Stabæk – Vålerenga 1-0

Fredagskamp på Fornebu mot et lag vi ikke har tukta på bortebane siden tidenes litt ut på dagen. Mange på tribuna var frustrerte over dommeren, men burde ikke Vålerenga fiksa biffen sjøl? Kampfakta Stabæk – Vålerenga, Tippeligaens 3.runde, 08.04.2011 Telenor Arena, 11.053 tilskuere. Mål: 1-0 (38.min) Strandberg (Selvmål) Vålerengas lagoppstilling: L.Hirschfeld, F.Stoor, A.Muri, S.Stranberg F.dos … Fortsett å lese «Stabæk – Vålerenga 1-0»

Fredagskamp på Fornebu mot et lag vi ikke har tukta på bortebane siden tidenes litt ut på dagen. Mange på tribuna var frustrerte over dommeren, men burde ikke Vålerenga fiksa biffen sjøl?

Kampfakta

Stabæk – Vålerenga, Tippeligaens 3.runde, 08.04.2011

Telenor Arena, 11.053 tilskuere.

l: 1-0 (38.min) Strandberg (Selvmål)

Vålerengas lagoppstilling: L.Hirschfeld, F.Stoor, A.Muri, S.Stranberg F.dos Santos, F.Ogude(77.min Haidar), K.Hæstad, M.Fellah(45.min Bojan), H.Singh, D.Leigh(61.min Boakye), H.Nielsen

Innbytterbenken: G. Kongshavn, A.Solli, I.Boakye, D.Leigh, B.Zajic, A.Haidar, A.Nouri

Bøndas lagoppstilling: Anonym, Anonym, Anonym,Anonym,Tjukken,Anonym, Anonym( 29.min Olle Olle),Medlesvensson , Medlesvensson, M. ”Pølsefest” Anonym(65.min Ondo), Anonym

Reservebønder:Anonym, Anonym, Anonym, Anonym, Anonym, Anonym

Gule kort

Hjemmelag: Hedenstad 77.min

Bortelag: Singh 42.min, Boakye 74.min

Dommere
Tom Henning Øvrebø, Magnus Lundberg, Kim Andre Johnsen, Omar Rafiq

Før matchen

6 poeng på de to første er fasiten for Vålerenga sin del etter de to første serierundene, stort bedre blir det ikke og alle barna er glade for det. Vi har fått en ny favoritt i betongklossen Ogude og vi begynner å kjenne igjen laget vi så iherdig fulgte med hver uke i fjor, og bedre skal det bli for det er fortsatt et par spillere igjen som har til gode å komme tilbake fra skade og/eller få spille i år. Men hvor bra er egentlig situasjonen om vi ser litt bak kjærligheten? Mot Viking var underlaget dritt og mot Ålesund så var Ålesund dritt, så dette er vel første matchen som kan nærme seg å være litt normal, ballen går fort inne i Telenor Arena – noe som er herlig ironisk med tanke på at det er Stabæk sin hjemmebane – og forholdene kan ikke klandres på noen måte så her skal hele Bærum spilles svimle.
Stabæk kommer fra en middelmådig seier i bartenes mekka og er så klart høye på pæra av den grunn, ække mer en et par uker siden de slapp inn 7 mål mot Lillestrøm, hvordan man slipper inn 7 mål mot et lag som knapt kan spille fotball er for de fleste uforståelig men de klarte det altså, teorien er at det var dugnadsarbeid for å stoppe den survete kjeften til Hennig Berg et par uker ekstra – en av de få gode tingene med fotballpause.

Været er også upåklagelig så dette er jo en konge dag å spille fotball på….inne…under tak…med kun en lufteluke som ikke fungerer som noe annet en eneste stor teaser på at ute, ja der er det perfekte forhold for fotball, tribuneliv og alt annet som følger med fint vær og fotball.

Vi skal også få være vitner til en hyllest av Daniel Nannskog før matchen starter, det var lagt fram forslag om å hylle alle nåværende og tidligere svensker som har vært innom Stabæk siste tiåret men Vålerenga måtte fint minne om at vi har match mot LSK om bare 9 dager så det fikk holde med han ene.
Jeg har alltid stått opp for Stabæk når folk har sagt at laget er kjedelig og mangler profiler, jeg har som den store og korrekte mannen jeg er reist meg opp og slått hardt i bordet og sagt ”Nei! Det er helt feil for de har nemlig en profil!” – nå derimot holder jeg kjeft og nikker pent og pyntelig når denne påstanden kommer opp, største profilen de har nå er vel besserwisseren Mix som er poppis blant de yngre fordi han arrangerer pølsefest for barna når han skal signere kontrakt, og de kom vel strengt tatt pga. pølsene og dreit langt i hele Mix.

Kampinntrykk

1. omgang
Første som slår en er hvor jævla få som har møtt opp fra Stabæk Support. Men Cecrik, Wilhelm, Niklas, Cecilie og Ronny (innflyttet, mora gjør det stort på drift av sextelefon) var der alle sammen så i målestokk så er det vel bra, kampen på tribunen er avgjort etter 25sekunder, knusende seier i antall og volum for Enga.

Stabæk har skjønt at Ogude er stor,sterk og farlig så taktikken der er å legge seg ned bare han er i nærheten – så blir to raske frispark til de små blaa før klokka har passert første minuttet.

Singh får ballen på midten og rister av seg et par spillere før han legger en smart stikker mellom stopper og back som når Nielsen, Nielsen får avsluttet fra skrått hold men blir reddet. Kampens første greie sjanse.
Minuttet etter får Vålerenga en enda større sjanse i det Fellah og Nielsen kombinerer fint med hverandre og Nielsen avslutter i stolpen, Stabæk blir spilt helt ut i starten her nå.

Etter vi har latt Stabæk kjenne på ballen i et par minutter så er det Vålerenga som fester et tidlig grep om kampen, et par smarte pasninger er alt som skal til før svenskene ikke skjønner noe som helst av hva som foregår.

Stoor spiller vegg med Fellah utenfor Stabæks 16.meter etter 11 minutter og allerede så har Stabæk fått nok av finspillet og legger Stoor i bakken..gulvet? Frisparket er en liten katastrofe og Fellah har vel gjort bedre.

18 minutter og presset ser ikke ut til å stoppe med det første, raskt og effektivt spill langs Vålerengas høyreside, Singh får ballen midt på utenfor 16-meteren og vender nok en gang bort en løk før han fyrer rett utenfor.
Vålerenga fortsetter å ha ballen men skaper ikke så veldig mye mer en possesion-stats i det vi er midtveis, Stabæk løper mye etter ballen og fortsetter det så kommer det til å åpne seg mye rom i 2. omgang. Hadde jeg ikke hatt sterke indikatorer som for eksempel at vi sitter innendørs så kunne man trodd et lite sekund at vi er på Ullevaal, klanen høres best og Vålerenga fører spillet uten noe respekt, men igjen – hva er det å ha respekt for?

Stabæk er på en sjelden visitt i det 34.minutt etter en bra stikker som skaper litt dårlig kommunikasjon i Vålerenga sitt forsvar men hvem en som fikk den inne i 16.meteren aner ikke hva han skal gjøre med ballen så vi får måka unna uten nevneverdige problemer.

37 minutter og corner til Stabæk, vi synes ikke Stabæk skaper all verden selv og bestemmer oss for å hjelpe dem så hvilken bedre måte en å putte en i eget mål? Strandberg er den som tar på seg rollen som Moder Teresa i dag og gir Stabæk 1-0. Totalt ufjortjent så klart.

Mye enkle frispark til Stabæk mens Vålerenga sine spillere må nesten føres opp i voldtektsregisteret før det blir blåst. Stor sjanse til Stabæk som virker å ha fått litt mer futt etter scoringen, Olle Olle får avsluttet fra skrått hold men blåser den langt utenfor og over – la oss avslutte for dere, det funker bedre.

Første omgang blåses av med 1-0 til Stabæk, Vålerenga eide banespillet, hadde de få sjansene som var med unntak av corneren det ble mål på og et skudd her og der fra Stabæk. Ikke helt rettferdig resultat men sånn er livet, ærlig og brutalt!

Pauseunderholdning

Pauseunderholdningen består av en shoot-out i regi av Telenor hvor de har hatt innledende runder før matchen og det spilles fotball-curling i pausen hvor 5(ellerno) barn skal skyte nærmest midten. Hvem andre enn jenta som heier på Vålerenga kunne vinne den? Sorry gutter men dere ble knust av ei jente, til og med jentene i Vålerenga er bedre en gutta til Stabæk. Meget god pauseunderholdning der altså.
Er også et intervju med en eller annen om noe Hall of Shame…eller noe sånt.

2. omgang
Vålerenga bytter ut Fellah og putter inn Zajic i pausen.

Andre omgang starter med en stor sjanse til Vålerenga med engang da det spilles fint ute på høyrekanten, hardt lavt innlegg treffer Doffen ute på 16.meterstreken men han putter rett over mål.  42 minutter igjen å spille og Stabæk har planen klar, drøye.

Kjedelige første 10 minutter i andre omgang, mye spill på midten fra begge lag men skjer absolutt ingenting. Stabæk tar litt større risiko en hva de gjorde i første og kommer nærmere, men fortsatt et stykke unna.

Mye klønete spill fra Vålerenga nå, feilpasninger, dårlige valg og diverse annet som ikke hjelper med å få mål. Vålerengaspillerene ser slitene og giddaslause ut.
Kjempesjanse til enga i det Stabæk kløner det til foran eget mål, ballen blir slått ut til Bojan som avslutter mot mål men står en Stabækspiller i veien som redder den, påfølgende corneren blir det lite ut av.
Vålerenga setter inn et lite trykk nå og får tre cornere på kort tid men vinner man ikke noen av duellene så minsker sjansen for å score.  Keeperen til Stabæk bruker god tid ved alle anledninger nå..stryk den, ALLE på Stabæk er noen fjols.

Boakye blir spilt gjennom av Bojan men velger å dytte/slå til en Stabæk-spiller på vei igjennom og Øvrebø blåser, mulig det er sånn som spillere tåler i Tyskland men i Norge så legger vi oss ned over sånne ting, så kanskje ikke slå bort de få sjansene vi klarer å spille oss til.
Er høy temperatur på banen nå og Øvrebø har virkelig tatt på seg Stabækbrillene, var noen regler som hindret han i å ha på drakten sin.

Boakye blir på nytt tredd igjennom av Bojan, han er i en skulder mot skulder mot en forsvarsspiller og skuddet går nesten til innkast, svakt.

En som derimot kan skyte er Olle Olle i det han i det 80. minutt skyter fra ca 25 meter og den har retningen rett i mål men en fantastisk redning av Lars hindrer mål, Stabæk er nærmere 2-0 enn hva vi er 1-1. Bare for å si det igjen, kjemperedning av Lars der!

Vålerenga presser på mot slutten og tar mer og mer risiko framover – det åpner seg store rom bakover hos Vålerenga nå. Nielsen dribler seg forbi to spillere men de legger han i bakken og på frisparket skapes absolutt ingenting. Har vært mye greit spill men siste/nest siste pasningen sitter ikke i det hele tatt.

Er VM i drøying mot slutten, liten tvil om hvem som tar tittelen. Øvrebø ser ikke ut til å bry seg, skandale!

Corner på overtid og Lars blir med opp, Lars vinner også i luften men den går utenfor. Og dermed blir Strandberg eneste målscorer og det ender 1-0 til et ekstremt kjedelig, latterlig, bedritent Stabæk-lag blottet for spill og ideer. Mager trøst må være at vi ender over de på tabellen til slutt.

Ufortjent seier men det har seg enn sånn at hva som er fortjent eller ei spiller liten rolle i fotball når man har flere mål enn motstanderen. Vi har dermed 6 poeng fortsatt, sammen med Start, Brann og Stabæk.
Er jævlig tidlig i sesongen enda, lite vits å bruke så mange kalorier på å deppe over det her, greit nok en dårlig match fra vår side hva sjanser angår men satser på at Martin & Co luker ut feilene og trener hardt inn mot neste kamp – vi spiller jo til tider med stor selvtillit og moral i det vi spiller ut Stabæk på deres egen hjemmebane så det er mer bra enn dårlig å ta med seg etter denne kampen. Savnet etter en spiss i form er dog enormt akkurat nå!

Bittert tap til tross, allerede om 9 dager er det ny match mot LSK, og de skal gruses noe så jævlig. Møt opp og støtt enga i det vi drar ifra Stabæk nok en gang…og denne gangen er det ikke aktuelt å slippe de innpå igjen.

Spillerbørs

Vålerenga 4-2-1-3

1 Hirschfeld 5

7 Stoor 6 BB
4 Muri 5
24 Strandberg 4
6 dos Santos 6

13 Ogude 4
23 Hæstad 6
17 Fellah 5

28 Singh 5
19 Leigh 5
16 Nielsen 6

46.min: Bojan 6
61.min: Boakye 5
77.min: Haidar for kort tid

Les også:

Kampdiskusjon
Flere bilder fra gymsaltribuna

Varedeklarasjon Stabæk

Gabardinmannen ser på Stabæk

En kommentar til «Stabæk – Vålerenga 1-0»

Legg igjen en kommentar