väl inte passat sämre! Vif-fotball melder om knetrøbbel for Fredrik Stoor siden rosenborgkampen i påsken og operasjon i går morges. Nå er han ute i minst åtte … Fortsett å lese «Dagboka fredag 24. juni 2011»

Nyeste nytt er at Fredrik Stoor og Vålerenga 2 er nede i knestående, så i dag foretrekker vi de gamle nyhetene om at Klanen er oppegående.

Fredrik, det kunde väl inte passat sämre!
Vif-fotball melder om knetrøbbel for Fredrik Stoor siden rosenborgkampen i påsken og operasjon i går morges. Nå er han ute i minst åtte uker, og har altså en teoretisk sjanse på å rekke første play-off kamp i Europa League midt i august så sant Vålerenga rekker fram dit.

Minimum 9 tippeligakamper (Ja, vi regner med at vi spiller mot Odd helga 14. august) uten Stoor i troppen, kan bli tøft og blir kanskje dråpen som gjør at Vålerenga henter en forsvarsspiller når vinduet åpner 1. august. Nå er det viktigere enn noensinne at forsvarsspillerne våre holder seg skadefrie og holder seg unna karantener. Kortsituasjonen er heldigvis ganske god: Freddy, Nordvik og Strandberg har ett gult hver. Nouri, Solli og Muri null. Den nyopererte selv er bare ett gult kort fra å bli satt på sidelinja igjen når han en gang kommer tilbake.

Når vi er inne på gule kort og karantener, Ogude må sone mot Start søndag. Om han fortsetter i vanlig stil blir det ny karantene mot Tromsø i Tromsø den søttende  juli. Trioen Bojan-Fellah-Singh har to kort hver og ligger tynt an. Hold dere i skinnet! Vålerenga trenger fullt lag skal vi sope med oss 9 poeng i kommende helvetesuke.

VIF 2 – Skeid 1-4
Vi støtter oss til forumet der det ser ut til at keeper Kongshavn var Vålerengas klart beste. Dawda fikk rødt kort, og det ble sagt at Vålerenga faktisk ble bedre etter at han måtte ut. Her er et par klipp fra foruminnleggene:

– Kjære Vålerenga-venner som ønsker å se Leigh på førstelaget: Vær så snill og stikk innom Vallhall for å sjekke ut andrelaget nå og da. Det er en grunn til at svært få der får spille i TL.

– Det er sjeldent jeg ser B-laget så til de grader blir rundspilt i Vallhall som det de ble i dag. Dette var mer en 8-0-kamp enn en 4-1-kamp for å si det sånn.

Hasle-Løren, VIF 2 og Skarp ligger i bånn med henholdsvis 5, 4 og 2 poeng. Over streken ligger Harstad med 10, Fram Larvik og Kjelsås har 11. Så helt umulig er det ikke å overleve i andre, men vi tviler. Skeid er den moralske serielederen, men Tromsø 2 tok en usmakelig XXX og fikk medhold fra fairplay-gutta i NFF. TIL2 ble tildelt 3 poeng og 3-0 i kampen mot Skeid som Skeid vant 6-0. Torshovlaget ligger à poeng med Tromsdalen, Mjølner, Ørn og Torskejævlene i toppen.

All Colours Are Beautiful
I går skrev VG om banankasting mot tidligere verdensmester Robert Carlos. Han er kaptein for Anzji fra Dagestan, og i bortekampen mot Krilja Sovetov i den russiske eliteserien onsdag ble brasilianeren utsatt for rasisme for andre gang denne sesongen. I bortekampen mot Zenit St. Petersburg i mars tilbød en tilskuer Carlos en banan før kampstart. VG ripper opp i tilsvarende episoder her hjemme (les Apeberget), men heldigvis er vi ferdige med sånt sier Klanens talsmann. Han minner om europacupkampen mot Ekranas i Litauen for fire år siden der Glenn Roberts og Freddy dos Santos ble utsatt for rasisme. Oslo-klubben stilte med en antirasistisk drakt i returkampen mot Ekranas

Om en måned går turen til østeuropa igjen for å møte FC Mika i Armenia, forhåpentligvis uten slike tåpelige innslag fra tribunen. Og dit tar Klanen med seg en europacupvariant av det prisbelønte banneret – ACAB – all colours are beautiful. Dette banneret ble vist første gang i kampen mot Lillestrøm på Ullevål i fjor høst, og er laget i samarbeid med LLH og skal vise at Klanen tar et standpunkt mot rasisme og homofobi på og fra tribunene.

Klanen på banen
Etter at banneret ble brukt første gang, skrev Blikk nett:

– Klanen har sett seg lei på å bli sammenlignet med høyreekstrem pøbel og har tatt flere grep for å bli kvitt hatet på tribunene.

Svenna forklarte til nettstedet hvorfor de valgte navnet ACAB:

– Det hele startet egentlig med en episode vi hadde her hjemme med politiet. Det handler om et banner som noen supportere bruker hvor det står «A.C.A.B.», som står for «All cops are bastards» etter en pønkelåt av bandet The 4 Skins. Det ble mye bråk rundt det og det var snakk om at politiet ville komme inn på tribunen og ta banneret. Det ble rett og slett en krangel mellom Klanen og politiet

Dette skjedde samtidig med bråket i Beograd der fotballfansen fikk nok en ripe i lakken etter å ha deltatt i voldsomme opptøyer og uttrykt homohat under Gay-paraden.

– Derfor bestemte vi oss for å blande litt humor og alvor, samtidig som vi ivaretar vår egen ytringsfrihet, sier han og forteller at neste steg var å kontakte LLH. Vi vil gi «A.C.A.B.» en ny mening, nemlig «All colours are beautiful».

Les enda mer på Blikk nett  her  eller titt gjerne innom  Dikern’s dump om du vil

Vålerenga i dag
Bare to døgn til starten på en helvetes flott helvetesuke med kamper hver tredje dag

Legg igjen en kommentar