Dagboka fredag 21. januar 2011

Så var goddagen her igjen. Enda ei uke er klare for historiebøkene, og helgas utskeielser står for døra. Her i VPN har vi tenkt til lose deg trygt inn i helgelivets oppturer og nedturer. Freddy sier takk for seg Så har Freddy bestemt seg. 2011 blir hans siste sesong som fotballspiller på toppnivå. Det har … Fortsett å lese «Dagboka fredag 21. januar 2011»

Så var goddagen her igjen. Enda ei uke er klare for historiebøkene, og helgas utskeielser står for døra. Her i VPN har vi tenkt til lose deg trygt inn i helgelivets oppturer og nedturer.

Freddy sier takk for seg
Så har Freddy bestemt seg. 2011 blir hans siste sesong som fotballspiller på toppnivå. Det har vært en innholdsrik karriere. Og poteten Freddy har blitt en del av sjela i klubben vår. I boka «Mitt liv som ganske god fotballspiller» fortelller han om hvordan han faktisk endte opp der han er nå, og at han egentlig har vært forbaska heldig som har fått drive på med fotball hele livet.

Oppturene har vært mange, nedturer har det også vært en del av. Om det er noe som kan gjøre Freddy søvnløs om nettene fremover – annet enn eget avkom – så må det vel være den straffa i Brugge, men da kan det jo være fint å tenke på den høstdagen i Skien i 2005, da han som kaptien på laget kunne heve Seriemesterpokalen over hodet til brølet fra tusenvis av euforiske supportere.

Så hva skal Freddy gjøre nå?

Jo, han skal begynne i TV2, og om det sier han:

– Å begynne i TV2 ser jeg fram til, jeg har mange venner der. Det blir spesielt morsomt å jobbe med Aleksander Schau og Thomas Aune som jeg skrev bok med. Det blir fotball fra en annen synsvinkel også mener jeg det er noen som må tale Vålerengas sak i TV2 også, ikke bare bergenserne. […] Jeg kommer ikke til å slakte Vålerenga på skjermen. Det er klubben min, og jeg er stolt av at jeg har fått spille her så lenge. Det blir vemodig for meg å legge opp, og klubben kommer fortsatt til å ha en stor plass i hjertet mitt.

Og Freddy: Du kommer til å ha en stor plass i hjertene våre.

Og for å avrunde det hele med en aldri så liten anekdote:

Det er sensommer 2000. Vålerenga ligger og kaver hjelpesløst nede i sumpa. Laget trenes av en overvektig fyr med røtter på Lillestrøm. Superlaget til Molde er på besøk i hovedstaden og de har ikke tenkt til å vise nåde med storbyguttene fra Oslo.

Freddy er back i Molde, men har allerede signert kontrakt med Vålerenga. Så vel vitende om at han faktisk kan være med på å senke sin egen kommende arbeidsgiver entrer han Ullevaal. Det tar ikke lang tid før vi alle ser hvor dette vil ende. Og et blir grisete sifre i målprotoklollen denne kvelden. Molde gruser oss 1-5 og vi og han tjukke bolla er langt oppi Møkkavika i en lekk balje uten årer.

Mot slutten får Freddy ballen på egen 16-meter. Hele Klanen – ja hele Ullevaal roper: SKYYYYYT!!! i et slags håp om at Freddy faktisk skal sette ballen i eget mål. Freddy gjorde ikke det, og det sier vel alt om at han er en mann du kan stole på.

Jeg er ganske sikker på at han hadde blitt sikra evig kultstatus om han hadde tatt med seg ballen mot eget mål, satt den bak sin egen keeper og deretter løpt til Klanen for å ta imot applausen.

Men sånt skjer jo bare i amerikanske sportsfilmer…

Vel, sesongen skal spilles. Freddy får garantert spilletid. Han får garantert mange gode stunder i «hjørnet» i garderoben, og han vil garantert bli hyllet etter alle kunstens regler i siste seriekamp til høsten. Og husk Freddy: Det er du og de andre på laget som avgjør om du avslutter din karriere på toppen eller ikke.

I år så tar vi alt
Vi fortsetter å satse på unge talenter under mottoet «I år så tar vi alt». Mot Hamarbønda fikk Etzaz Hussain fra Langhus sin debut i Vålerengatrøya. Nå er han offisielt klar for klubben.

– Det er viktig for meg fotballmessig at jeg fikk tilbud av Vålerenga. Det var veldig enkelt for meg å velge Vålerenga da tilbudet kom, sier Hussain til VIF TV.

Hussain omtaler seg selv som en kreativ midtbanespiller som kan bekle flere roller sentralt på midtbanen, og han ser fram til utfordringene som venter i Vålerenga.

– Jeg må tilpasse meg det meste her, nytt underlag her på Valle, nye øvelser og nye spillere. Jeg skal prøve å bli bedre for hver dag også satser jeg på å få prøve meg litt i Tippeligaen etter hvert, sier han.

Vi bare digger den linja klubben legger seg på. Unge talenter framfor fallerte, drikkefeldige, Playstationspillene gamlinger med ei karrierepil som i bestefall peker sakte nedover.

Velkommen Etzaz!

Så var det snart helg
Jepp, og det er som vanlig quiz på Bohemen. På TV er det ski og håndball og håndball og ski. Hvis man ikke er interessert i TV så kan man ta med seg ski og ball ut i skogen, tenne seg et bål, grille noen pølser ta et par pils og vente på at sesongen starter om litt under 2 måneder.

Legg igjen en kommentar