Signér Bengt Sæternes nå !

Bengt Sæternes er en ressursperson for klubb og spillere og han leverer varene. Det er på høy tid at klubben fokuserer på Bengts ferdigheter og ikke på fødselsdatoen, og at han tilbys en forlenging av kontrakten. Det var nok flere enn oss som rynket litt på nesen da Martin signerte kompisen fra Brann for 3 … Fortsett å lese «Signér Bengt Sæternes nå !»

Bengt Sæternes er en ressursperson for klubb og spillere og han leverer varene. Det er på høy tid at klubben fokuserer på Bengts ferdigheter og ikke på fødselsdatoen, og at han tilbys en forlenging av kontrakten.

Det var nok flere enn oss som rynket litt på nesen da Martin signerte kompisen fra Brann for 3 år siden. En 33 år gammel spiss som kom fra et lite heldig opphold i dansk fotball og før det: et år med måltørke i Brann. At han var skadeutsatt og at vi hadde vært vitne til noen sesonger med Flo og Lange, gjorde ikke magefølelsen noe bedre. Etter en trøblete start med 0 mål på 10 kamper og litt alternativ behandling, så løsnet det. Og siden den dagen har Bengt vært god. Veldig god faktisk.

Han har i denne perioden levert varene på et stabilt høyt nivå uten å søke det spektakulære slik som Fellah, Zajic og dos Santos søker (ok, kanskje ikke dos Santos, da). Han gjør jobben sin og bruker sine styrker og viser seg gang på gang å være en viktig mann. Han er vårt beste oppspillpunkt, holder på kula, spiller folk igjennom, binder opp forsvarsspillere, er smart i boksen og er en god avslutter. Dette er ferdigheter han kommer til å inneha også neste år. I tillegg er dette en pakke ingen andre offensive spillere i klubben har. Bengts spill som er basert på klokskap, innsats, fysisk overlegenhet og ro i de potensielt matchavgjørende situasjonene gir vårt spill en ekstra dimensjon og gjør det vanskeligere for motstandere å demme opp for oss.

I tillegg er han seriøs. Det er aldri noe tull med ham. Han klager ikke når han må innta plassen på benken. Selv ikke da Moa dro ble det bråk. De fleste hadde forventet mer spilletid på Bengt etter avgangen, men Berre ble foretrukket. Sæternes har derimot vært klar de gangene han har fått sjansen fra benken, og et resultat på det så vi mot LSK.

Ta i tillegg med at han er en jordnær veteran som både vet hva som kreves for å vinne titler og som vet hva som kreves for å bli utenlandsproff, så skal det ikke stor fotballforståelse til for å skjønne at han har noe å tilføre oss. Vi bør være såpass ambisiøse at vi etter denne sesongen bør heve listen, og våre unge spillere bør også være såpass ambisiøse at de med tid og stunder ønsker seg ut. Bengt er med andre ord en ressursperson for klubb og spillere.

På bakgrunn av dette synes vi det er på høy tid at klubben fokuserer på hans ferdigheter og ikke hans fødselsdato, og at mannen som får Hulken til å se anorektisk ut tilbys en forlenging av kontrakten.

Legg igjen en kommentar