Dagboka mandag 11. april 2011

Det er mandag og vi lurer på hva som foregår både i tid og rom og ikke minst på tribunen. Kaste-TIFO eller kaste lightere? TIFO-gruppa gjør alltid en glitrende jobb. Når de arrangerer blir det alltid bra enten det er mosaikk eller kaste-TIFO. Når det private initiativet tar overhånd, blir det derimot sjeldent vellykket. Under … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. april 2011»

Det er mandag og vi lurer på hva som foregår både i tid og rom og ikke minst på tribunen.

Kaste-TIFO eller kaste lightere?
TIFO-gruppa gjør alltid en glitrende jobb. Når de arrangerer blir det alltid bra enten det er mosaikk eller kaste-TIFO. Når det private initiativet tar overhånd, blir det derimot sjeldent vellykket. Under gymtimen mot Stabæk ble frustrasjonen til enkelte stor. Dette er både forståelig og det hører med til lidelsen ”supporteriose”. Derimot er det ikke forståelig når folk pælmer lightere, mynter og solbriller (!) på banen. Dette er noe lavpanna bergensere driver med. Sjefgjedda i tjernet trenger ikke, og skal ikke, drite seg ut til de grader. Når noen mener det er for mange tvilsomme elementer blant Vålerengas supportere, kan det synes som om de er inne på noe. Er vi infiltrert av lavpanna bønder?

Stadionsaken – Hva er det som foregår?
I dag kliner NRK til med megastadionfrykt og en slags massiv motstand mot Vålerengas stadionplaner. Les mer her. Det dreier seg om bekymringer i forhold til trafikksituasjonen og om støy i bomiljøet, om kontorareal vs friareal, om salamandere og nedgravde skøyteløpere.

I korte trekk:

– Vålerenga vil bygge stadion med 35.000 seter
– Skøytefolket graver seg ned/går i skyttergravene/går under jorda  for å ødelegge for oss

Vi tar det første først og ringer styreleder Odd P Skarheim:

– Er det endelig bestemt at Vålerenga vil ha et stadion med plass til 35 tusen?

– Nei. Det er faktafeil i NRK-oppslaget. Det vi ønsker er en mulighet til utbygging til det antallet

– Og hvor stort stadion er det som egentlig planlegges?

– La oss antyde noe sånt som 18-20.000 , avslutter Skarheim til VPN.

Skøytefolket er en utdøende rase selv om Børre Rognlien har kjempet seg til topps i Norges idrettsforbund. Resten er i ferd med å grave seg nedover i sin egen grav. Men de mangler litt gryn for å realisere drømmen: Et skøyteanlegg under Vålerenga Stadion! Langt under. Det skal ha plass til folkesporten bandy, så klart, og da må takhøyden være minst 18 meter. Her skal det graves dypt i leira på Valle, i lommebøker, og i stats-og kommunekasser. Isfolket nærmer seg jordas indre. Frysepunktet for vann er fremdeles 0 grader, men det driter skikkelige skøyteentusiaster i. Bare de kan forpurre planene for fotballen, er det ikke så nøye. Soft-is er også is.

Innegymtimen fredag – Hva var det som foregikk?
Forelsket i egen fortreffelighet og kritikerroste spillestil virket det som om gutta på død og liv skulle vise verden at elegant ballbesittelse er noe Vålerenga kan. Det ble med det. Det ble endeløst småspill tversover uten særlig mye av det viktigste, nemlig gjennombruddene og avslutningene. Joda, Håvard Nielsen var der og dirra stang, ballen var til og med i nota en gang, men dommerjævern så albuen til Boakye og annullerte. Les VPN referat fra kampen her

At Vålerenga gikk i undervurderingsfella, tror vi ikke. Kanskje vi ikke er bedre enn at vi må tåle å bite i gresset for et lag som så vidt klarte å banke bunnlaget RBK i forrige runde. Vi tror stabækspiller Henning Hauger har et aldri så lite poeng i det han sier til Dagbladet om at Vålerenga er blitt opphauset i seriestarten. Men det største poenget kommer fra Veigar Pall Gundersen som til samme avis sier han tror Stabæk slo høstens seriemestere fredag kveld. Veigar har greie på fotball, han!

Og så var det Ogude, da. Vingestekket på en måte. Nesten usynlig. Sikkert en sorgreaksjon etter å ha fått kjeft av sjefen om å holde seg i skinnet og ikke pådra seg lang påskeferie på grunn av gule kort. Vi får se hvor lenge det varer. Påsken nærmer seg og påskens farge er gul som en kanarifugl. Oh My God, take care! Vi trenger deg, Fegor!  Vi trenger deg oppstått fra det daue på Lerkendal andre påskedag.

Liverpoolkampen – Hva kommer til å foregå?
Jo, for det første vil Ullevål fylles til randen og Vålerenga vil tjene dønn mye penger. Forrige gang, det var i 2008, ble det sagt at inntektene først ville komme etter at 18000 billetter var solgt. Likevel holdt det til å redde regnskapet som gikk i null takket være overskuddet fra den kampen.

At vi kommer til å tape er affal sikkert. Det ble 1-4 forrige gang, og da stilte vi med ganske toppa lag. I år kan vi ikke skjønne annet enn at det blir mange andrevalg i førsteelleveren til Vålerenga. Alternativet er å avlyse kampen slik det ble gjort i fjor. Da skulle Liverpool gjennom kvalik til europaligaen på samme tidspunkt. I år er det Vålerengas tur. Vi har vel viktigere ting å ta oss til enn å sparre mot en gjeng scousers. Kampen er fastsatt til mandag 1. august klokka 19. Ta en titt på dette spekka programmet til Vålerenga:

Torsdag 28.juli      UEFA Europa League kvalik, 3. runde, kamp 1
Søndag 31.juli        Molde – Vålerenga
Mandag 1.august  Vålerenga – Liverpool
Torsdag 4.august  UEFA Europa League kvalik, 3. runde, kamp 2

Med den uskrevne regelen om tre dager mellom hver obligatoriske kamp, er det ikke mulig å flytte tippeligakampen mot Molde til lørdag, som en eller annen nettavis, sannsynligvis Dagbladet, skriver. Vi kan kanskje håpe på at NFF ser med velvilje på dette og gir oss lov til å utsette Molde-kampen. Og da møter VPN seg sjøl i døra. Vi var raskt ute med knurring da hele fotballforbundets Rosenborg fikk omberammet en tippeligakamp fordi de skulle spille privatkamp mot Real Madrid.

Har vi egentlig et problem?

Nei, kanskje løser dette seg av seg selv. Vålerenga blir sparka ut av Europa allerede etter 2. kvalifiserende runde. Jippi!

Da trenger vi affal penga fra liverpoolkampen.

Legg igjen en kommentar