Dagboka torsdag 26. august 2010

Martin må sitte på tribunen i Molde mens Truls muligens er på fisketur på sørlandet. Bertil derimot er i slett lune. Og Frode holder kremmerbua åpen. Løp og kjøp. Martin på tribunen mot Molde Så har NFF i sin uendelige visdom talt: Martins røde kort i 4-4 kampen mot Os for Vålerenga 2 16. august … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 26. august 2010»

Martin må sitte på tribunen i Molde mens Truls muligens er på fisketur på sørlandet. Bertil derimot er i slett lune. Og Frode holder kremmerbua åpen. Løp og kjøp.

Martin på tribunen mot Molde

Så har NFF i sin uendelige visdom talt: Martins røde kort i 4-4 kampen mot Os for Vålerenga 2 16. august får den følge at han ikke får lov til å lede a-laget i seriekamp mot Molde nå i helgen.

– Jeg var misfornøyd med det gule kortet, var på vei bort fra situasjonen og kom med en spontanreaksjon. Så var han ivrig og kastet opp et gult til. Selvfølgelig var det dumt av meg. Med en slik dommer bør man passe på så man ikke sier noe som helst, sa Martin på vif.no i forbindelse med utvisningen den gang da.

Men det er ikke bare dommere som har markeringsbehov, og dessuten så har NFF regelverket i sin hule hånd:

NFF gjør oppmerksom på at spiller, trener eller leder som er ilagt karantene for mer enn én kamp, ikke kan delta på noe lag før soning har funnet sted. Vedkommende som har karantene kan ikke spille, oppholde seg i teknisk område eller fra annet område lede laget i de kampene karantenen gjelder. Dette innebærer at Martin Andresen ikke kan lede Vålerenga som trener i Tippeligaen før han har sonet karantenen på 2 kamper for Vålerenga 2 i 2. divisjon.

Det er med andre ord lite å klage på, men vi vil allikevel hevde at at eller annet sted på veien så forsvant fornuften.

Bolanos?

Ryktene har svirret en stund, og nå er de løftet helt opp på topplass på Aftenpostens nettsider: Vålerenga kommer «trolig» med bud på Bolanos.

– Signalene vi har fått er at det kommer et bud på Bolaños de nærmeste dagene, Hovstad til fvn.no. Han sier også at budet sannsynligvis vil komme fra en norsk klubb, sier administrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad til Aftenposten.

Samme avis skriver at Start har allerede takket nei til fem millioner i cash fra Rosenborg for Bolanos.

Truls Haakonsen vil selvsagt ikke si noe mer enn selvfølgeligheter, men det kan kanskje være noe i emning. Klubben vil selvsagt først og fremst ha inn en ny spiss som erstatning for Moa.

– Men vi har en kort liste over spillere vi tror kan utvikle oss. Og får vi napp, så henter vi. Pris er en ting, men spillerne blir også eid av andre klubber, sier Haakonsen i Aftenposten.

Vi er ikke fra oss av begeistring med tanke på Startspilleren og trøster oss med at ingen overgang man hører om på forhånd noensinne blir noe av (med unntak av Tore Andre Flo overgangen kanskje). På den annen side kan vi sikkert leve med Bolanos dersom han skulle dukke opp på Valle for en fornuftig penge.

Sure miner

Det var usedvanlig sure miner fra Bertil «fakta er noe dritt» Valderhaug i dag i papirutgaven av Aftenposten. Fornøyelig lesning rett og slett for de som har tilgang på den. Hovedpoenget var at årets fotballsesong nå var så godt som ødelagt med mindre landslaget gjør det overraskende bra. For hvor morsomt er det å se Rosenborg vinne med 9, 10, 11 eller fler poeng? Europaliagen er tydeligvis ikke verdt å se på i det hele tatt.

For egen del så vi et Rosenborg som overhodet ikke har noe i Champions League å gjøre tape mot et lag som gjorde nøyaktig nok til å gå videre: score et bortemål og holde nullen hjemme.

Og ærlig talt så tror vi dette gavner norsk fotball på sikt. Kankje RBK kan ta et og annet poeng i Europaligaen og dermed hever Norges plass i rankingen – i CL hadde akkurat det, uten tvil, blitt mye vanskeligere. Og så kan det tenkes at det blir en noe jevnere serie neste år når Rosenborg ikke sitter på en pengebinge som er 10 til 15 ganger større enn alle de andre klubbene innehar.

Billetter Viking er i salg i Sjappa fra mandag kl 10:00. Pris kr 190,- inkludert gebyr. Åpent salg for klanens og klubbens medlemmer.

Legg igjen en kommentar