Dagboka onsdag 23. mars 2011

Mye uavgjort i den første serierunden, det er myten. Vi forventet lag som gikk utpå banen for å kjenne litt på hverandre å finne ut hvor man står. VPN ser litt på tallene fra første serierunde og raller litt overordna og ser på landskampen som alle andre. Vålerenga i ny drakt Klubben følger VPNs eksempel … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. mars 2011»

Mye uavgjort i den første serierunden, det er myten. Vi forventet lag som gikk utpå banen for å kjenne litt på hverandre å finne ut hvor man står. VPN ser litt på tallene fra første serierunde og raller litt overordna og ser på landskampen som alle andre.

Vålerenga i ny drakt
Klubben følger VPNs eksempel og lanserer i dag hjemmeside i helt ny drakt. VPN gratulerer Vif-fotball.no med godt utført arbeid, sidene ble enda lekrere enn de gamle!

8 Kamper – ingen uavgjorte
Det ble bare delt ut trepoengere i tippeligaen i helgen, noen mer overraskende enn andre. Andre lar seg kanskje overraske mer over at det ikke ble poengdeling i noen av kampene. I fjorårets seriestart var det faktisk bare en uavgjort av 8 mulige, mens det i den første serierunden i 2009 ble uavgjort i fire kamper. Det innebærer at på tre år er det totalt 5 kamper av 24 som har endt uavgjort, eller nær opptil 20 prosent. Det er ikke stor forskning å trekke konklusjoner ut av et utvalg på 24, men myten om en overhyppighet av uavgjort i åpningsrunden har i hvert fall ikke slått til over de siste tre årene.

Norsk tippeligafotball er grå og kjedelig
I Norge kommer alle mål som et resultat av en defensiv feil i motstanderlaget og alle lags strategi er bygget opp for å unngå egne defensive feil og å kunne utnytte motstanderens defensive feil. I en feilfri runde skal altså alle kamper ende 0-0. Hvis man måler hvor attraktiv en liga er etter hvor mye penger det koster å få folk til å trekke drakta over hodet er det mange ligaer som er mer attraktive enn den norske. Navna er større, de individuelle ferdighetene er større, men er severdigheten større hva gjelder engelsk, tysk, spansk og italiensk fotball? For meg handler underholdningsverdien knyttet til fotball først og fremst om følelser, men jeg må liksom lide meg gjennom Sarpsborg 08- Molde og Aalesund – Fredrikstad, ja til og med skarrepakkets kamp måtte jeg se når det først gikk på televisjonen.

Hva er det som gjør at jeg ser disse kampa og ikke tyske og italienske kamper. Norsk fotball har faktisk utviklet seg, det produseres sjanser, lagene spiller en mer åpen og offensiv fotball enn bare for ett tiår siden. Jeg lar meg underholde av en liga der vi skårer snart 4 mål i snitt per kamp og dermed ligger helt i europatoppen. Norsk fotball har profiler og lekne teknisk brilliante typer. Jeg elsker å se Fellah og Bojan drible noen på ræva, jeg likte hvordan Branns Ojo løp RBKs backfirer i filler, hvordan Hoås på Sarpsborg drilla Solskjærs forsvar trill rundt. Det er overstegsfinta, skuddet i krysset, redninga nede ved stolperota og lekkert angrepsspill som gjør selv den i utgangspunktet minst engasjerende kamp til underholdning på toppnivå.

Det var ikke slik på 90-tallet heller at det kun var markering og klarering man jublet over utførelsen av, men mitt inntrykk er at norsk fotball har tatt et steg og er på vei i en enda mer underholdende retning. Pendelen har svingt og står nå så langt unna Gunder Bengtson og Drillos stramme destruktivt defensivt orienterte fotball det er mulig å komme.

Dansk rødfis på Ullevål
Danskene har mobbet norsk fotball som primitiv gjennom en årrekke, samtidig som de hyller Ståle Solbakkens FC København. Det er i seg selv en stor selvmotsigelse, men hva kan man vente av en nasjon som er mest kjent for brødskiver med pålegg og pornofilmer. Vi driter egentlig i hva danskene mener, de som er opptatt av det estetiske uttrykket får konsentrere seg om ballett, dette er en kamp om tre poeng. Danskene lever fortsatt på minner fra dagene hvor de hadde fotballspillere som både kunne vinne og underholde, på lørdag er de minnene alt de har. Danmark er Nordens RBK, de er også i ferd med å gå ut på dato.

Vålerenga mot Hønefoss
Skal vi tro Hønefoss så spiller de treningskamp mot tippeligafavoritten Vålerenga på fredag i Hønefoss, så da skjer det kanskje noe i fotballpausa. Dessverre har ikke Vålerenga noen på Norges A-landslag denne gangen, noe som betyr at vi har mulighet til å stille et relativt toppa lag mot Hønefoss. Unntakene er Lars, Ogude, Strandberg, Fellah, Håvard samt spillere fra junior/gutt.

Vålerenga i dag
Det er landslagspause, gled deg til Aalesund om litt over en uke.

Legg igjen en kommentar