Yssouf Koné klar for Enga – spissjakten over!

Nyhetene kunne melde at det lukter spy i Bergen, mens vi veit det lukter karsk i Trondheim og stinker dritt i Skedsmo. I hovedstaden lukter det nå øl, Tidemanns tobakk og seriegull! Hvilket jævla år det skal bli. Drit i kjerringa, vi har fått ny Koné! Putter hyppigere en Rune Rudberg Konè som kommer fra … Fortsett å lese «Yssouf Koné klar for Enga – spissjakten over!»

Nyhetene kunne melde at det lukter spy i Bergen, mens vi veit det lukter karsk i Trondheim og stinker dritt i Skedsmo. I hovedstaden lukter det nå øl, Tidemanns tobakk og seriegull! Hvilket jævla år det skal bli.

Drit i kjerringa, vi har fått ny Koné!

Putter hyppigere en Rune Rudberg
Konè som kommer fra Cluj i Romania, har tidligere spilt for Rosenborg. Det var samme bartefolket som konkurrerte med hovedstadens stolthet om underskriften til Yssouf Koné.

Ikke så rart kanskje, Koné var nemlig en stor hit i RBK. Koné skåret ikke mindre enn 30 mål på 63 kamper. Han spilte 15 kamper i E-cupen for trønderne og skåret 12 mål, det er altså liten tvil om at gutten holder det nivået vi ser etter.

Yssouf Koné
Yssouf fyller 29 år den 19. februar og er ingen ungfole, dette er en spiss som skal levere fra første spark på ballen. Opprinnelig er han født i Elfenbenskysten, men han spiller landslagsfotball for Burkina Faso. Han stikker 1 meter og 84 centimeter opp fra bakken.

Da Konè kom til RBK i 2006 uttalte daværende RBK-trener Per-Mathias Høgmo følgende om spissen til rbkweb.no: ”Han har mange veldig gode ferdigheter: ”Han skyter godt med begge bein, er bra i lufta, er hurtig og har et bra blikk for spillet”. Etter det VPN kjenner til har Koné også svake sider, han skal ha svært upresise innkast.

Koné er skada
Vålerenga løper en viss risiko ved denne overgangen, spissen har nemlig gjennomgått en operasjon for fire måneder siden og er fortsatt under opptrening.

Klubben opplyser at spilleren skal rehabiliteres i Frankrike de neste to ukene før han slutter seg til troppen og er med på resten av sesongoppkjøringa. Koné kommer gratis fra Cluj, mot at Vålerenga overtar Clujs forpliktelser overfor Koné.

Haakonsen uttaler til VG.no at Koné går betydelig ned i lønn som et resultat av overgangen, men at han vil være blant våre best betalte spillere.

Nå, Martin
Det er bare dager siden at Martin uttalte at uten en klassespiss så kunne vi glemme å utfordre RBK, vel nå er klassespissen klar. Vi er klare, vi er klare til å stikke frem brystkassa og si ”Vi er Vålerenga hovedstadens stolthet, hvem faen er dere?”.

Spissjakten er muligens helt over, men la det samtidig være klart at klubben alltid vil være på jakt etter spillere som kan gå rett inn og forsterke førstelaget, dersom det er økonomisk forsvarlig. Det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. januar og da er det muligens flere spillere som ser i retning av Norge. Den tid, den glede!

Legg igjen en kommentar