Dagboka torsdag 7. april, 2011

Det begynner å dra seg til foran Stabækkampen – den spilles tross alt i morgen, så det skulle bare mangle – selv om vi nok må komme oss forbi brorparten av både PL og CL før eliteserien og Vålerenga får full oppmerksomhet fra norsk presse. Først og fremst – og den eneste virkelige «nyheten» vi … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 7. april, 2011»

Det begynner å dra seg til foran Stabækkampen – den spilles tross alt i morgen, så det skulle bare mangle – selv om vi nok må komme oss forbi brorparten av både PL og CL før eliteserien og Vålerenga får full oppmerksomhet fra norsk presse.

Først og fremst – og den eneste virkelige «nyheten» vi kan komme med i dag tidlig – er at Tom Henning Øvrebø dømmer på Telenor Arena. Brukbar dommer javisst, men Vålerengas statistikk med ham på banen er ikke akkurat noe å skryte av: vif-fotball.no har detaljer, vi nøyer oss med å nevne at Vålerenga har tapt ni, spilt tre uavgjort og vunnet fem av 17 kamper. På den annen side så er statistikk til for å endres.

Flere billetter

Sjappa har solgt en hel haug med billetter til denne kampen og har dermed gått ut og bedt Stabæk om flere. Som antagelig kjent, så har man fått tilgang på 400 nye billetter på seter som ligger inntil det nå utsolgte Klansfeltet. Disse billettene selges i Sjappa fra i dag torsdag kl 10:00. Prisen er kr 250,-, såpass stivt fordi plassene ligger på langsiden. Husk medlemskort/sesongkort.

Forsmådde elskere er ofte sure

Vålerenga har alltid hatt draget på spillere på lag i hovedstadsregionen. Skeid, Grorud, Lyn og andre farmerlag har ofte avlevert spillere klare til å ta et nytt steg framover i karrieren. Så også Stabæk. Dette faller tydeligvis Stabæksupport tungt for brystet. Vi klipper med stor fornøyelse fra deres «Hall of Shame».

4 – André Muri

Det er litt ekstra jævlig når de lokale talentene svikter klubben. André Muri vil huskes for sine viktige bidrag, særlig mot FFK hjemme og Viking borte, da han sikret de to klubbene fortsatt kontrakt og Stabæk nedrykk. Visstnok uten at penger var vesentlig (ha-ha) forlot han i 2005 klubben han fikk ned i første, til fordel for Vålerenga, under påskudd av å ønske større utfordringer. Det var kanskje ikke stor nok utfordring å hjelpe klubben tilbake igjen? Når det gjaldt som mest, sviktet han.

5 – Bjørn Viljugrein

Villy valgte frivillig Enga fremfor Stabæk. Slikt blir aldri glemt. Normalt er det slik at spillere som vrakes i Stabæk går til Enga, Asker, Fossum eller andre lokale lag med litt lavere ambisjoner og ressurser. Men ikke Villy. Han valgte det selv. Ondsinnete rykter (de skal man alltid tro på) vil ha det til at Villy’s sorti skyldtes at Stabæk ikke greide å skaffe fyren en jobb ved siden av fotballen, videre hevdes det at grunnen var at Villy er utpreget uintelligent at det derfor ikke var mulig å finne noen som greide å finne oppgaver enkle nok for tosken. Vi skal ikke påstå at dette er sant, men vi konstaterer at han fant en ny havn blant trygdemottagerne på Vål’enga. Nå er en kort og trist karriere over.

«Classy» kritikk sier vi, og nevner i samme slengen at André Muri ble innkalt til landslaget sist og at han er på rundens lag også etter forrige tippeligarunde.

Legg igjen en kommentar