Dagboka tirsdag 5. april 2011

Vi skriver tirsdag og i vår nye fotballvirkelighet så betyr det at avstanden til forrige kamp allerede begynner å bli ganske lang, mens neste kamp borte mot Stabæk er desto nærmere. Planen er allikevel at vi avslutter kampoppsumeringen av årets første hjemmekamp i dag og først flytter oppmerksomheten mot gymsalen og Stabæk i morgen tidlig. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 5. april 2011»

Vi skriver tirsdag og i vår nye fotballvirkelighet så betyr det at avstanden til forrige kamp allerede begynner å bli ganske lang, mens neste kamp borte mot Stabæk er desto nærmere.

Planen er allikevel at vi avslutter kampoppsumeringen av årets første hjemmekamp i dag og først flytter oppmerksomheten mot gymsalen og Stabæk i morgen tidlig. I trøtthetståken etter Ronde van Vlaanderen vi vasset rundt i i går så gikk vi glipp av Tor Kise Karlsens kommentar i anledning Vålerengas sesongåpning i Dagsavisen. Men den er såpass hyggelig at synspunktene kan viderebringes. Med andre ord så skriver Rosenborgmannen (er han ikke det?) det vi som følger laget meget tett med bankende hjerte har sett i et par år nå: at Vålerengas spill er preget av 1) sikkert pasningsspill på ofte små flater og 2) stor aggressivitet i gjenvinningsfasen. (I parantes bemerket, ligner litt på beskrivelsen av Barcelona i grunn, der Guardiola visstnok driller laget meget hardt på gjenvinning de første 5 sekundene etter balltap.) Og Karlsen fortsetter:

Fredag på Ullevaal så vi begge deler. I alle fall så lenge som utholdenheten tillot det. For når Aalesund begynte å slå langt i andre omgang, ble plutselig Vålerenga presset langt mer bakover. Men før det. Da dominerte og kontrollerte Vålerenga det meste. Og det var da det ble avgjort.

Og som vi også skrev i går, så poengterer Karlsen at Martin allikevel ikke er helt fornøyd.

– Jo, vi er tålmodige nok. Men vi er ikke nøyaktige nok på de siste 20-meterene, sier Martin Andresen i Dagsavisen.

Takk og pris for en edruelig Martin Andresen sier vi. Så får heller Arne Erlandsen og Brannfolket gå fullstendig amok på grunnlag av en brukbar seriestart i henholdsvis LSK og Brann. VPN er fortsatt mer bekymret for RBK, og kanskje Start som har begynt sesongen godt og fåmælt. Vi overlater siste ord til alltids kloke FrankO i forumet:

Men tenk hvordan dette laget kommer til å fremstå når vi har alle skadefrie og er i ordentlig form…

Legg igjen en kommentar