Dagboka onsdag 13. april 2011

Andre divisjon og hockey. En grei blanding, men det ble mest mos denne onsdagen Våre nestbeste tapte Rekruttlaget med fem fra A-stallen gikk på en 0-2 smell i Harstad i seriepremieren i 2. divisjon mandag. Dumt, siden Vålerenga hadde 70 prosent av spillet i følge hva trener Aleksander Olsen sier til vif-fotball.no . Forståelig siden … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 13. april 2011»

Andre divisjon og hockey. En grei blanding, men det ble mest mos denne onsdagen

Våre nestbeste tapte
Rekruttlaget med fem fra A-stallen gikk på en 0-2 smell i Harstad i seriepremieren i 2. divisjon mandag. Dumt, siden Vålerenga hadde 70 prosent av spillet i følge hva trener Aleksander Olsen sier til vif-fotball.no . Forståelig siden vi slapp til en del spillere som knapt hadde spilt andredivisjon tidligere. Og forståelig fordi Harstad IL hadde tremetersmannen, Kjell-Gunnar Vangen, superspissen med fartsid fra de fleste andredivisjonslag i Nordland, som sto for begge skåringene. Vi går ut fra som en selvfølge at tapet var ufortjent, og resultatet hadde blitt et helt annet om ikke Vålerenga hadde leid ut fjorårets toppskårer i andre divisjon til Nordishavets medaljekandidater i Tromsø. Da hadde vi Mosa dem.

Vår nestbeste vant
Søndag banka Tromsø serieleder Start på Alfheim og overtok føringa i Tippeligaen. Det var lite fart i Gutan før pause, men så var det duket for kampens kanskje beste spiller, Mos. Allerede fra første spark på ballen var det lett å se at dette er en spiller som vil sørge for at Tromsø vil sope til seg mange poeng i år, en spissmakker til Rush som vil hjelpe sistnevnte til å feire skåringsrekord lenge før vi vanlig dødelige feirer søttende mai.

Det var med noe blanda følelser vi vinket farvel til Mos i vår. Men Vålerengas U-hjelp til torske-oppdretterne skulle først og fremst være en utviklingshjelp til spilleren selv. Den mildt sagt overraskende utlånsavtalen ble forklart av sportsdirektør Truls Haakonsen på vif-fotball.no før sesongstart:

– Vi har fortsatt veldig tro på Mos som spiller og tror ett år i Tromsø hvor han er forespeilet regelmessig spilletid vil gjøre han godt.

Et utsagn som likså godt kunne vært en diplomatisk omskrivning av ”Mos er ikke god nok for oss”. Hovedpersonen selv pakka sekken og forlot klubben i sitt hjerte med disse deilige avskjedsordene:

– Målet er å spille mer og komme tilbake mye sterkere. Jeg er mer motivert enn noen gang og vil vise at jeg er god for en plass i Vålerenga.

Foto: Tom Benjaminsen, Digitalsport - http://til.no

Han spilte ikke i seriestarten. I runden etterpå ble det et noe anonymt innhopp midt i andre omgang mot Molde, men søndag løsna det. Da han kom inn ble det liv og bevegelse i det stillestående TIL-angrepet. Han skåra et mål og vi så tegn til at Tromsø er i ferd med å få et nytt superradarpar, Rush&Mos. Det er bare å håpe han ikke tar oppgaven altfor alvorlig i dobbeltoppgjøret mot Vålerenga midt i juli som revansj for at han ble vraket og snytt for gullsesongen på Valle.

Misforstå oss rett, vi synes det er en helt riktig vei å gå å leie ut våre nestbeste til våre konkurrenter fremfor å la dem visne med andrelagsspill.

Mos har allerede rukket å markere seg og tromsøværingene har trykket ham til sitt bryst og har sikkert lyst til å beholde den uslepne juvelen. Men, nei. Martin vil ha ham tilbake. Egentlig helst nå med en gang på grunn av skadesituasjonen i Vålerenga, men det går ikke. Her er hva vi fant om tilfellet Mos i papirutgaven av iTromsø i går:

Mos hjem til neste sesong
I Oslo sitter Vålerenga-trener Martin Andresen og følger utviklingen til Mos i TIL. Og han er ikke til å misforstå. Mustafa Mos Abdellaoue er på lån fra Vålerenga til Tromsø i 2011-sesongen, og det stopper der.

– Mos skal tilbake til oss. Vi har forventninger til at han skal være spissen vår, sier Andresen til iTromsø.

Ingen opsjon
TIL fikk ikke opsjon på å kjøpe spissen, nettopp fordi Vålerenga har så stor tro på lillebroren til Moa

– Ja, det er riktig, bekrefter Andresen, som sier at han gjerne skulle hatt Mos i Vålerenga nå

– Akkurat nå hadde vi hatt bruk for Mos, men vi må tenke litt langsiktig. Vi spiller med kun én spiss, Tromsø spiller med to, og sjansen er større for spilletid der enn hos oss. Når vi får Yssouf Koné tilbake, spiller etter all sannsynlighet han på topp, forklarer Andresen.

Ut 2011
Uansett, Vålerenga har ingen mulighet til å kalle Mos tilbake fra lån underveis i årets sesong.

– Nei, vi kan ikke det. Men denne utlånsavtalen er positiv for alle. Mos får mer spilletid i eliteserien, og Tromsø har fått en veldig billig løsning og en god spiller, sier Martin Andresen

– Vil du utelukke spill for TIL i 2012? spør iTromsø Mos

– Jeg har kontrakt med Vålerenga ut 2012, så det er den kontrakten jeg forholder meg til, sier han. Men noe målsetting om antall mål i år, vil han ikke sette seg.

– Jeg tar kamp for kamp, så får vi se hvor mange det kan bli, smiler unggutten.Og Andresen tror Mos kan lære mye av Sigurd Rushfeldt.

Det er en kjempefordel å spille med ham. Jeg tror de passer godt sammen med Rushfeldt som oppspillspunkt og Mos som kan løpe etter andreballer og gå i ”andre bølge”. Når de trener avslutninger, kan Mos få tips og plukke opp ting, avslutter Martin Andresen til iTromsø

Farvel hockey!
Vi har fått med oss at Steffen Thoresen fikk 20 kamper karantene etter et vilt angrep mot en Lørenskogspiller. I praksis kun 15, siden fem av kampene er gjort betinget. Med slik straffeutmåling skjønner vi mer av at ishockeyfolket er nødt til å spille ti kamper i uka sesongen igjennom. Lykke til i VM i mai, da er spillerne våre som vanlig helt utslitte. Men isen har forhåpentligvis gått.

Vålerenga i dag
Bestille storbyferie i palmehelga og småbyferie andre påskedag

Legg igjen en kommentar