Dagboka fredag 13. mai 2011

En dagbok med tid for det meste. Ømhet eller straff? Valget er ditt. Tid for å selge sjela si Uansett hvor herja man føler seg, hvor sår avføringskanalen er og hvor grå himmelen synes, kan situasjonen alltid forverres. For eksempel kunne Vålerenga inngått et samarbeid med et av landets største elektrovarehus. Da ville vår glade … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. mai 2011»

En dagbok med tid for det meste. Ømhet eller straff? Valget er ditt.

Tid for å selge sjela si
Uansett hvor herja man føler seg, hvor sår avføringskanalen er og hvor grå himmelen synes, kan situasjonen alltid forverres. For eksempel kunne Vålerenga inngått et samarbeid med et av landets største elektrovarehus. Da ville vår glade klubblogo havna på en sløyfe som gjerne benyttes 17. mai.

Her klarer man å ødelegge uttrykket til klubblogoen pluss Norges farger i en håndvending. En søttendemai-sløyfe klint ned med en hamburger, et gult og svart oppgulp på rød bunn som et lite minne om at også tyskerne var en nasjon de med her på berget. Lekkert.

For ordens skyld, selv om Vålerengas logo er rød, hvit og blå hjelper det ikke. Jævlig ville det sett ut uansett. Takk og pris for at Vålerenga ikke er i en situasjon hvor de må overdra bruken av klubbens logo for enhver sum over 50.000 kroner.

Tid for ømhet
Starten på sesongen har vist et Vålerenga hvor spillerne venter på et eller annet. Selv når dommeren blåser kampen i gang blir alle som én stående som bautaer. Og ikke på den positive måten. Etter at vi meldte oss ut av cupen – siden vi ikke driver med distriktsstøtte i Vålerenga –  har Hæstad beklaget, i brevs form, på vegne av hele spillergruppa. Som supportere er vi som hu fine dama som blir banka av typen. Med blåveiser og kompliserte brudd kryper vi tilbake når løftene om at alt skal bli mye bedre kommer. Typen har forandra seg, angrer veldig og vi kommer krypende hjem. Selvsagt gjør vi det, vi leker jo ikke heller. Derfor møter vi, og en hærskare med andre Vålerengasupportere, opp på treningsfeltet i morgen lørdag klokka 10. Ikke for å protestere, men for å klemme og tilgi. Møte opp, være stolt!

Tid for synsing
En fin ting med fotball er at alle kan mene noe om det uten å ha rett. Synspunktene spriker, men ekspertens analyser er ikke nødvendigvis bedre en lekmannens. Og de som er midt inni det, som spillerne selv, ser ikke spesielt mye  lenger enn dem på tribunen. Så når Daniel Fredheim Holm på aftenposten.no i går finner ut at Moa er forskjellen på VIF i år og i fjor, så dukker det selvsagt opp en fyr i kommentarfeltet og minner om at det først var etter at Moa dro Vålerenga kara til seg mest poeng.

Vi mangler en spiss. Nei, det er forsvaret som lekker. Martin må gå. Hent Stig Mathisen. Glem Barcelona, spell som bønda. Joda, den konstruktive synsinga hagler. Det hadde vært morsomt å være flua på veggen på spillermøtene disse dagene. Ting kommer til å skje. Martin varsler seriøse endringer. Hæstad lover bot og bedring. Fra Cecilie hører vi ingen ting, selv om vi tror det er mellom øra det sitter. Vår nye mentale trener har heldigvis taushetsplikt om hva hun finner der. Hun fortjener skikkelig bonus om hun tar riktige grep og gjør noe med feilkoblingene.

Fotballens nasjonaldag har aldri vært viktigere for Vålerenga. Tre poeng der, og mye er gjort. Selvtilliten gutta spiller på seg med seier i Fredrikstad blir av en helt annen kaliber enn den innbilte friskmeldinga etter Oldenborg.

Ingen av oss veit hva Vålerenga endrer på til mandag, det er bare å håpe at vi ikke gir alt finspill på båten. Det skal være  gøy å se fotball, skjønt mange mener det skal være enda morsommere å lese tabell.

Tid for straff
Tabellen, ja. Den er til for å endres. Noe er riv ruskende galt når lag som Tromsø er helt oppe i toppen. Med tellende stilkarakterer hadde slikt vært umulig, men når sånt jåleri aldri vil komme for å bli, får vi ta til takke med at det stinker svart hav på toppen av Tippeligaen. Men fotballnorge har sine metoder. Tromsøværingan som har rodd og rodd i en mannsalder, men som alltid har sølt bort sin lott, fortjener å bli dukka litt. Ikke kan de håndtere ball, og slettes ikke penger. De ligger tynt an. Om klubben ikke skjerper seg blir det poengtrekk.

Offisielt har vi aldri likt at klubbene skal straffes sportslig for økonomiske usportsligheter, men why not? Det er vanskelig å straffe dem som lever over evne med bøter siden kassa er tom, så forbundets eneste mulighet til straffespark er poengtrekk. For straff må de ha, det er opplest og vedtatt. På den annen side er straff et middelaldersk redskap for å få folk til å oppføre seg. Ros er alltid bedre enn ris. I stedet for å straffe svakhet bør vi belønne styrke. Det er med det gode en skaper ønsket adferdsendring på sikt. Sunn økonomi bør belønnes. Vålerenga er best i klassen. Veien til tabelltopp er kortere enn vi aner. Vi krever tilleggspoeng for økonomisk skarpsinn nå!

Tid for kritikk
VPN har hatt ny layout siden seriestart. Vi har ikke fått så mange tilbakemeldinger, men noen. Tony  hadde lyst å lese VPN, men så ikke hva han leste. Han sendte en aldri så liten klage om liten skrift på grått papir til kontakt_oss (ÆTT) vpn (DÅTT) no, og vips endret vi størrelse og kontrast. De to andre leserne våre har vi ikke hørt noe fra, men send oss gjerne en kritisk mail, eller overstrømmende ros for den saks skyld. Vi takler det også.

Billettnytt fra Sjappa
Alt utsolgt til fredrikstadkampen, ekstrabillettene også.
Masse billetter igjen til Haugesund og Sogndal

Vålerenga i dag
God helg og god bedring!

Legg igjen en kommentar