Dagboka fredag 15. april 2011

Det er fredag og du kjenner den deilige følelsen av hat som kribler oppover fra tærne og hele veien opp til den lengste hårtust. Du skal skrike det ut på søndag, men helt frem til da skal du nyte det. Det er dette som er følelser, det er dette som er fotball. Dagboka er todelt … Fortsett å lese «Dagboka fredag 15. april 2011»

Det er fredag og du kjenner den deilige følelsen av hat som kribler oppover fra tærne og hele veien opp til den lengste hårtust. Du skal skrike det ut på søndag, men helt frem til da skal du nyte det. Det er dette som er følelser, det er dette som er fotball. Dagboka er todelt i dag, en kjapp liten oppdatering og en lengre kampteaserbonus med litt historikk om episoder i og rundt disse oppgjøra de siste åra.

Håvard Nielsen på topp
Martin var klar på TV2. Per i dag er Håvard vårt førstevalg på topp. Slike utsagn gleder et supporterhjerte, vi snakker tross alt om en 17-åring som tydeligvis gjør mye rett, det er navn som klinger godt han holder på benken.

Over 12 500 solgte billetter på torsdag
Det blir mye folk på Ullevaal, i går, torsdag, passerte vi 12 500 billetter. Det er vel mye som tyder på at med litt mediehyping, mye hat og at sånne som deg kjenner litt ekstra på følelsene dine, så runder vi 20 000 tilskuere for første gang i år. Vær ute i god tid på søndag, du vil ha med deg stemninga og hatet før kampen. Du vil kjenne følelsen når det gule pakket fyller halvparten av nedre sving, når pakket kommer på banen og når Vålerenga Kjerke får det til å bruse i blodet.

Kampen
Martin har lovd bort spissplassen til Håvard. Ellers virker Luton å være tilbake og da ryker nok Fellah eller Singh i forhold til tapet mot Stabæk. VPN synes 4-0 er et flott resultat og et resultat som bør være rimelig ut fra styrkeforholdet mellom laga.

Tribunekampen vinner vi, i hvert fall om du også møter opp!

Bøfla har sitt kanaripedia på nett. VPN har lest hvert eneste ord, hvert eneste bidige lille petitavsnitt i kanaripediaen, men har funnet ut at mange faktaopplysninger tydeligvis er sensurert bort. Her er noen høydepunkt fra LSK de siste årene:

André Bergdølmo pisset på LSK og deres tragiske supportere ved å juge seg ut av kontrakten med LSK for å få gå til RBK. Siden har han pisset på klubben og supporterne hver gang han har hatt mulighet, sagt unnskyld og pisset på dem igjen og igjen. Han har vært forhatt og tilgitt før han har blitt forhatt igjen.

Bøffelberget En abort- og prevensjonsinspirerende gruppe som var forløperen til Kanarifansen. Hvorfor bøffel tenker du, trolig fordi det var noe firbeint og tøft som ligna nok på kyr at selv den største tamp kunne identifisere seg med dyret.

Bård Bjerkeland Mannen med en proffkarriere det tar lengre tid å fortelle om en å gjenta. Ble sendt hjem fra Tyskland som vrakgods før han hadde kommet ut av passkontrollen.

Diallo LSK-spilleren som Vålerenga leide. Da han skåra for oss mot LSK, løp han bort og feira foran kanarifansen med hånda opp mot øret. Ubetalelig å se hvordan feltet dems eksploderte i fortvilelse og sinne på Bislett, da de ble ydmyka av sin egen lynraske spiss.

Frank Grønlund Gammal LSK-speller og kommunist som ble kapitalist med en gang han fikk råd til dobbeltspendt dress. Han er i dag sentral i driften av LSK som nestleder av det administrative i klubben.

Käerjeng Nok en bøffelklassiker. Norge glemte raskt Branns pinlige tap mot Superettans Åtvidaberg, da LSKs spillere satt og gråt etter å ha tapt for Käerjeng. Hva faen er Käerjeng, jo det er et lag fra nederste tabellhalvdel i fotbalminiputten Luxemburg, et land som var ranket som nr. 174 i verden. De slo ut LSK over to kamper og Frode ”Leppa” Kippe og resten av åråsensjarmørene satt i garderoben og gråt de samme tårene du får se søndag.

Martin Andresen, forhatt på Romerike Som stabækspiller lot Martin seg sitere i Romerikes Blad med følgende lille klassiker ”Har du traktor og ljå holder du med LSK”. Martin var relativt åpen på sitt hat til LSK og sin kjærlighet til hovedstadens stolthet allerede tidlig i karrieren.

Maya lurte alle på bøflas forum da hun døde på Kanarifansens forum, KFL stilte opp med grinebanner i neste kamp mot Vålerenga før ei ungjente avslørte at alt bare var en bløff. Åråsenstakkarne lærte på en ydmykende måte at alt ikke er sant selv om det står på nettet.

Moa-millioner Landslagsspissen gikk gratis fra LSKs samarbeidsklubb Skeid til Vålerenga, han snøt dermed LSK for et titalls millioner. Ikke bare var det surt, men det var enda et eksempel på at folk spiller for lille LSK fordi de ikke får spille for Vålerenga eller RBK.

Norsk bonde og småbrukarlag Tifogruppa med en liten hilsen over bøfla, til Kjells store fornøyelse

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZlvUPkYdHLs[/youtube]

Vidar Riseth Mannen som endte i LSK fordi han ikke var god nok for Vålerenga. Han satt med tilbudet sitt fra LSK på Valle og fallbydde sine tjenester for å slippe Åråsen og LSK. Til tross for at TV2-journalister satt på sms-bevis ble Riseth tvunget til å lyve til media. I dag hjelper Riseth Vålerenga gratis, en lønnsnedgang på nær 2,5 millioner som han årlig sugde ut av LSK for å bidra med ikkeno’. Det er nesten så jeg liker gutten, stikkordet er nesten.

«Se på oss, Vål’enga» En stakkarslig bøffel var mest opptatt av Vålerenga i minuttene før cupfinalen mot Molde. Bare tyve minutter ut i kampen var han og LSK opptatt av å stoppe blødningene fra rumpa etter at Molde hadde satt 4 mål og ydmyka LSK på fotballens festaften. Vålerenga så på dere, og vi ler fortsatt hjertelig.

Sånn klapper enga Kanskje Kanarifansens eneste litt morsomme bidrag, hvor de dunker på overarmen som en narkis på jakt etter blodåre mens de synger ”sånn klapper enga”. NAV og Søpla som kallenavn på Vålerenga eller Klanen, var egentlig oppbrukt før det kom og verken svir eller kaller på smilebåndet.

Tid for ømhet, en klassiker fra tifogruppa


Tom Lund En spiller som fikk Ståle Solbakken til å fremstå som übermacho. Tommy som han ble kalt, løp rundt med skingrende damestemme og klaget på dommere og motstandere. Han var på mange måter grunnen til at verden fikk damefotball, gjennom sin snikinnføring i datidens øverste divisjon, 1. divisjon. Legger du til at flyskrekk var grunnen til at han aldri gikk til en av de bakgårdsklubbene som ville hente denne underlige skapningen, ja da veit du alt som er å vite om LSKs Tom Lund.

Tom Lund statuen Et av Norges mest berømte urinaler som står på utsiden av Åråsen, det er om mulig flere klansmenn som har pissa her enn i drikkevannskildene til Romerike.

TRAMP, TRAMP, TRAMP på en fugl Kristofer Hæstad viser sine evner til å mime en sang og drar i gang 2000 klansmenn på Åråsen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4Vov2dIS_AM[/youtube]

Før vi gir oss tar vi med en klassiker fra Store Norske Leksikon:

«Romerike er et sletteland.. mellom Hurdalssjøen og Mjøsa..”

Og helt til slutt en reprise Gabardinmannens filosofiske fargeanalyse:

Blått mot gult
Finnes det en forklaring på hvorfor romeriksbønda er så lette å mislike, mens Vålerenga derimot innbyr til et varig  kjærlighetsforhold? Selvsagt er det mange grunner til det, i dag skal vi se hva draktfargene forteller oss. La oss begynne med regjerende seriemester Vålerenga: Konger har blått blod. I det gamle testamentet representerer blått, Gud Fader. Blått er også den vanligste fargen på ordensbånd, som f.eks elefantordenen i Danmark. Også muslimer har et godt forhold til blått som symboliserer selve det Islamske trossamfunnet og brukes i utsmykningen av moskeér. For kineserne symboliserer blått udødelighet. Tar du med at FN-flagget har blå bakgrunn for å symbolisere fred, sannhet og samarbeid så skjønner du enda mer hvorfor det er så lett å trykke Vålerenga og våre kongeblå drakter til sitt bryst.

Alle pisser gult, gult er en ekkel farge som symboliserer sjukdom, feighet, falskhet, misunnelse og svik. Judas fremstilles ofte i billedlige fremstillinger som kledt i gult med en svart glorie over seg. På en måte både gult og svart. Husk også på at engelskmennene har samme ordet Yellow, både for feig og gul. Galleblæreveske, et riktig så ekkelt ord, gult naturligvis, kanarigult om du vil.

Endelig viser undersøkelser om hvilke farger folk foretrekker, følgende rangordning:
Blått, rødt, grønt, fiolett, oransje og endelig gult. Du er altså ikke aleine om å mislike gult og gulkledde. Det er heldigvis flere forskjeller enn fargen på draktene til de to lag, men en bra illustrasjon synes jeg det er.

(Disse svært spennende, om ikke overraskende, opplysningene bygger på fakta hentet fra artikler på bobyggogbolig.no og bjorasen.gs.oslo.no)

Gabardinmannen om Lillestrøm: April 2011 –  April 2009 –  September 2006

Legg igjen en kommentar