Dagboka torsdag 30. september 2010

Torsdag og tre dager til «seriefinalen» – 950 billetter har blitt til 1058, og hvor mange ganger på rad har Martin unngått å tape mot Nils Arne. Tre dager igjen Det er tre dager igjen til formsterke Vålerenga møter et Rosenborg med fallende formkurve. Skal vi ha en reell sjanse må vi vinne, men som … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 30. september 2010»

Torsdag og tre dager til «seriefinalen» – 950 billetter har blitt til 1058, og hvor mange ganger på rad har Martin unngått å tape mot Nils Arne.

Tre dager igjen
Det er tre dager igjen til formsterke Vålerenga møter et Rosenborg med fallende formkurve. Skal vi ha en reell sjanse må vi vinne, men som vi så i går: Det er ikke umulig at Rosenborg møter andre hindre på veien. Men det er ikke så mye som tyder på det.

VPNs Drilloskolerte statistikkavdeling sier at sannysnligheten for gull til Vålerenga er 23% slik bildet ser ut nå. Vinner vi på søndag kan vi med rimelig stor presisjon si at dette stiger til 41%, skulle vi tape er vi nede i 8%.

Så enkelt kan det altså sies uten at man begrunner så mye som et eneste prosentpoeng.

Vi sier som sant er (nok en gang): Kampen skal spilles, poeng skal fordeles og det er tre mulige utfall for begge lag. Tre. Ett. Null.

Sånn cirka
Prosentregning er tydeligvis ikke Rosenborgernes sterke side. NFFs reglement sier at tilreisende supportere har krav på 5% av det totale antallet tilgjengelige billetter. Vi stussa ikke så mye på dette da vi fikk 950 til kampen. Men så ble vi klare over at 5% av total kapasitet på Lerkendal er 1058 billetter.

Rosenborg har med andre ord forsøkt å snyte oss for 108 billetter.

Vi håper og tror at dette skyldes en «regnefeil» og ikke er et bevisst forsøk på å redusere antallet bortesupportere til det som tydeligvis blir årets viktigste kamp i Tippeligaen.

På den andre side så er vi jo egentlig ikke så veldig sjokkerte heller: Det er jo hele Norges Rosenborg vi snakker om.

Martin og Nils Arne
Martin Andresen påstår at han har hatt et godt grep på Nils Arne Eggen og Rosenborg. Til pressen opplyste han at han faktisk hadde spilt 14 kamper mot Rosenborg da Eggen var trener forrige gang uten å tape.

Er det mulig da? spurte man seg i landets avisredaksjoner.

Tanta i Postgirobygget tok oppdraget og har nå brukt hele uka på sjekke fakta i saken og de kan bevise at det maksimalt er 12 kamper vi snakker om, siden Moss ikke hadde helt oversikt over treningskampene de hadde spilt mot RBK i 96, 97 og 98.

Om det er ti, elleve, tolv eller seksti kamper tar vir rennafart og driter i. Vi kan ikke skjønne hvorfor Aftenposten i det hele tatt må bruke to sider på noe Andresen har uttalt som en del av utpsykingen før kampen.

For konklusjonen til Aftenposten er jo akkurat denne: Det er mulig at Andresen kun har kastet ut dette tallet for å tirre «hobbiten» på Lerkendal.

Vi smiler litt og nikker anerkjennende i retning Valle og Martin fordi han fikk Aftenposten til å skrive om Vålerenga samtidig som han fikk bekrefta at Nils Arne Eggen har et problem når det gjleder kamper der Martin er involvert.

Og ut over det
Du veit du kommer fra Trondheim når du ikke skal sitte dritings i Saras Telt kvelden før cupfinalen 2010

Legg igjen en kommentar