Dagboka mandag 20. juni 2011

Bon Jovi ga oss ingen ny AHA-opplevelse på Ullevål som i fjor. Graset var brunt, men banen jevn  i det langt fra jevnbyrdige oppgjøret mot Sarpsborg Ballen rullet Vålerengas vei denne helga selv om RBK og Lillestrøm fikk sine trepoengere. Tromsø og Strømsgodset har fått leike seriemestre lenge nok, nå er det Moldes tur å være konge … Fortsett å lese «Dagboka mandag 20. juni 2011»

Bon Jovi ga oss ingen ny AHA-opplevelse på Ullevål som i fjor. Graset var brunt, men banen jevn  i det langt fra jevnbyrdige oppgjøret mot Sarpsborg

Ballen rullet Vålerengas vei denne helga selv om RBK og Lillestrøm fikk sine trepoengere. Tromsø og Strømsgodset har fått leike seriemestre lenge nok, nå er det Moldes tur å være konge på haugen. Men sola går ned for alle og vi gleder oss til å sparke i gang nedturen til Solskjær om halvannen uke, på samme måte som vi ser fram til å sende Start ned under streken for godt kommende helg. To overkommelige oppgaver for et lag som ikke sliter med cupspill midt i uka. Cupen er for bønder i år.

Kampfiksing?
Det hadde vært enda bedre om Tromsø hadde fått med seg ett poeng fra Lerkendal, men de ble selvfølgelig fradømt straffe etter gjeldene uskrevne regler som NFF innførte for noen år siden for å hjelpe hele Norges vaklende RBK.

Vi leser også om mulig kampfiksing i statene, nærmere bestemt Gold Cup. Vi slår ettertrykkelig fast at dette ikke gjelder Canada og Jamaica, selv om det kan se ut som om at Vålerengas skytsengler står bak et aldri så lite komplott for å få spillerne våre hjem fort som faen. Først var det Hirschfeld som mått rekke kampen mot Sarp i går. I går var det Luton som nå har allverdens tid til å rekke kampen i Kristiansand. Han var med på å tape 0-2 for USA i kvartfinalen. Vi takker og bukker.

Sarpsborg eller…?
En gang i tida var det to lag i Sarpsborg. Det ene het Sparta og det andre Sarpsborg FK. Sistnevnte blir utnevnt til satsningsklubb i 2000 og rykker ned til tredje året etter. Da overtar Navestad som satsningsklubb og tar navnet Sarpsborg FF, men verken Sarpsborg FK eller Sparta vil være med. Sarpsborg FF rykker opp i andre året etter og tar navnet Borg Fotball. Da melder Sparta seg inn i samarbeidet igjen, og Borg rykker ned igjen året etter. Det samme året rykker Sparta opp i andre og overtar som satsningsklubb under navnet FK Sparta Sarpsborg i 2003. Året etter rykker Sarpsborg FK opp i andre. FK Sparta Sarpsborg ser seg da nødt til å rykke opp i første i 2005. Redder plassen i nest øverste divisjon tross poengtrekk, og året etter blir de reddet av Raufoss som blir kasta ut av første av NFF. Da melder Sarpsborg FK seg inn i samarbeidet igjen og den nye samarbeidsklubben tar nå navnet SFK Sparta som året etter bytter navn til Sarpsborg Sparta Fotballklubb som året etter bytter navn til Sarpsborg 08 Fotballforening.

Etter dette blir det forsåvidt riktig å si som vif-fotball.no  at Vålerenga møtte Sarpsborg for andre gang i historien, men mest galt. Eksempel: Vålerenga – Lyn. Snakker vi Lyn eller FC Lyn Oslo, Vålerengen eller Vålerenga Fotball?

Enga – Sarp
Komplisert navn, men enkel fotball. Det er hva vi kan si om Sarpsborg 08. Enkelt navn og litt for komplisert fotball er hva vi sier om Vålerenga. Men endelig begynner de kompliserte detaljene å sitte. Sammen med riktigere løp og innsats over hele fjøla i duellspillet, kunne det bare gå én vei. Fremdeles stopper det opp ved seksten i perioder, men med Kone i gryende storform og Luton tilbake fra USA, lover dette veldig godt før oppgjøret mot Start. Med de to på topp får vi skikkelig dreis på spillet i lengderetninga. Om Bojan, Fellah og Singh spiller som i går, blir det ikke lengderetning for lengderetningas skyld. Vi er da ikke et jævla landslag heller.

Kaptein Hæstad?
Godt å ha ham tilbake. Et nydelig langskudd og ellers vanlig, tøff innsats. Litt for tøff. Ikke sånn Ogude-tøff for å få kampens obligatoriske gule, men for tøff mot seg sjæl. Nygammel lyskeskade slått opp, men han er ved godt mot og ser ikke automatisk at han må stå over kampen mot gamle lagkompiser søndag.

Vålerenga i dag
På vei mot noe større

Legg igjen en kommentar