Dagboka torsdag 27. januar 2011

En torsdagbok etter innfallsmetoden er også en slags dagbok. Det kommer an på øynene som ser. I dag gratulerer vi nykommeren i A-lagsstallen, Etzaz Hussain, med 18-årsdagen. Han er ikke med til La Manga av ukjente grunner. Han viste gode takter den omgangen han spilte mot HamKam forrige uke. Det var ikke ham Martin hinta … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. januar 2011»

En torsdagbok etter innfallsmetoden er også en slags dagbok. Det kommer an på øynene som ser.

I dag gratulerer vi nykommeren i A-lagsstallen, Etzaz Hussain, med 18-årsdagen. Han er ikke med til La Manga av ukjente grunner. Han viste gode takter den omgangen han spilte mot HamKam forrige uke. Det var ikke ham Martin hinta til når han sa ”langt fra godt nok” på VIF-TV etter kampen.

Om samme kamp og til samme TV-kanal, sa Hæstad at det var ”en helsvart dag”. Var det virkelig det? Vi var nok mye mer fornøyd enn trener’n og kapteinen. Vi så et ungt blandingslag der det helsvarte var forbeholdt forsvaret og mye av det som ellers var inni de blåsvarte draktene våre viste ålreite takter, riktignok servert i små porsjoner. Kamer Quaka herja i perioder, Håvard Nielsen var ”langt fra dårlig nok”, og noen typiske raid fra Dawda var oppmuntrende. Vi henger ikke med hue etter denne åpninga og kommer heller ikke til å henge noen etter ildprøven i kveld mot FCK på La Manga.

En måned seinere enn på samme tid i fjor banka vi FCK i København 2-1 etter ”veldig bra spill” om vi skal tro tomålsskårer Moa. I de avgjørende øyeblikkene sto vi i lang innendørs ølkø etter at vi hadde gått litt lei av det som skjedde der ute i kulda. ”Bra nok” var vår karakteristikk av kampen mot FCKs B-lag den gangen. Objektivt sett har vi godt utviklete subjektive fibre i objektivet, noe som kommer godt med for skrå blikk i rett vinkling.

Det kommer an på øyet som ser. Noen liker spisser, andre liker dem der bak. Til syvende og sist er det hva Martin liker som gjelds. Så alle som vil ha noe mer der bak, som vil hente mer eller mindre arbeidsløse Bjørn Helge Riise og Tore Reginiussen til Vålerenga, må vente en stund. Først og fremst ønsker Martin seg en ny spiss, men sier til TV2sporten i dag at vi får se hvor mye midler det eventuelt er igjen etter det til å hente de to nevnte spillerne. Vi tolker det dit hen at døra står på gløtt.

Noen liker noen mens andre ikke tåler trynet på dem. Drit i det. Det viktigste er at noen liker oss. At spillere utenfra ønsker seg til Vålerenga. Da må vi ikke oppføre oss som Brann og Rosenborg og prise spillere altfor høyt eller på annen måte nekte spillere å reise ut til spill i større ligaer. I Trondheim nekter Annan, Skjelbred og Lustig å skrive nye kontrakter på grunn av det, og signaleffekten til kommende stjerner er klar, ”styr unna den drittklubben der ”. Og når spilleren til syvende og sist likevel drar, blir det som bosmanspiller, også kalt postmannsspiller, siden klubben blir sittende igjen uten et rødt øre, men med fullt av skjegg i postkassa.

Og det bringer oss til at kontrakter må tilbys og fornyes i Vålerenga. Hvem det gjelder? Her er lista over kontrakter som går ut etter sesongen: Nouri, Haidar, Muri, Strand og Shelton (Freddy og Berre også, men Freddy legger opp og Berre er i den alderen der det kun gis ettårskontrakter)

Tilbake til Copa del Sol og La Manga. Der skulle de beste norske lagene møte sterk internasjonal motstand. Eller med andre ord: Sterke internasjonale lag skulle møte de beste norske lagene. Og så møter de Molde!

Oddtrener Fagermo påpeker at Odd som ble nummer fem i tippeligaen i fjor ikke fikk være med, mens svake Molde (nr.11) har fått plass.

– Molde er med fordi de deltok i fjor, sier sportssjefen for Norsk Toppfotball, Jo Bergsvand.

Det var Odd også, sier vi, og kan ikke annet enn å riste på hue og erklære oss tre hundre prosent enige med Fagermo. Her er det Solskjæreffekten som har slått til. Usmakelig.

Vålerenga i dag
Vålerenga – FCK klokka 19 direkte på Vertshuset eller Bohemen

Legg igjen en kommentar