Dagboka onsdag 25. august 2010

En relativt stille dag. I nøden spiser fanden fluer, eller i dette tilfelle Eggen-sitater. Men kommer man gjennom dem, så kan man også lese om en ny spennende unggutt som har signert for Vålerenga. Mere mas om Rosenborg Vi synes vi har gnåla nok om gresset som ikke gror på Ullevaal, snøen som falt i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 25. august 2010»

En relativt stille dag. I nøden spiser fanden fluer, eller i dette tilfelle Eggen-sitater. Men kommer man gjennom dem, så kan man også lese om en ny spennende unggutt som har signert for Vålerenga.

Mere mas om Rosenborg

Vi synes vi har gnåla nok om gresset som ikke gror på Ullevaal, snøen som falt i fjor og den slags, og det er ennå dessverre langt igjen til helgen, så vi ser oss nødt til å prate om Rosenborg og kveldens kamp mot FCK i mangel av noe bedre.

Det som er helt tydelig er at Rosenborg ved Eggen og Skutle og hele gjengen tar seg grundig nær av antydningen om at ikke alle i Norge synger deres salmer. Heller tvert om sier nevnte Eggen i Dagsavisen.

– Det får jeg telefoner om fra hele landet. Jeg får også noe skrift på telefonen. Er det sms det heter? Kokketerer han, og er omtrent like sjarmerende uvitende som tanta mi som konsekvent nekter for at internett er noe hun skal måtte forholde seg til. Og Eggen fortsetter han:

– Jeg tror Martin i Vålerenga mener noe annet når han har tenkt seg om. Ellers er han steindum.

Jeg synes også alle som er uenige meg meg er steindumme. Og på spørsmål om ikke 100 millioner til Rosenborg betyr at det blir vanskelig for de andre klubbene i tippeligaen å konkurrere svarer han.

– Det er for dumt. Rosenborg-suksess betyr høyere nivå på norsk fotball. Vi har heller ikke kjøpt spillere foran mesterligakvalifiseringen. De beste kan utvikle seg videre i Norge. Det er fotballfaglig tøv at Moa utvikler seg bedre i Hannover enn i Vålerenga.

Jepp. Vi er så dumme at vi tror at Rosenborg ikke har kjøpt spillere foran mesterligakvalifiseringen fordi klubben gikk og snuste på et 40 millioners underskudd dersom ikke kvalifiseringen gikk i orden. Dessuten så tror vi at Vålerenga solgte Moa ikke fordi klubben er hellig overbevist om at Moa utvikler seg bedre i Hannover, men rett og slett fordi Vålerenga trenger pengene – og eventuelt fordi Moa og klubben hadde en avtale om å la ham gå utenlands om muligheten dukket opp.

Litt støtte for vårt syn kommer fra en mann helt uhildet i denne sammenhengen, nemlig Ståle Solbakken.

– Jeg tror Martin først og fremst tenker på at han har veldig lyst til å vinne serien neste år. Han ser at han har godt ungt lag på gang. Om han får bygge på det med et par nye spillere, kan det være mulig. Men om Rosenborg får 100 millioner, blir det vanskeligere, sier han til Dagbladet. Dum han og, tydeligvis.

– Om det skal være så mange lag i Tippeligaen, må det være spenning også, fortsetter han samme sted.

Og viser at han har misforstått: Rosenborg skal selvsagt være suverene slik at de kan konsentrere seg om Champions League og slik at de kan hente spillere fra hele Norge for en billig penge.

Nytt ungt talent

Vi leser videre på vif.no at Shåresh Ahmadi (16) har signert en treårs proffkontrakt med Vålerenga.

– Shåresh er G16-landslagsspiller og var ønsket av mange klubber. Vi er veldig fornøyd med at han valgte oss. Han har vært på blokka vår lenge og vi har hatt lyst til å hente han tidligere, men har samtidig sett at han har hatt et veldig bra tilbud i Oppsal, sier utviklingssjef i Vålerenga Fotball, Andreas Holter, til vif-fotball.no.

– Vi tror han kan ta steget opp i a-stallen. Han er en høy, hodesterk spiller med slepen teknikk. Skal vi sammenligne med en annen spiller, er det kanskje Tore Andre Flo som han ligner mest på. Han er best som spiss, men kan også spille på kanten og i en 10’er rolle bak spissene fortsetter Holter.

VPN ønsker Shåresh velkommen. Flere detaljer finner du på klubbens offisielle sider.

Legg igjen en kommentar