Vi har en plan

Den fantastiske gull-TIFOEN slo an tonen og vi fikk en fin kveld, men altfor få skåringer i den nye leikegrinda vår, Festung Ullevaal. Med nye og gamle guder og dommere som ikke var i stand til å dømme de levende, kom vi i en slags religiøs stemning. KAMPFAKTA Vålerenga – Aalesund 2-0 (1-0) Tippeligaens 2. … Fortsett å lese «Vi har en plan»

Den fantastiske gull-TIFOEN slo an tonen og vi fikk en fin kveld, men altfor få skåringer i den nye leikegrinda vår, Festung Ullevaal. Med nye og gamle guder og dommere som ikke var i stand til å dømme de levende, kom vi i en slags religiøs stemning.

KAMPFAKTA

Vålerenga – Aalesund 2-0 (1-0)
Tippeligaens 2. runde – Ullevaal Stadion 1. april  2011 – 13.476 tilskuere

Mål:
1-0 (27.min) Fegor Ogude – forlengelse av pasning fra Muri i tett kamp i boksen
2-0 (60.min) Bojan Zajic – krempasning av en løpeball i midten fra Berre

Vålerengas lagoppstilling 4-2-1-3:
Lars Hirschfeld – Fredrik Stoor, André Muri, Stefan Strandberg, Freddy dos Santos – Fegor Ogude (Luton Shelton inn 85), Kristofer Hæstad  – Mohammed Fellah (Bojan Zajic inn 59) – Harmeet Singh,  Morten Berre, Dawda Leigh (Håvard Nielsen inn 66)

AaFK  lagoppstilling:
Sten Grytebust – Ville Jalasto (Jääger inn 46), Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jonathan Parr, Petter Orry Larsen, Fredrik Carlsen (Sellin inn 46), James Morrison, Lars Fuhre, Michael Barrantes, Solomon Okoronkwo

Gule kort Vålerenga: Fegor Ogude (83.) og Bojan Zajic (88.)
Gule kort AaFK: Fredrik Carlsen (13.) og Morrison (56.)

Hoveddommer: Kristoffer Helgerud, Lier IL
Assistert av: Odd-Jarle Larsen, Fløy FK og Chriss Bjorøy, Bjarg IL

KAMPINNTRYKK

Vi har en plan…
… og når det blå røde ble snudd til en sving full av gull var tonen slått an. Vålerenga eide ballen fra start og viste liten lyst på å låne den bort til noen av sesongens heiteste nedrykks-kandidater.

Vålerenga hadde en vellykket treningsøkt der det på forhånd var poengtert at de ikke skulle terpe  avslutninger denne fredagskvelden. Bortsett fra  Harmeet, da,  som må bruke alt  han har av tid til å trene skudd. Trene på målgivende og alt det andre han kan, trenger han ikke. Og Singh hadde faktisk to skudd som ikke bare nærmet seg mål, men de likna litt på skuddet hans i Molde i semien 2010.

Gud
Vår nye gud, Ogude, har en tøff spillestil, som også overfor tamme dommere som Helgerud nærmest ber om gule kort, sånn som vi kjente kaptein Hæstad, selve inkarnasjonen på levende kort, fra før. Ogude har tatt opp arven etter Hæstad som på sin side har startet sesongen usedvanlig pent.

For ordens skyld, her er reglene for karantene etter gule kort: Utestengelse kampen etter det tredje gule. Deretter karantene én kamp etter 2 gule, og sånn fortsetter det.

Skal vi tro at Ogude løper rett inn i sitt tredje kort neste kamp? Ikke noen bombe akkurat, men da ryker han mot LSK. Og om han ikke ser gult i gymsalen så ser han det garantert mot Lillestrøm og må se Rosenborg fra tribunen. Så da spørs om det ikke ligger an til taktikeri. Vi trenger ham kanskje mer mot knoklene i LSK, enn mot mer fintspillende svensker,  eller..?  I så fall benke ham mot Stabæk? Tror ikke det møter så veldig stor forståelse  blant fansen. Men nå er det i hvert fall sagt.

Om å dømme levende og døde
Et levende Vålerenga og et dødt Ålesund fikk med seg to gule hver. Dommer Helgerud hadde tatt tidlig helg. Det gule til Bojan som dundra ballen i mål etter at det var vinket offside og ingen hørte fløyta bortsett fra Helgerud, var helt misforstått. På samme måten som en rekyl fra medspiller tilbake til keeper i kampens hete ikke skal dømmes for tilbakespill, så skal ikke en spiller som har kobla inn alle jaktinstinktene og kobla ut hjernen for dårlig påvirkning fra uteverdenen, bli belønnet med advarsel.  Hva dommeren så som vår referent ikke oppfattet omkring Ogude, må du ikke spørre oss om, men han hadde sikkert rett.

Gammel gud
I er fortsatt gud, men det var klasseforskjell på de to lagene vi så idag. De oransje fikk knapt låne ballen selv når de ville og ikke lå bakpå. Rekdal visste nok at Vålerenga var såpass mye bedre, og satset på det mer destruktive og defensive. Men så bra som Vålerenga spiller fotball, med trykk på spiller og fot, ble det en håpløs oppgave for gjestene å skåre. Med unntak av kampens siste 10 minutter da Vålerenga tok foten av gassen, eide vi banespillet totalt, og tildels med herlig show inkludert.

At det ikke ble flere mål handler om at Aafk klarte å holde oss unna de siste 10 meterne. Til en viss grad. Sånn sett var det aldri et spørsmål om hvem som skulle vinne, bare om hvor mange mål vi ville skåre.

Et glass kaldt vann i blodet
Nå får vi se om gutta klarer nullstillingen før neste kamp. Det er greit nok å være ovenpå etter oppvisningen de til tider ga oss fredag kveld, men vi må huske at de tross alt spilte mot en knallsikker nedrykkskandidat.

Spillerbørs:

Hirschfeld 5  (hadde ikke mye å gjøre…)
Stoor 6
Muri 5
Strandberg 5
dos Santos 5
Ogude 7 BB
Hæstad 6
Fellah 6
Singh 5
Berre 6
Leigh 4

Innbyttere:
59.min: Bojan 6
65.min: Nielsen 5
88.min: Shelton for lite tid

Om børsen
Det er særdeles fristende å sette en 8-er på Ogude, men da måtte flere andre løftes opp et knepp også. Det er tidlig på sesongen, og om Vålerenga virkelig fortsetter å bedre formen må vi ha en børsskala der spillerne kan få enda mer enn i går.

Men vår midtbane er allerede skummelt god. Både Zajic, Ogude, Singh, Hæstad og Fellah er spillere som hver for seg hadde dominert midtbanen. Vålerenga har dem alle. Dette lover godt, folkens!

Se VPNs syltynne video

Se VIF-TVs fete musikkvideo

Stem på rundens spiller

Legg igjen en kommentar